رایجترین روشهای کلاهبرداری در معاملات خودرو
در این مقاله قصد داریم به روشهای کلاهبرداری در معاملات خودرو بپردازیم. اگر قصد معاملهی خودرو چه به عنوان فروشنده و چه به عنوان خریدار را دارید، حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید:
۱) اگر مالک خودرو به شما میگوید که هیچ نیازی به سند قطعی ندارید، این ریسک را قبول نکنید. اگر زمانی کار به قوه قضاییه بکشد، برای اینکه اثبات کنید مالک واقعی خودرو هستید، به سند قطعی نیاز دارید تا بتوانید اثبات کنید که با صاحب قبلی تسویه حساب را به صورت کامل انجام دادید.
[switch_forms_sell]
۲) بعضی از کلاهبردارها ظاهر ماشین را به اصطلاح ماست مالی میکنند و آن را سر و سامان می دهند تا شما متوجه مثلاً تصادفی بودن یا آسیب شدید آن نشوید. پس حتما همراه خودتان موقع بازدید ماشین، کارشناس به همراه ببرید تا بعداً دچار ضررهای مالی فراوان نشوید.
برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
حتما این کارشناسان(مکانیک و صافکار) را خودتان به همراه خودتان ببرید چون، ممکن است فروشنده ادعا کند که همراه خودش کارشناس دارد ولی ممکن است با آنها هماهنگ کند که تظاهر کنند در حال بررسی ماشین هستند و در نهایت صحت آن را اعلام کنند؛ در حالی که در اصل، ماشین عیب و ایرادهای زیادی دارد. این در حالی است که بیشتر خودروهای دست دوم ایرادات قطعی دارند.
۳) بعضیها هنگام بازدید توجهتان را به قسمتهای اصلی ماشین که سالم هستند جلب کرده و راجع به آنها صحبت میکنند تا دیگر به قسمتهای معیوب، هر چند کم ارزشتر توجه نکنید.
۴) برای نوشتن قولنامه حتما به محلهای معتبر مراجعه کنید و دستی نویسی نکنید. چون قولنامه جزئیات زیادی دارد و ممکن است از آنها آگاه نباشید و سرتان کلاه برود.
۵) اگر مالک خودرو به شما قیمتی که به طور قابل توجه، کمتر از مقدار بازار باشد، بگوید باید کمی به آن شک کنید، هر چند اگر دلایلی مانند عجله داشتن بیاورد. در اینجاست که همراه داشتن کارشناس ضرورت دوچندان پیدا می کند چون این افراد می توانند خودروهای تصادفی را با اندکی دستکاری به ظاهر سالم جلوه دهند و همین دلیل اصلی قیمت پایین آن باشد.
۶) یکی از شیوههای کلاهبرداری این است که ماشین به صورت سالم معامله میشود؛ یعنی خریدار همه جوانب را بررسی میکند و از سالم بودن ماشین مطمئن میشود، سپس هر دو باهم به پای معامله می روند تا کارهای قانونی آن را انجام دهد و وقتی بر می گردند و خریدار قصد روشن کردن و استفاده از ماشین را دارد متوجه نقص بزرگی در آن می شود، در واقع این دستکاری و ایجاد اشکال در ماشین زمانی که آنها پای معامله بودند توسط یکی از افراد فروشنده، روی ماشین اجرا شده است.
در اینجا وقتی خریدار این مشکل را در ماشین می بیند می خواهد که معامله را فسخ کند، فروشنده هم که به راحتی راضی به این کار نمی شود و درخواست غرامت میکند. پس حتما ماشین را در پارکینگی که خودتان از آن مطمئن هستید پارک کنید و سپس پای معامله بروید. بعضی ها هم کلا ماشین را با یک ماشین دارای عیب و نقص های فراوان و تصادفی جایگزین می کنند. پس حتماً بعد از معامله وقتی که ماشین را تحویل می گیرید، دوباره شماره شاسی آن را چک کنید.
برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
۷) گاهی خریدار اصرار می کند که حتماً معامله از سمت آشنای او انجام شود و در هنگام نوشتن قولنامه فرد، ایرادهای ماشین را ثبت نمیکند اما هنگام نوشتن سند آنها را ثبت میکند و این باعث میشود که ماشین را در نهایت با قیمتی کمتر یا با پرداخت غرامت به فروش برساند. حتما هم لازم نیست که فردی که قولنامه را مینویسد، آشنای خریدار باشد، شاید فردی عادی باشد اما فکر کند حتما ماشین عیبی ندارد چون خود خریدار حتی با وجود کارشناس( که با او هماهنگ است) این موضوع را مطرح نمیکند.
۸) گاهی هم خریدار برداشتن ماشین از پارکینگ را مدام به تعویق میاندازد. میدانید که برای برداشتن ماشین از پارکینگ دو طرف معامله که دو برگ فیش در دست هر یک از آنهاست، باید حضور داشته باشند. قصد خریدار این است که فروشنده را خسته کند که بتواند با مبلغی پایین تر ماشین را از او بخرد، در حالی که فروشنده می تواند به راحتی با مبلغ کمی که بیشتر به نفع اوست، ماشین را از پارکینگ خارج کرده و منصرف شود.
۹) گاهی فروشنده در مرحله ابتدایی خرید به خریدار آدرس اشتباهی را برای بازدید از ماشین می دهد و وقتی خریدار به آن محل میرود، تعدادی از افراد یا خریدار نماها را میبیند که آنها هم به ظاهر قصد خرید آن ماشین را دارند و گویا برای به دست آوردن آن تلاش می کنند، انگار که هر کس ماشین در دست او بیفتد، برد کرده است. اینگونه تظاهرها عواقب بعدی را برای خریدار در پی دارد؛ مثلا اینکه فروشنده بخواهد قیمت ماشین را بالا ببرد و هرکس که حاضر به پرداخت آن قیمت باشد ماشین به دست او می رسد و چون خریدار فکر میکند که با ماشین بی نقصی روبهرو است، قبول میکند.
در نتیجه ممکن است چشم هایش را به روی عیبهای ماشین ببندد و به سراغ بررسی آنها نرود، حتی ممکن است فروشنده کارشناس تقلبی هم بیاورد و بگوید که همه چیز سالم است اما شما فراموش نکنید که با خودتان کارشناس ببرید و فقط به حرف او گوش کنید و تحت تاثیر حرف بقیه قرار نگیرید. گاهی هم ممکن است خریداران واقعی باشند، یعنی فروشنده قرار بازدید از ماشین را همزمان با چند نفررتنظیم کرده باشد، در اینجور موارد فکر نکنید که حتما ماشین بی نقصی است که این همه بازدید کننده دارد، بلکه این شگرد فروشنده است. در هررصورت هول نشوید و تصمیم عجولانهای نگیرید.
۱۰) به راحتی به شرکتهای لیزینگ یا خرید اقساطی اعتماد نکنید و حتماً استعلام آنها را از مراکز معتبر بگیرید.
۱۱) گاهی ماشین کارهای ناتمام دارد که خریدار هنگام معامله به آنها توجه نمی کند و بعداً که توجهش به سمت آن جلب می شود، می فهمد که ضرر زیادی کرده است. یکی از این موارد پلاک نبودن ماشین است.
۱۲)کسانی که قصد فروش ماشین دارند، مرحله اول را انجام میدهند یعنی بازدید از ماشینشان صورت میگیرد، سالم بودن آن بررسی میشود و حتی بیعانه از فرد هم می گیرند اما در مرحله بعدی یعنی بعد از گرفتن بیعانه، به طور کامل غیب میشوند چون به راحتی میتوانند سیمکارتشان را عوض کرده و در جایی غیر از خانه خودشان ماشین را به نمایش گذاشته باشند، حتی گاهی افراد برای این کار پارکینگ اجاره میکنند.
۱۳) یکی دیگر از شگردهای کلاهبرداری دزدیدن ماشین است. به این صورت که فرد وقتی به بهانهی دور زدن با ماشین و امتحان آن سوار میشود، ممکن است ماشین را کلا ببرد و دیگر اثری از او پیدا نشود. شاید بگویید وقتی خود فروشنده همراه با خریدار سوار ماشین شود، دیگر نمی تواند این کار را بکند، اما بعضیها ممکن است در حد باج گیری و درآوردن چاقو و امثال این کارها هم پیش بروند و فروشنده را تهدید کنند، در این صورت فروشنده چارهای جز پیاده شدن و خریدن جان خودش ندارد.
حتی اگر کارشناسانی که از طرف خریدار آمدند هم سوار ماشین شدند، باز هم به او اعتماد نکنید زیرا ممکن است با فروشنده همدست باشند. پس حتماً یکی دو نفر از سمت خودتان هنگام دور زدن با ماشین ببرید. اما اگر باز هم میترسید، میتوانید به ماشینتان ردیاب وصل کنید.
۱۴) به عنوان یک خریدار حتما مواظب باشید که شماره شاسی در قولنامه ذکر شود، چون ممکن است خودرو تصادفی بوده و شاسیاش تعویض شده باشد و فروشنده بخواهد این موضوع را از شما پنهان کند.
۱۵) اگر خواستید ماشینی بخرید که در چند نوع کم آپشن و فول آپشن ارائه می شود و شما قصد خرید نوع فول آپشن را دارید، کارشناسی که با خود می برید حتما باید خبره باشد، زیرا بعضی ها یک ماشین کم آپشن را با اضافه کردن آپشن های تقلبی به صورت فول آپشن جلوه میدهند و فقط یک کارشناس خبره میتواند متوجه این موضوع شود.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید. |
سخن آخر
رعایت کردن موارد را پشت گوش نیاندازید، همانطور که قیمت ماشین بالا میرود، شگردهای کلاهبرداری هم بیشتر میشود. ماشین امروزه سرمایهی گرانقدری محسوب میشود.
بیشتر بخوانید
نظرات