در این مقاله سعی داریم معایب ریو را خدمت شما ارائه دهیم، پس با سوئیچ همراه باشید. ریو یکی از خودروهای محبوب شرکت خودروسازی سایپا در اواسط دهه 80 بود. تقریباً تمامی افرادی که تجربه رانندگی با این خودرو را در آن دهه داشتند از عملکرد خودرو، خود راضی بودند. این خودرو در سال 84 با همکاری کیا و شرکت خودروسازی سایپا به صورت مونتاژ شده وارد بازار خودرو ایران شد. و در سال 91 عرضه آن متوقف گردید. ریو در ابتدا قرار بود جایگزین پراید شود، و بسیاری این خودرو را پراید ارتقا یافته لقب می‌دادند. در سال‌های اولیه عرضه این خودرو، به علت میزان استهلاک کم بسیار مورد توجه قرار گرفت و تقاضای آن شدت یافت. خریداران کیا ریو معتقد بودند، خودرویی با دردسر کم و دوام بالا خریداری کرده‌اند.

مورد اول: معایب ریو از لحاظ فنی

اولین مورد از سری معایب ریو رینگ‌های کوچک آن است. این مسئله باعث ایجاد کیفیت نامطلوب در رانندگی می‌شود و آزار سرنشینان را به همراه دارد. رینگ کوچک موجب انتقال ناهمواری‌های سطح جاده و ضربات به داخل کابین می‌شود. از جمله معایب دیگر رینگ‌های کوچک می‌توان به عدم تعادل در سرعت‌های بالا اشاره کرد.

[switch_forms_buy]

دومین مورد معایب ریو از لحاظ فنی مربوط به ارتفاع کم اکسل عقب است. این موضوع در ابتدا برای اغلب افراد پیش پا افتاده می‌باشد اما تقریباً تمام مالکان این خودرو احساس ناخوشایند برخورد قسمت عقب خودرو با زمین را تجربه کرده‌اند. مالکان ریو سعی دارند با استفاده از تکنیک‌هایی جلویی این برخورد را بگیرند.

مورد بعدی که در این بخش اشاره خواهیم کرد مربوط به حجم باک ریو است. حجم باک این خودرو بسیار کوچک و در اندازه 45 لیتر می‌باشد که لازم است در مصارف شهری با باک نصفه به پمپ بنزین مراجعه کنید.

سیستم ترمز یکی از حیاتی‌ترین و اصلی‌ترین سیستم در هر خودرو می‌باشد. ترمز مورد استفاده در عقب این خودرو از نوع ترمزهای کاسه‌ای است. متاسفانه سیستم ترمز ریو کیا ABS نیست. ممکن است علت استفاده از رینگ‌های کوچک مربوط به ضعف ترمز در این خودرو باشد. برخی از مالکان ریو می‌گویند مشکل سیستم ترمز این خودرو با تعویض لاستیک‌ها تا حد زیادی برطرف می‌شود.

معایب ریو از لحاظ فنی

مورد دوم: معایب ریو از لحاظ ظاهری

دومین بخش از بررسی معایب ریو، بررسی ظاهر این سدان شهری است. ریو یکی از خودروهای اقتصادی جهان به شمار می‌رود به همین علت نباید انتظار ظاهر جذابی از آن داشته باشیم. در طراحی خارجی این خودرو تنها تعدادی خط ساده به کار گرفته شده است. اما شرکت خودروسازی سایپا توانسته با تعویض رینگ‌های این خودرو با یک سایز کوچک‌تر آن ظاهر بهتری به این خودرو ببخشد. و بهتر بود برای جذابیت این خودرو رینگ‌های آن با نوع آلیاژی جایگزین شود. تمامی این عوامل باعث شده‌اند تا ریو محصول جذابی برای جوانان نباشد.

برای تجربه خرید خودرو بی‌دردسر همسو با سبک زندگیت اینجا کلیک کن

مورد سوم: معایب ریو از لحاظ طراحی داخلی

یکی از نکات دلسرد کنند ریو طراحی داخلی آن است. متریال مورد استفاده در کابین داخلی ریو از جنس پلاستیک خشک و ارزان می‌باشد. بسیاری دیگر از رقبای این خودرو از جمله پژو 405 دارای متریال و طراحی بهتری هستند. هم‌چنین فرمانی که در نسخه مونتاژ شده این خودرو استفاده شده است دارای ظاهر زیبایی نمی‌باشد.

در میانه داشبورد ریو تهویه مطبوع و ضبط قرار دارد که ساعت این خودرو در قسمت بالای آن قرار گرفته است. در سمت راست این پنل مخزنی برای نگهداری وسایل وجود دارد که دارای حجم متوسطی است و قابلیت قفل شدن را ندارد. پارچه مورد استفاده برای روکش صندلی‌های این خودرو دارای کیفیت بالایی نیست و از نوع ارزان قیمت می‌باشد.

مورد چهارم: معایب ریو از لحاظ تجربه رانندگی

سوار و پیاده شدن کیا ریو یکی دیگر از معایب و مشکلات آن است. رینگ‌های کوچک و ارتفاع کم این خودرو باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام سوار و یا پیاده شدن از این سدان می‌شود. ارتفاع کوتاه صندلی‌ها و زاویه کم باز شدن در، مشکل دیگری از این بخش است. فرمان ریو دارای ارتفاع کمی است که موجب سلب راحتی رانندگان قد بلند می‌شود. و جهت پیاده شدن لازم است پای خود را به سختی از زیر فرمان عبور دهند.

موردی که در اغلب خودروهای ایرانی قابل مشاهده است نفوذ صدای موتور به داخل کابین می‌باشد. میزان صدای ایجاد شده در دور موتورهای بالای 4 هزار و سرعت بیشتر از 120 کیلومتر بر ساعت برای سرنشینان بسیار آزاردهنده است.

مورد پنجم: معایب ریو از لحاظ امکانات رفاهی و آپشن‌ها

تعداد بسیاری از امکانات و آپشن‌های این خودرو در نسخه مونتاژ شده آن حذف گردیده است. از جمله این امکانات می‌توان به رینگ‌های آلومینیومی، ایربگ، تنظیم برقی چراغ‌ها، جا عینکی، آنتن برقی، آینه برقی، چراغ مطالعه و تنظیم فرمان اشاره کرد که در نسخه مونتاژ شده ریو کیا به طور کامل حذف شده‌اند.

فروش خودرو بدون اتلاف وقت و به بهترین قیمت بازار را با سوییچ تجربه کنید

برای درخواست فروش خودرو اینجا کلیک کنید

مورد ششم: معایب ریو از لحاظ امکانات قیمت بالا

بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین مورد از جمله معایب ریو قیمت بالای این خودرو است. ریو که در ابتدا به علت میزان استهلاک کم و دوام زیاد توانسته بود محبوبیت بالایی را در بازار خودرو ایران کسب کند. پس از توقف تولید و افزایش تقاضا قیمت آن به شدت بالا رفت.

نتیجه‌گیری بررسی معایب ریو

به پایان بررسی معایب ریو در سوئیچ رسیدیم. با توجه به این‌که تولید خودرو کیا ریو  در ایران متوقف شده است خرید این خودرو از نظر منطقی درست نمی‌باشد. امروزه با توجه به توقف تولید این خودرو قطعات یدکی آن در بازار کاهش یافته است که احتمال دارد مالکان را در تهیه قطعات مورد نیاز با مشکلاتی روبه‌رو کند. بنابراین رانندگان این خودرو مجبور خواهند بود لوازم مورد نیاز خودرو خود را به صورت دست دوم و یا استوک تامین کنند.

یکی دیگر از موانع خرید ریو در مقابل سایر رقبای این خودرو قیمت بالای آن است. چه لزومی دارد مشتری برای خودرویی که تولید و عرضه آن متوقف شده است هزینه بالایی را پرداخت کند؟ در صورتی که معلوم نیست در آینده قادر خواهد بود که خودرو خود را با قیمت مناسب به فروش برساند یا نه.

کیا ریو سایپا در سال‌های اول تولید خود توانست محبوبیت بسیار بالایی به دست آورده و آن را حفظ کند. اما اکنون با بررسی موارد گفته شده در قسمت بالا و همچنین توقف تولید آن نمی‌تواند یک گزینه منطقی جهت خرید باشد.

بیشتر بخوانید: