مقدمه

هیوندای اکسنت یا همان هیوندای ورنا، یک خودروی کامپکت ساخت شرکت هیوندایی است. خودروهای کامپکت به گروهی از خودروها اطلاق می‌شود که از یک سوپرمینی بزرگتر و از یک خودروی سایز متوسط کوچکتر ساخته شده‌اند. این عبارت بیشتر در کشورهای آمریکای شمالی استفاده می‌شود و در اروپا به این رده از خودروها، خودرو خانوادگی کوچک می‌گویند. هیوندای اکسنت در استرالیا به نام هیوندای اکسل به بازار ارائه شد. از سال ۲۰۰۰ میلادی در کشور کره جنوبی این خودرو با نام ورنا متولد گردید. هیوندای اکسنت در سال ۱۳۹۰ به نام نسل دوم وارد ایران شد و توسط شرکت کرمان خودرو با دو نوع گیربکس دستی و اتوماتیک به بازار عرضه شد.

[switch_forms_sell]

این خودرو در کشور ما در دو نوع وارداتی و مونتاژ وجود دارد که متاسفانه معایب هیوندای اکسنت در نوع مونتاژ، بیشتر از نوع وارداتی آن است. از جمله معایب هیوندای اکسنت، کیفیت به کار رفته در ظاهر و قطعات آن است که در ادامه مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت. در سال ۱۳۹۶ کرمان خودرو نسل چهارم این خودرو را که قبلاً خودروی وارداتی بود روی خط مونتاژ آورد.

معمولاً هیوندای اکسنت را رقیب مستقیم کیا سراتو که در کارخانه سایپا مونتاژ می‌شود، می‌دانند. البته بدیهی است که این خودرو با خودرو فوق تفاوت قابل ملاحظه‌ای دارد. هیوندای را با خودروهای چینی نیز مقایسه می‌کنند و اگر کسی بخواهد در این رنج قیمتی خودرویی را تهیه کند، قطعاً خودروی چینی را به هیوندای اکسنت مونتاژی ترجیح می‌دهد.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

معایب هیوندای اکسنت

 معایب مشخصات فنی

هیوندای اکسنت یک موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه دارد که حجم آن ۱۵۹۱ سی‌سی است. تنفس موتور به صورت طبیعی و انتقال نیرو از طریق دیفرانسیل جلو انجام می‌پذیرد. حداکثر قدرت آن ۱۲۲ اسب بخار در 6300 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور این خودرو ۱۵۵ نیوتن متر در4200 دور در دقیقه است.

یکی دیگر از معایب هیوندای اکسنت جعبه دنده آن است. ۴ دنده خودکار این خودرو باعث می‌شود که هیوندای در فواصل زمانی خیلی زیاد به تعویض دنده نیاز داشته باشد. وجود گیربکس ۴ سرعته در این خودرو به هیچ عنوان قابل قبول نیست و از معایب هیوندای اکسنت به شمار می‌رود. زیرا خودروهای مشابه آن مانند مزدا ۳ و کیا سراتو دارای جعبه دنده‌های شش سرعته هستند که رانندگی با آنها بسیار مطلوب‌تر است.

ضمناً هنگامی که ۵ سرنشین در خودرو باشند و کولر خودرو روشن شود، به طرز عجیبی قدرت خودرو کم می‌شود و این مشخصه شبیه خودروهای وطنی است که این مورد هم یکی از معایب هیوندای اکسنت به حساب می‌آید. این خودرو به ۱۱.۴ ثانیه زمان نیاز دارد تا سرعت آن از صفر به ۱۰۰ برسد.

حداکثر سرعت آن ۱۸۴ کیلومتر در ساعت و وزن این خودرو ۱۰۶۰ کیلوگرم است. هیوندای اکسنت دارای طولی به اندازه، ۴۳۷۰ عرضی به اندازه ۱۴۵۷ و فاصله بین دو محور ۲۵۶۵ میلی متر است. مصرف سوخت ترکیبی آن ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به نظر می‌آید. باک هیوندای اکسنت 43 لیتر حجم دارد و ضمناً موفق شده که استاندارد آلایندگی یورو ۴ را اخذ نماید.

معایب هیوندای اکسنت

معایب هیوندای اکسنت دربخش ایمنی

 هیوندای اکسنت مجهز به سیستم ترمز و پایداری abs و ebd است. اما از نوع مونتاژی آن انتظار ایمنی خیلی زیادی را نمی‌توان داشت. سرنشینان جلو و سرنشینان عقب از ایربگ بهره می‌برند و مجموعه کیسه‌های هوا در این خودرو به شش عدد می‌رسد. سیستم صوتی با قابلیت پشتیبانی و پخش با سخت افزار حافظه‌های مختلف است. سیستم صوتی آن چهار بلندگو و دو تیوتر  دارد. البته می‌توان به این نکته توجه نمود که سیستم صوتی دارای کیفیت تقریباً مطلوبی است. کنترل سیستم صوتی روی فرمان نیز از قابلیت‌های هیوندای اکسنت به شمار می‌رود.

رینگ‌های ۱۴ و یا ۱۶ اینچ در مدل‌های قدیمی و جدید خودرو به کار رفته است. آینه‌های برقی در دو طرف خودرو جای گرفته و راننده می‌تواند آنها را تنظیم نماید. اما در نوع وطنی آن کیفیت تنظیم این آینه‌ها و کیفیت جنس به کار رفته کمی جای سوال دارد و این یکی از معایب هیوندای اکسنت به شمار می‌رود. سانروف این خودرو به صورت جمع شونده در داخل سقف و برقی است.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

از معایب هیوندای اکسنت می‌توانیم به سیستم تهویه مطبوع در مدل‌های قدیمی آن که به صورت دستی بود اشاره کنیم. اما در مدل‌های جدید، تهویه به صورت خودکار تعبیه گردیده است. استارت دکمه‌ای در مدل‌های جدید وجود دارد. سنسور عقب و دوربین عقب نیز در هیوندای اکسنت موجود است. از دیگر امکانات این خودرو می‌توان از کروز کنترل نام برد که سرعت مورد نظر خودرو را در اختیار راننده قرار می‌دهد. از معایب هیوندای اکسنت این نکته قابل بیان است که خیلی از این قابلیت‌ها به صورت آپشن‌هایی هستند که مشتری می‌تواند آنها را سفارش دهد و به صورت اولیه و دیفالت در این خودرو جای نگرفته است.

معایب هیوندای اکسنت در بخش رفاهی

در قسمت کابین، مشکلاتی قابل مشاهده است. یکی دیگر از معایب هیوندای اکسنت این است که در قسمت عقب، نشستن سه نفر به سختی صورت می‌پذیرد. در واقع  مقایسه صندلی‌های عقب با خودروهای مشابه هیوندای اکسنت بیشتر به خودروی رانا یا ۲۰۶ صندوقدار شبیه است. از جمله معایب هیوندای اکسنت می‌توان به قیمت آن در بازار اشاره کرد. این خودرو در مهر ۱۴۰۰ حدود ۶۷۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده است که خریدار را به شدت دلسرد می‌نماید. طبیعی است که در این شرایط، خریداران ایرانی، خرید خودروی بزرگتر را نسبت به هیوندای اکسنت ترجیح می‌دهند.

اگر مشتری نیم نگاهی به خودروهای چینی داشته باشد، می‌تواند خودرویی با آپشن‌های به مراتب بهتر و کیفیت بالاتری تهیه کند. البته این نکته را باید در نظر بگیریم که در دسته بندی‌های جهانی همان‌طور که گفته شد این خودروی کامپکت است. یعنی یک خودروی جمع و جور شهری به حساب می‌آید پس نباید خیلی از آن خودرو انتظار خاصی داشته باشیم.

معایب هیوندای اکسنت

معایب هیوندای اکسنت در طراحی ظاهری

از جمله معایب هیوندای اکسنت صندلی‌های آن است که ارگونومی آن در صندلی راننده کمی معیوب بودن خود را نشان می‌دهد. همچنین ارتفاع کم صندلی‌های عقب، سرنشین را کمی آزار می‌دهد و دید آنها را نسبت به جلو کم می‌کند. از دیگر معایب هیوندای اکسنت این مسئله است که سقف خودرو به گونه‌ای طراحی شده که برای سرنشینان بلندقد کمی اذیت کننده و یا به عبارتی می‌توان گفت که شبیه خودروهای کوپه طراحی شده است.

اگر بخواهیم صندوق عقب را مورد بررسی قرار دهیم متوجه این نکته می‌شویم که حجم صندوق عقب نیز مانند کابین از کمبود جا رنج می‌برد. یعنی اگر خانواده‌ای چهار نفره قصد سفر با این خودرو را داشته باشند، از محدودیت حجم صندوق عقب در این خودرو گلایه‌مند خواهند شد و مانند خودروهای هم کلاس خود حجم صندوق خوبی ندارد. همانطور که گفتیم نسخه‌های وارداتی هیوندای اکسنت از وضعیت بهتری برخوردار هستند. از دیگر معایب هیوندای اکسنت می‌توان به مشکلات در نوع مونتاژ آن در شرکت کرمان خودرو اشاره نمود. مثلاً روکش چرمی صندلی‌های آن در نوع مونتاژی حذف و به جای آن روکش پارچه‌ای جایگزین شده است.

معایب هیوندای اکسنت

سخن آخر

هیوندای اکسنت یک سدان قابل قبول از شرکت هیوندا است و نباید عیوب گفته شده را به‌عنوان بد بودن این خودرو عنوان کنیم. در مقایسه با سدان‌های چینی این خودرو بسیار قدرتمند تر ظاهر می‌شود و می‌توان گفت که نوع وارداتی آن از کیفیت بالاتری برخوردار است. متاسفانه قیمت بالای این خودرو باعث شده که هیوندای اکسنت وارد رقابت با خودروهای بالاتر از خود شود و این مسئله، خود از معایب هیوندای اکسنت است.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

هیوندای اکسنت خودرویی کم توقع و کم استهلاک به شمار می‌رود و به عنوان یک خودروی تازه کار در میان خودروهایی که از قدمت بیشتری برخوردار هستند، می‌خواهد خود را جلوه دهد. این نکته قابل توجه است که باید در نوع مونتاژ آن، شرکت کرمان خودرو، دقت بیشتری به خرج دهد و از مواد و متریال با کیفیت‌تری استفاده کند و عیوب احتمالی آن را برطرف نماید تا این خودرو نیز بتواند در بازار به فروش موفقی دست پیدا کند. شاید اگر کرمان خودرو، هیوندای اکسنت را با قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه می‌کرد، امروزه می‌توانستیم شاهد کم بودن معایب هیوندای اکسنت و موفقیت بیشتر آن در بازار باشیم.

بیشتر بخوانید

مزایای کوییک

خرابی سنسور اکسیژن

علت گاز نخوردن ماشین

معایب جک S5

ستپر موتور چیست

اتو هلد چیست