پیش از بررسی معایب جیلی امگرند 7، ابتدا کمی با کمپانی خودروسازی جیلی و یکی از محصولات محبوب این کمپانی با نام جیلی امگرند 7 آشنا خواهیم شد. جیلی امگرند 7 از سدان‌های تولیدی کمپانی چینی جیلی است که در سال 2009 معرفی و به بازار جهانی عرضه شد. خودرو جیلی امگرند 7 اولین ماشین چینی است که طبق استانداردهای اروپا ساخته شده و توانسته جهت عرضه در بازارهای اروپایی، مجوزهای لازم را دریافت کند. این خودرو در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک توسط شرکت جیلران موتور در سال 2013 وارد بازار ایران شد. نسخه اتوماتیک این خودروی چینی به یک جعبه دنده CVT مجهز است و از یک موتور چهار سیلندر با حداکثر قدرت 138 اسب بخار و گشتاوری 172 نیوتن‌متر بهره می‌برد. با این حال، جیلی امگرند 7 هم مانند سایر خودروهای چینی نقاط ضعفی دارد که پیش از خرید بهتر است مورد توجه قرار گرفته شوند. به همین خاطر، در این مقاله به طور خاص جیلی امگرند 7 را نام برده و مورد بررسی قرار خواهیم داد.

معرفی کمپانی جیلی

معرفی کمپانی جیلی

گروه هولدینگ ژجیانگ جیلی، مجموعه‌ای با مسئولیت محدود است که معمولاً با نام تجاری جیلی (Geely) شناخته می‌شود. جیلی یک شرکت خودروسازی چینی چند ملیتی است و در سال 1986 و به طور خصوصی توسط میلیاردر چینی، لی شوفو، تاسیس و در سال 1997 با نام تجاری جیلی اتو (Geely Auto) وارد صنعت خودرو شد. پس از خرید یک شرکت دولتی شکست خورده، موتورسیکلت‌های جیلی در اواسط دهه 1990 وارد خط تولید شدند. تولید ون‌های کوچک این شرکت در سال 1998 آغاز شد، و یک سال بعد، برای تولید اتومبیل موافقت دولتی را دریافت کرد. تولید خودروهای جیلی در سال 2002 آغاز شد. برند جیلی پنج زیر مجموعه یا زیر گروه دارد که شامل گروه اتو جیلی، گروه ولوو، گروه خودروهای تجاری نیو انرژی جیلی و گروه جیلی هستند.

معایب جیلی امگرند 7

شناخت معایب جیلی امگرند 7 و سایر خودروهای چینی عمدتاً بی‌کیفیت در مورد کارایی، ایمنی، مشخصات فنی و سایر ویژگی‌های خودرو، اطلاعات کافی به مصرف کنندگان ارائه داده و به آن‌ها کمک می‌کند که با آگاهی بیشتری محصول مورد نظر را خریداری کنند. در این بخش نقاط ضعف و معایب جیلی امگرند 7 را بررسی کرده و ایرادات آن را از جنبه‌های مختلف مرور می‌کنیم.

ضعف در طراحی بدنه

معایب جیلی امگرند 7، ضعف در طراحی بدنه

طراحی بدنه جیلی امگرند 7 خیلی جوان پسند نیست و حالتی قدیمی و کسل کننده دارد. در قسمت جلوی خودرو شاهد یک جلوپنجره ذوزنقه‌ای شکل نه‌چندان جذاب همراه با لوگوی جیلی و سه نوار کرومی هستیم و به چراغ‌های بزرگ و نوک تیز خودرو امتداد پیدا می‌کنند. ظاهر قدیمی و کوچک ورودی هوای سپر جیلی امگرند 7 هم از دو نوار کرومی افقی و عمودی تشکیل شده است.

کمیابی و قیمت بالای لوازم جانبی

از دیگر معایب جیلی امگرند 7 گرانی و کمبود قطعات این خودرو است. در نتیجه، با توجه به هزینه بالا و کمیاب بودن قطعات این خودرو، بسیاری از خرید این خودرو صرف نظر می‌کنند. علاوه بر این، جیلی امگرند 7 در برخی شهرها فاقد نمایندگی است. همچنین، برای پیدا کردن قطعات جیلی امگرند 7 باید به شهرهای بزرگتر مراجعه کرد، چون لوازم جانبی این خودرو در شهرهای کوچک در دسترس نیستند.

کیفیت پایین بعضی از قطعات

معایب جیلی امگرند 7، کیفیت پایین بعضی از قطعات

به طور معمول، کمپانی‌های خودروسازی چینی برای اقتصادی و به صرفه بودن محصولاتشان، از متریال بی‌کیفیت جهت ساخت قطعات خودروها استفاده می‌کنند. نامرغوب بودن لوازم و قطعات بیشتر از همه در داخل کابین قابل مشاهده هستند و یکی از معایب جیلی امگرند 7 نیز کیفیت پایین برخی از قطعات به کار رفته در آن است. به عنوان مثال، برای تولید صندلی‌های این خودرو از چرم نه چندان با کیفیت استفاده شده است. کیفیت چرم به کار رفته برای در صندلی‌های جیلی امگرند 7 به‌ قدری پایین است که پس از سپری کردن مسافتی در حدود 40 تا 45 کیلومتر، آسیب دیده و ترک می‌خورد. نهایتاً راننده چاره‌ای جز تعویض روکش صندلی‌ها نخواهد داشت. این موضوع، باعث نارضایتی بسیاری از خریداران شده است. به جز جنس صندلی‌ها، کیفیت سایر قطعات داخل کابین نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند. همین موضوع هزینه نگهداری و استهلاک جیلی امگرند 7 را افزایش می‌دهد.

بازار دست دوم نه چندان پررونق

یکی از مهم‌ترین معایب جیلی امگرند 7 بازار دسته دوم بد این خودرو است و صاحبان جیلی امگرند 7 هنگام فروش مجبورند با قیمت بسیار پایین‌تری آن را به فروش برسانند. خدمات پس از فروش ضعیف، کمیاب و بالا بودن قیمت قطعات آن از دلایل افت قیمت دست دوم این خودرو محسوب می‌شود. این مشکل فقط مخصوص جیلی امگرند 7 نیست و بسیاری از ماشین‌های وارداتی و به خصوص چینی با چنین مشکلی مواجه هستند. با توجه به کمبود قطعات و ضعف خدمات پس از فروش این خودروی چینی، کمتر کسی ریسک خرید آن را می‌پذیرد و در نتیجه فروشنده ناچار است خودروی خود را بسیار پایین‌تر از قیمت اولیه وارد بازار دسته دوم کند.

عدم اطمینان خریداران به خودروهای چینی

معایب جیلی امگرند 7، عدم اطمینان خریداران به خودروهای چینی

عدم اعتماد خریداران به خودروهای چینی در مورد جیلی امگرند 7 نیز صدق می‌کند. با توجه به این‌که بسیاری از خریداران نسبت به کیفیت و امنیت خودروهای چینی نظر مثبتی ندارند، کمتر به سمت خرید محصولات ساخت این کشور تمایل پیدا می‌کنند. دلیل این امر می‌تواند به بازار دسته دوم بد، کمبود لوازم یدکی و هزینه نگهداری بالا مرتبط باشد.

فقدان برخی آپشن‌ها و امکانات

به طور معمول، خودروهای ساخت چین از امکانات و آپشن‌های زیادی برخوردارند. اما در مورد جیلی امگرند 7 این ویژگی دیده نمی‌شود. به عنوان مثال، این خودرو فاقد سیستم GPS است، در حالی‌که خیلی از خودروهای هم‌رده جیلی امگرند 7 این آپشن را دارند. از دیگر معایب جیلی امگرند 7 در زمینه کمبود آپشن و امکانات می‌توان به اشکال در تنظیم سیستم صوتی و صفحه نمایش آن اشاره کرد. از آنجایی‌که نمایشگر این خودرو تنها از دو زبان انگلیسی و چینی پشتیبانی می‌کند، تنظیم آن برای افرادی‌که تسلطی روی این دو زبان ندارند، دشوار خواهد بود.

سیستم ترمز ساده و نامطمئن

معایب جیلی امگرند 7، سیستم ترمز ساده و نامطمئن

یکی از معایب بزرگ جیلی امگرند 7 سیستم ترمز نه چندان پیچیده آن است. نمونه عرضه شده این خودرو در بازار ایران به سیستم ترمز قدیمی ABS و EBD مجهز است. خودرو جیلی امگرند 7 فاقد ترمز کمکی، سیستم کنترل سرعت در سرازیری، سیستم‌های کنترل پایداری و غیره است. با توجه به بازه قیمتی این خودرو، داشتن چنین سیستم ترمزی یک ضعف مهم محسوب می‌شود.

جمع بندی

در این مقاله، به طور اجمالی به معایب جیلی امگرند 7 اشاره کردیم. برخی از نقاط ضعف این خودرو را می‌توان به شکلی برطرف کرد، اما ضعف کمک فنرها، بازار دسته دوم بد، گرانی قطعات و مشکلاتی که حین رانندگی ایجاد می‌کند، قابل تغییر نیست. بنابراین، پیش از خرید این خودروی سدان چینی، بهترین کار این است که ابتدا معایب جیلی امگرند 7 را در نظر بگیرید و با بررسی کامل مشخصات آن، تصمیم نهایی را بگیرید. چند سالی است که با توجه به توقف ورود خودروهای با کیفیت اروپایی و افزایش قیمت خودرو در بازار ایران، با ورود خودروهای اقتصادی و نه‌چندان با کیفیت چینی به کشور مواجه هستیم. با توجه به حق انتخاب محدود مشتریان ایرانی، بهتر است قبل از خرید خودروهای چینی وارداتی و مونتاژی، معایب و مرایای آن‌ها با دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

 

بیشتر بخوانید

مزایای سورن پلاس

مزایای ریو

آدرس و نوبت دهی مراکز تعویض پلاک رشت

آدرس و نوبت دهی مراکز تعویض پلاک اصفهان

سیستم اتوپارک

مزایا رانا