در این مقاله قصد داریم به مزایا رانا پلاس بپردازیم. نام رانا بیش از یک دهه است که در بازار خودرو ایران شنیده میشود. نخستین بار در سال 1388 بود که گروه خودروسازی ایران خودرو از نخستین نسخه رانا با نام رانا EL رونمایی کرد. از آن زمان تا به امروز چندین مدل رانا به بازار عرضه شده است. نسخههای ابتدایی این خودرو حرف خاصی برای گفتن نداشت و انتقادات زیادی نیز متوجه ایران خودرو به خاطر کیفیت پایین آنها و فقدان نوآوری در آنها شد.
اما نهایتا ده سال بعد از رونمایی رانا EL در سال 1398 بود که رانا پلاس در طی مراسمی معرفی شد. رانا پلاس نخستین نسخه رانا بود که ایران خودرو توانست با آن رضایت مشتریان را به دست بیاورد. در ادامه قصد داریم به بررسی مزایا رانا از دیدگاه مصرفکنندگان این خودرو بپردازیم.
نگاهی به مشخصات فنی رانا پلاس
نسخههای ابتدایی رانا شباهت بسیار زیاد به 206 صندوق دار داشت. بهگونهای که برای پیدا کردن تفاوت بین این دو خودرو باید خیلی تلاش میکردید. امت رانا پلاس نه تنها از نظر ظاهر بلکه از نظر فنی نیز تغییرات قابل توجهی را تجربه کرده است. در ادامه قبل از بررسی مزایا رانا پلاس بد نیست که مختصر به مهمترین ویژگیهای فنی این خودرو بیندازیم:
- وزن: 1134 کیلوگرم
- ارتفاع: 1453 میلی متر
- طول: 4292 میلی متر
- عرضه: 1684 میلی متر
- پیشرانه: موتور TU5 چهار سیلندر با مصرف سوخت یورو 5
- ظرفیت موتور: 1.6 لیتر
- قدرت: 105 اسب بخار
- گیربکش: 5 دنده دستی
- حداکثر سرعت: 189 کیلومتر بر ساعت
- شتاب 0 تا 100: 12 ثانیه
- مصرف سوخت: 6 لیتر در 100 کیلومتر
- حجم باک: 50 لیتر
نگاهی به مهمترین مزایا رانا پلاس؛ چرا رانا پلاس بخریم؟
در فاصله بین سالهای 1388 تا 1398 یک مدل دیگر رانا با نام رانا LX به بازار عرضه شد که رانا پلاس را میتوان به نوعی نسخه بهبود یافته آن نامید. بار دیگر لازم است به این نکته اشاره کنیم که با توجه به اینکه ایران خودرو از پلتفرم یکسانی برای تولید رانا پلاس و 206 صندوق دار استفاده میکند، شباهتهای نسبتا زیادی بین این دو خودرو وجود دارد. با این وجود مهمترین مزایا رانا پلاس را میتواند در موارد زیر خلاصه نمود:
1. استهلاک پایین؛ از جمله مهمترین مزایا رانا پلاس
موتور TU5 که روی این خودرو تعبیه شده است، هر چند روی شتاب و قدرت ماشین تأثیر چندانی نداشته است. اما نباید فراموش کرد که نرخ استهلاک خودرو را بهطور قابل توجهی کاهش داده است. نمود این مسئله نیز در کاهش مصرف سوخت رانا پلاس به طرز مشهودی قابل مشاهده است. در بین خودروهایی که رقیب رانا پلاس به شمار میروند (مانند 206 صندوق دار، سمند سورن و …) کم استهلاکترین خودرو بدون شک رانا پلاس است که این مسئله باعث کاهش هزینههای جاری دارندگان این خودرو میشود.
نکته مهم دیگری که شاید اشاره به آن خالی از لطف نباشد این است که رانا پلاس با آلایندگی سوخت یورو 5 بهعنوان یکی از خودروهایی نسبتا سازگار با محیط زیست به شمار میرود که این مسئله را نیز باید جزء مزایا رانا پلاس در نظر گرفت.
2. امکانات رفاهی مناسب
اگر رانا را با سایر خودروهای رقیب که در رنج قیمتی آن قرار دارند، مقایسه کنیم، مشخص میشود که این خودرو از آپشنها و امکانات رفاهی نسبتا خوبی در مقایسه با آنها قرار دارد. از جمله مهمترین ویژگیها و آپشنهای جانبی رانا پلاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرمان برقی
- سیستم تهویه مطبوع با کیفیت
- چراغهای جلو و عقب با طراحی جدید و زیبا
- چراغهای مه شکن عقب و جلو
- آینههای بغل برقی دارای چراغ راهنما
- سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر
- سنسور دنده عقب
- کروز کنترل
- جلو پنجره با طراحی حدید
- سیستم کنترل بخار سوخت
- صفحه نمایشگر روی داشبورد (آپشن اختیاری)
- دکمههای کنترلی روی فرمان
برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
نکته دیگری که در بین مزایا رانا پلاس باید به آن اشاره کنیم، مربوط به استفاده از متریال با کیفیت بالاتر در طراحی داشبورد داخل ماشین است. البته ناگفته نماند که در مقایسه با خودروهای روز دنیا هنوز فاصله زیادی از این منظر وجود دارد.
3. طراحی داخلی جدید در ردیف مزایا رانا پلاس
ایران خودرو هر چند نتوانسته است (یا نخواسته است) که طراحی خارجی جدید و منحصربهفردی برای رانا پلاس در مقایسه با رانا و 206 صندوق دار ارائه کند؛ اما برای طراحی داخلی این خودرو تغییرات نسبتا خوبی را در نظر گرفته است. تفاوتهای رانا پلاس با نسخههای قبلی در طراحی خارجی محدود به چراغهای عقب و جلو میشود. در حالی که در طراحی داخلی تغییرات بیشتری به چشم میخورد. اولین چیزی که شاید با نشستن پشت فرمان رانا پلاس توجه شما را جلب کند، کیلومتر شمار دیجیتالی باشد که از نظر بصری در مقایسه با کیلومتر شمارهای معمولی از زیبایی بیشتری برخوردار است.
فرمان رانا پلاس را شاید بتوان بهعنوان نقطه عطف مزایا رانا پلاس از منظر طراحی داخلی در نظر گرفت این فرمان کاملا در مقایسه با نسخههای قبلی رانا تغییر کرده است. یک فرمان برقی با روکش چرم که با استفاده از دکمههای کنترلی که روی آن قرار گرفته است، راحتی نسبتا زیادی را برای راننده به ارمغان میآورد. نکته دیگر در خصوص اتاق رانا پلاس است که دقیقا مانند 206 صندوق دارد تلاش شده است روی جا دار بودن کابین برای سرنشینان عقب خودرو تمرکز بیشتری اعمال شود.
صندوق عقب جادار را نیز باید جزء یکی دیگر از مزایا رانا پلاس برشمرد که موجب شده است رانندگان بتوانند با خیال آسوده نسبت به دوگانه سوز کردن خودرو با نصب کپسول گاز اقدام کنند. این قابلیت نقش جدی در کاهش هزینههای مصرف سوخت دارندگان رانا پلاس دارد.
4. مصرف سوخت بهینه رانا پلاس
یکی دیگر از نکات مهمی که باید در خصوص مزایا رانا پلاس مورد توجه قرار دهیم، مصرف سوخت نسبتا پایین آن در مقایسه با سایر خودروهای مشابه است. برآوردها در خصوص مصرف سوخت رانا پلاس نتایج زیر را به همراه داشته است:
- مصرف سوخت شهری: 7.8 لیتر در 100 کیلومتر
- مصرف سوخت ترکیبی: 6.6 لیتر در 100 کیلومتر
- مصرف سوخت جادهای: 5.4 لیتر در 100 کیلومتر
5. قیمت نسبتا پایینتر در مقایسه با خودروهای هم رده
از جمله دیگر مزایا رانا پلاس باید به قیمت نسبتا پایینتر آن در مقایسه با خودروهای مشابهی مانند پژو پارس، سمند، 206 صندوق دار اشاره کرد که از نظر فنی اختلافات چندان زیادی با یکدیگر ندارند. همین مسئله باعث میشود که شاید خریداران علاقه بیشتری به خرید این خودرو در مقایسه با سایرین داشته باشند. البته نباید از این موضوع نیز غافل شد که سایر خودروها هم رده نیز تقریبا معایب رانا پلاس را دارند.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید. |
کلام پایانی بررسی مزایا رانا پلاس
در این مقاله نگاهی به 5 مورد از مهمترین مزایا رانا پلاس انداختیم. بار دیگر لازم است به این نکته اشاره کنیم که آنچه در مقاله حاضر مورد بررسی قرار گرفت، در بعد مقایسه رانا پلاس با مدلهای قبلی رانا و برخی از خودروهای هم رده معنی پیدا میکند. از آن گذشته با مرور نظرات کسانی که در طول این دو سال تجربه رانندگی با رانا پلاس را داشتهاند، میتوان متوجه شد که رضایت نسبی از رانندگی با این خودرو داشتهاند.
سواری نسبتا راحت این خودرو توسط بسیاری از رانندگان تأیید شده است و به نظر میرسد که پس از تجربههای نه چندان موفق ایران خودرو در رونمایی از مدلهای قبلی رانا، بالاخره شرایط بهگونهای ایجاد شده است که رانا پلاس موفق به جلب رضایت مشتریان گردیده است.
بیشتر بخوانید:
من بین خرید رانا پلاس و تیبا۲ گیر کردم. مقالههاتون ولی کمککنندهاس
سلام من بتازگی راناپلاس صفر خریدم…دوس داشتی در حد توان و تحقیقاتم راهنماییتون کنم
شما بین رانا پلاس و تیبا ۲ گیر کردی
این که فکر کردن نداره و بحث توش نیست ۱۰۰ درصد رانا بهتره کروز کنترل ..ایرانخودرویی بودنش..داشبورد زیباش..کلیدهای مولتی مدیا و کمو زیاد کردن کروز روی فرمان .نرمی و شتاب در حرکت .پاسخگویی با بلوتوث .کیلومتر محشر و زیبای نارنجی رنگ ..حالا کوییک ار که من داشتم روز اول نمایندگی برای اینکه دنده جا نمیخورد ۲.صبح وقتی سرده ریپ میزنه اینگار یکی نگه داشتش ۳.خرابی هدرولیک فرمان با ۲۰۰۰ تا کارکرد که میگن به ما مربوط نیست ۴..خرابی کمک عقب در ۴۰۰۰ کارکرد ۵ .خرابی کمک جلو در ۶۵۰۰ تا کارکرد اقا پدر منو در اورد انگار تو موتورش شتر زوزه میکشید هر هفته نمایندگیم به والله هر هفته پوستم کنده شد تا تو ۱۰ روز فروختمش و الان قصد خرید رانا پلاس رو دارم البته با کارکرد ۳ هزار تا ۶ هزار هر چی باشه از خانواده تیبا و کوییک مزخرف بهتره یا حق