ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی چقدر است؟ این سؤال مهمی است که در این مقاله قصد داریم به آن پاسخ دهیم. یکی از فاکتورهای مهمی که باید در خرید خودور مد نظر قرار بگیرد، ظرفیت باک آن است. به طور معمول خودروهای سواری در سراسر دنیا بسته به مشخصات فنی و ظاهری که دارند با ظرفیت بین 40 تا 60 لیتر تولید می‌شوند. ایران خودرو و سایپا نیز به عنوان دو خودروساز ایرانی تقریبا از همین استاندارد تبعیت می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی را بررسی کنیم.

ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی؛ سایپا

ابتدا به بررسی خودروهای شرکت ساپیا می‌پردازیم. سایپا به عنوان دومین خودروساز بزرگ ایران به شمار می‌رود که از زمان آغاز فعالیت تا به امروز خودروهای متعددی را روانه بازار کرده است. ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی سایپا عبارت‌اند از:

1. خانواده پراید

پرایدر یکی از خودروهایی است که کمتر ایرانی را می‌توان پیدا کرد که تجربه رانندگی یا سوار شدن آن را نداشته باشد. سایپا در طول سال‌های اخیر، پراید را به شکل‌های گوناگونی تولید و روانه بازار کرده است.

 

برای ثبت درخواست فروش خودروی خود فرم زیر را تکمیل کنید.

[switch_forms_sell]

هرچند که این تغییرات هیچ نقشی در قابلیت فنی پراید نداشته است و صرفا در ظاهر این خودرو خلاصه شده است. پراید به عنوان یک خودرو نسبتا کم مصرف نیز به شمار می‌رود. با این اوصاف از بین 5 مدل پرایدی که تا کنون روانه بازار شده است، حجم باک آن‌ها به شرح زیر است:

  • سایپا 111، سایپا 131، سایپا 132 و سایپا 141: 40 لیتر
  • سایپا 151: 49 لیتر

سایپا 151 همان پراید وانت است که در خیابان‌ها مشاهده می‌کنید. چون طراحی این خودرو با هدف باربری بوده است، به همین دلیل تلاش شده است که حجم باک آن بیشتر شود.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی

2. تیبا

تیبا نمونه ارتقا یافته پراید است که موتور آن در مقایسه با پراید کمی تقویت شده است و دستی نیز به سر و روی آن از نظر ظاهری کشیده‌اند. تیبا نیز در دو مدل معمولی و تیبا 2 روانه بازار شده است که در دهه 90 به خودرو بسیاری از اقشار متوسط جامعه تبدیل شده است. حجم باک خانواده تیبا نیز 41 لیتر است که همین اختلاف یک لیتری تصویری گویا از اختلاف فاحش بین تیبا و پراید است!

3. آریو

در ادامه بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی نوبت به آریو می‌رسد. یکی از محصولات سایپا در یک دهه اخیر که در مقایسه با تولیدات قبلی دستاورد رو به جلویی به شمار می‌رود. آریو با الهام از خودروهای موفق خارجی طراحی شده است و از نظر فنی و ظاهری مشخصات قابل دفاعی دارد. حجم باک آریو 55 لیتر در نظر گرفته شده است. نمونه‌های تاکسی این خودرو نیز در چند سال اخیر در پایانه‌های فرودگاهی مورد استفاده قرار گرفته است.

4. ساینا

یکی دیگر از تولیدات سایپا در دهه 90، ساینا است که هر چقدر با تیبا مقایسه کنید، به جز تفاوت‌های ظاهری هیچ تفاوت فنی قابل عرضی را نمی‌توانید بیابید. ساینا هم یک خودرو معمولی از گروه خودروسازی سایپا به شمار می‌رود که تلاش می‌کند به هر نحوی که شده نوادگان پراید را در خیابان‌ها حفظ کند. حجم باک ساینا گنجایش 41 لیتر بنزین را دارد.

5. کوییک

کوییک یکی از خودروهایی است که این روزها تعداد آن در خیابان در حال افزایش است. علی رغم اینکه از نظر فنی تفاوتی با تیبا و ساینا ندارد ولی از نظر طراحی، خودرویی کاملا متفاوت به شمار می‌رود. همچنین سایپا تلاش کرده است که امکانات رفاهی موجود در کوییک را در مقایسه با ساینا و تیبا تا حدودی ارتقا بخشد. حجم باک کوییک که در مدل‌های مختلف R، S و اتوماتیک تولید می‌شود، 41 لیتر است.

6. چانگان CS35

بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی را با خودروهای مونتاژی سایپا پی می‌گیریم. سایپا در یک دهه اخیر همکاری خوبی را با خودروسازهای چینی رقم زده است و به این ترتیب موفق شده است که چند خودرو باکیفیت و جدید را در داخل مونتاژ کرده و به بازار عرضه کند. چانگان CS35 یکی از این خودروها است که به عنوان یک شاسی بلند خوش فرم از سوی سایپا در بازار به فروش می‌رسد. حجم باک این خودرو برابر 52 لیتر است.

بررسی معایب چانگان CS35

7. ایدو

یکی دیگر از خودروهای کلاس متوسط شیک سایپا که البته تولید آن به صورت محدود در کشور صورت گرفت، ایدو نام دارد. این خودرو نیز در کنار مشخصات فنی خوب، از ظاهر زیبا و امکانات رفاهی باکیفیتی برخوردار است. در کنار این موارد باید به ایمنی بالای آن نیز اشاره شود. حجم باک ایدون گنجایش 52 لیتر سوخت را دارد. مصرف ترکیبی آن حدود 7.2 لیتر در 100 کیلومتر است.

8. کیا سراتو

در ادامه بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی  نوبت به کیا سراتو می‌رسد. کیا سراتو محصول همکاری سایپا با یک شرکت خودروساز کره‌ای است که در بازار ایران با استقبال مواجه شده است. این خودرو در مد‌ل‌های دستی و اتوماتیک با آپشن‌های گوناگونی به بازار عرضه می‌شود. روی هم رفته با وجود اینکه مدت زمان زیادی از عرضه کیا سراتو در بازار ایران سپری شده است؛ اما هنوز صلابت و جایگاه خود را حفظ کرده است. حجم باک این خودرو برابر 52 لیتر است.

9. شاهین

شاهین یکی از جدیدترین محصولات سایپا است که از مشخصات فنی به نسبت خوبی برخوردار است و از زمان رونمایی مورد استقبال قرار گرفته است. این خودرو از موتور توربو شارژ M15 بهره‌مند شده است. همچنین ظرفیت باک آن نیز برابر 47 لیتر بنزین است. طراحی ظاهری و داخلی مناسب از جمله دیگر مشخصات مطلوب این سدان جدید سایپا به شمار می‌رود.

10. V5

این خودرو محصول مشترک سایپا و شرکت چینی برلیانس است که در سال‌های اخیر در بازار ایران حضور فعالی داشته است. این خودرو شاسی بلند علی رغم طراحی مناسب و آپشن‌های پر تعداد از نظر فنی در مقایسه با نمونه‌های مشابه دیگر موجود در بازار ضعیف‌تر است. با این وجود با قیمت کمتری نیز در بازار به فروش می‌رسد. حجم باک آن نیز 55 لیتر است.

11. زانتیا

سیتروئن فرانسه با زانتیا در کشور ما کولاکی به پا کرد و طرفداران پر و پا قرصی را برای خود جمع کرد. تا همین الان نیز کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که پشت فرمان زانتیا نشسته باشد و از آن رضایت نداشته باشد. هر چند که دیگر خبری از این خودرو در بازار ایران نیست. شاید برایتان باورکردنی نباشد اما ظرفیت بام زانتیا برابر 65 لیتر است. این رقم در بین ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی چندان مثال مشابهی ندارد.

12. ریو

ریو نیز محصول مشترک سایپا با شرکت کیا موتورز کره جنوبی است که پس از چند سال تولید آن در کشور متوقف شده است. این خودرو نیز به عنوان یکی از محصولات کلاش متوسط سایپا توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند. حجم باک آن برابر 45 لیتر سوخت است.

13. برلیانس H230 و H220

سایپا همکاری خوبی را با شرکت چینی برلیانس در طول یک دهه اخیر داشته است که حاصل این همکاری تولید خودروهای متنوعی بوده است. برلیانس H220 به عنوان یک هاچ بک کلاس متوسط و برلیانس H230 به عنوان یک سدان جوان پسند در بازار ایران عرضه شده اند که علی رغم تفاوت‌های ظاهری از نظر فنی شباهت‌های زیادی به هم دارند. حجم باک هر دو مدل خودرو 42 لیتر است.

 

14. نیومورانو

یکی دیگر از خودروهای با کیفیت شاسی بلند که مدتی توسط سایپا در بازار ایران عرضه شد، نیومورانو بود. متأسفانه مسائل تحریمی باعث شده که تولید این خودرو در گروه خودروسازی سایپا متوقف شود. بررسی مشخصات فنی و پیشرانه این خودرو نشان می‌دهد که فوق‌العاده توانمند است. حجم باک آن نیز رقم بی سابقه‌ای معادل 82 لیتر است.

15. مگان

خودرو محبوب فرانسوی که در بازار ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. علی رغم مشخصات ظاهری به نسبت ساده‌ای که مگان دارد، اما توانسته است رضایت بسیاری از دارندگان خود را کسب کند و با وجود اینکه چند سالی است تولید ان در بازار متوقف شده است، اما هنوز بازار دست دوم آن طرفداران زیادی دارد. حجم باک مگان برابر 60 لیتر است.

16. تندر

سایپا این خودرو را در دو مدل تندر 90 و پارس تندر روانه بازار کرده است. این دو خودرو تنها کمی از نظر ظاهری و آپشن‌ها با یکدیگر تفاوت دارند. تندر نیز در بازار ایران طرفداران خاص خودش را دارد. حجم باک آن برابر 50 لیتر است.

17. برلیانس H320 و H330

این دو خودرو نیز به عنوان نمونه‌های ارتقایافته از برلیانس H220 و H230 توسط سایپا مونتاژ شده و در بازار به فروش می‌رسند. تفاوت‌های این دو با مدل‌های قبلی بیشتر مربوط به طراحی داخلی و خارجی خودرو است. حجم باک هر دو آن‌ها نیز برابر 55 لیتر است.

18. ساندرو

در ادامه بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی، نوبت به ساندرو می‌رسد. ساندرو نیز در دو مدل معمولی و استپ وی در همکاری بین پاس خودرو و رنو فرانسه برای مدت محدودی در ایران تولید شد. این دو خودرو برای پر کردن دست سایپا در عرصه خودرهای هاچ بک رده متوسط تولید و روانه بازار ایران شده‌اند. حجم باک هر دو آن‌ها برابر 50 لیتر است.

بررسی معایب ساندرو
بررسی معایب ساندرو

19. تیانا

یکی از محصولات سایپا است که سایپا در مدت زمان تولید آن فخر فروشی زیادی در بازار داخلی کشور می‌کرد. این خودرو از سوی کارشناسان نیز مورد تحسین قرار گرفت اما نباید از قیمت بسیار بالای آن نیز غافل شد. حجم باک تیانا برابر70 لیتر است.

20. نیوپیکاپ

نیسان ژاپن در همکاری با پارس خودرو، نیوپیکاپ را وارد بازار ایران کرد که از سید محصولات سایپا را از خودروهای دو کابین باکیفیت نیز پر کند. این خودرو مناسب کسانی است که اهل سفر به کویر و مناطق کوهستانی هستند. حجم باک آن برابر 60 لیتر است.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

21. ماکسیما

سایپا در دهه 80 با تولید ماکسیما توانست توجه و رضایت بسیاری از مشتریان خود را جلب کند. این محصول نیز حاصل همکاری بین پارس خودرو و نیسان ژاپن است. ماکسیما با مشخصات فنی که داشت یکی از معدودی خودروهایی است که شاید حسرت تداوم تولید آن در کشور تا سال‌ها باقی بماند. حجم باک ماکسیما 70 لیتر است.

ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی؛ ایران خودرو

بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی با بررسی خودروهای تولیدی شرکت ایران خودرو به عنوان اولین خودروساز ایرانی پی می‌گیریم. ایران خودرو نیز محصولات متنوعی را در سال‌های اخیر وارد بازار کرده است که بعضا موفق و پرطرفدار و در مواردی نیز استقبال سردی از آن‌ها به عمل آمده است. ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی ایران خودرو عبارت‌اند از:

1. خانواده پژو

پژو فرانسه و ایران خودرو به خصوص در دهه 80 همکاری‌های بسیار خوبی در سطح کشور ما داشتند که در نهایت منجر به تولید خودروهای متنوعی در بازار شد. پژو روآ، پژو 405 و پژو پارس به عنوان سه خودرو پرتیراژ ایران خودرو در سال‌های اخیر به شمار می‌روند که بخشی از نتیجه این همکاری به شمار می‌روند. حجم باک بنزین این سه خودرو عبارت‌اند از:

  • روآ: 52 لیتر
  • پارس: 70 لیتر
  • GLX: 70 لیتر

2. خانواده پژو 206

پژوه 206 از جمله خودروهایی است که مردم ما خاطرات زیادی را با آن دارند. یکی از معدود خودروهایی است که در طول حدود 2 دهه‌ای که از عرضه آن سپری شده است، فراز و نشیب زیادی را تجربه نکرده است. پژو 206 در تیپ‌های مختلف 1 تا 6 و همچنین مدل‌های صندوق دار در بازار ایران عرضه شده است. حجم باک تمام مدل‌های پژوه 206 برابر 50 لیتر است.

لازم به ذکر است که پژو 207 که در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک نیز از سوی ایران خودرو به بازار روانه شده است، ظرفیت باک مشابهی با پژو 206 دارد.

3. رانا

در ادامه بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی نوبتب به رانا می‌رسد. رانا در مدل‌های مختلف LX، پلاس و سقف شیشه‌ای در بازار به فروش می‌رسد. هر چند رانا روی پلتفرم پژو 206 صندوق دار تولید شده است اما از نظر ظاهری و برخی از مشخصات فنی تفاوت‌هایی با آن دارد. حجم باک مدل‌های مختلف رانا نیز 50 لیتر است.

4. خانواده دنا

دنا یکی دیگر از خودروهای ایران خودرو است که در سال 1395 برای نخستین بار از آن رونمایی شد. این خودرو در طول 5 سال اخیر در 4 مدل مختلف روانه بازار شده است. پلتفرم دنا با سمند تفاوتی ندارد. اما از نظر پیشرانه و امکانات جانبی، دنا پیشرفت‌ةای زیادی را در مقایسه با سمند تجربه کرده است. حجم باک مدل‌های مختلف دنا نیز برابر 60 لیتر است.

5. سمند

سمند به عنوان اولین خودرو ملی ایرانی در رسانه‌ها شناخته می‌شود که در حال 5 مدل مختلف در بازار به فروش می‌رسد. سمند اس ای به عنوان اولین و ابتدایی‌‌ترین مدل این خودرو و سمند سورن به عنوان پیشرفته‌ترین مدل سمند موجود در بازار به فروش می‌رسد. حجم باک مدل‌های مختلف این خودرو برابر 70 لیتر است.

6. پژو 508

این خودرو که عرضه آن در کشور چهار سالی است متوقف شده است، یکی از جدیدترین مدل‌های پژو بود که به عنوان سدان متوسط حاصل همکاری ایران خودرو و پژو فرانسه در بازار ایران بود. ویژگی‌های فنی و ظاهری آن در مقایسه با پژو 206 در حد مطلوبی ارتقا پیدا کرده است. حجم باک آن برابر 72 لیتر است.

7. سوزوکی کیزاشی

ایران خودرو علاوه بر فرانسوی‌ها وارد همکاری با ژاپنی‌ها نیز شد و یکی از محصولات این همکاری سوزوکی کیزاشی بود. خودروهای ژاپنی نیز مانند سایر محصولات آن‌ها بی‌نظیر هستند. کیزاشی نیز به عنوان یک محصول عالی در کشور ما در زمان عرضه به شمار می‌رفت که عمده دارندگان از آن استقبال می‌کردند. حجم باک این خودرو 63 لیتر است.

8. تارا

در ادامه بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی  نوبت به تارا می‌رسد. تارا به عنوان جدید‌ترین محصول ایران خودرو به شمار می‌رود که رونمایی آن در سال 1399 حواشی بسیار زیادی را به همراه داشت. هر چند هنوز تارا در خیابان‌ها چندان قابل رویت نیست ولی از نظر ظاهری و مشخصات فنی به عنوان یکی از محصولات پیشرو ایران خودرو به شمار می‌رود. حجم باک آن برابر 50 لیتر است.

9. دانگ فنگ

ایران خودرو در همکاری با یک خودروساز چینی دانگ فنگ را روانه بازار کرد که البته مورد انتقاد زیادی نیز قرار گرفت. بر خلاف بسیاری از خودروهای چینی که حداقل از نظر ظاهری شکل و شمایل زییایی دارند، طراحی دانگ فنگ چندان چنگی به دل نمی‌زند. این خودرو با حجم باک 51 لیتر روانه بازار شده است.

10. پژو 2008

اولین کراس اوور شرکت پژو در ایران پژو 2008 است. پیشرانه قوی و کسب 5 ستاره ایمنی از سوی این خودرو در موسسه Euro NCAP باعث شد که در زمان عرضه در کشور بسیار مورد استقبال قرار بگیرد. هر چند که عرضه این خودرو در کشور به مدت محدودی صورت گرفت. حجم باک این خودرو 50 لیتر است.

11. خانواده هایما

یکی از همکاری‌های موفق ایران خودرو با خودروسازان چینی منجر به مونتاژ خانواده هایما در کشور شد که در مدل‌های S5 و S7 به بازار عرضه می‌شوند. هایما S5 در ردیف کراس اوور‌ها جای می‌گیرد اما هایما S7 نوعی شاسی بلند به شمار می‌رود. هایما S5 با حجم باک 60 لیتر و هایما S7 در مدل‌های مختلف با حجم باک 61 لیتر روانه بازار می‌شوند.

قیمت بالا از معایب هایما s7 است

12. رنو کپچر

رنو فرانسه در همکاری با ایران خودرو، رنو کپچر را وارد بازار ایران کرده است. این خودرو در اروپا نیز مورد استقبال قرار گرفت و در بازار داخلی نیز نقدهای مثبت زیادی پیرامون آن شکل گرفت. هر چند ایرادات جدی نیز به ایمنی این خودرو در سرعت‌های بالا گرفته شده است. حجم باک آن برابر 45 لیتر است.

13. سوزوکی گرند ویتارا

در ادامه بحث ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی نوبت به یک شاسی بلند مشهور می‌رسد. شرکت سوزوکی ژاپن یک شاسی بلند باکیفیت را با نام گرند ویتارا در بازار ایران عرضه کرده است. این خودرو علاوه بر ایمنی بسیار خوب، از آپشن‌های فوق‌العاده‌ای نیز برخوردار است و در بازار نیز مورد استقبال قرار گرفته است. حجم باک گرند ویتارا 66 لیتر است.

14. فوتون پیکاپ تونلند

ایران خودرو برای تکمیل سبد خودروهای دو کابین خود در همکاری با کمپانی چینی فوتون، اقدام به تولید فوتون پیکاپ تونلند کرده است. این خودرو که مخصوص سفر در جاده‌های کویری و کوهستانی است، با ظرفیت باک 76 لیتر گزینه‌ای بی‌نظیر برای اهل تفریج به شمار می‌رود.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی ظرفیت باک انواع خودروهای داخلی پرداختیم. همان‌طور که مشاهده کردید، به جز موارد معدودی اکثر قریب به اتفاق خودروها دارای حجم باک بین 40 تا 65 لیتر هستند. موارد معدودی نیز هستند که حجم باک حدود 70 لیتر و بالاتر را دارند. امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.