علت گاز نخوردن ماشین موضوع این مقاله از سری مقالات سوئیچ می‌باشد و قصد داریم به بررسی این علل بپردازیم. ممکن است شما هم با مشکل گاز نخوردن ماشین در برخی شرایط از جمله سرما و یا سربالایی روبه‌رو شده باشید. این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. وجود ایرادات در بخش ECU، معیوب بودن فیلتر هوا و عملکرد نادرست پمپ بنزین و .. می‌تواند علت گاز نخوردن خودرو باشید. در ادامه هر یک از این موارد را به طور کامل برای شما توضیح خواهیم داد.

ایرادات بخش ECU چگونه می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین باشد؟

ECU یکی از قطعات مهم در خودروهای انژکتوری می‌باشد. این قطعه وظیفه دارد واکنش سنسورهای داخل موتور را تنظیم نماید. اصلی‌ترین تفاوت خودروهای کاربراتی و انژکتوری وجود قطعه کنترل الکترونیک و یا ECU می‌باشد.

علت گاز نخوردن ماشین

ایجاد هرگونه مشکل در این قطعه می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین و یا ایجاد نوسان دور موتور در ماشین شود. در صورتی که یکی از این دو مشکل را در خودرو خود ملاحظه کردید لازم است با مراجعه به مکانیک از سالم بودن  ECU اطمینان حاصل نمایید.

فیلتر هوا چگونه می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین باشد؟

فیلتر هوا برعکس ECU در هر دو نوع خودرو کاربراتی و انژکتوری وجود دارد. وظیفه این فیلتر جلوگیری از ورود اجسام خارجی و کنترل جریان ورودی هوا به داخل خودرو است. ایجاد مشکل در فیلتر هوا باعث افزایش استهلاک ماشین شما خواهد بود. هنگامی که فیلتر هوا خودرو معیوب باشد سوخت مورد نیاز به موتور نخواهد رسید و به همین علت می‌توان گفت فیلتر هوا یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین می‌باشد.

علت گاز نخوردن ماشین

سایر موارد در علت گاز نخوردن ماشین

پمپ بنزین

پمپ بنزین در بخش عقب خودرو و در کنار باک بنزین قرار دارد. وظیفه اصلی این قطعه انتقال سوخت از داخل باک به موتور خودرو می‌باشد. طبیعی است که ایجاد مشکل در صافی بنزین و پمپ بنزین را می‌توان علت گاز نخوردن ماشین دانست چرا که با ایراد در این قطعه سوخت لازم به موتور نمی‌رسد و خودرو قادر به حرکت نخواهد بود. با مراجعه مرتب و دوره‌ای سرویس خودرو می‌توانید احتمال از خراب شدن ناگهانی پمپ بنزین جلوگیری کرده و عمر مفید خودرو خود را افزایش دهید.

علت گاز نخوردن ماشین

استپر موتور

استپر موتور می‌تواند یکی از موارد علت گاز نخوردن ماشین باشد. استپر موتور یکی از قطعاتی است که به صورت مستقیم با موتور خودرو در ارتباط می‌باشد. ارتباطی که بین شمع‌ها و وایر شمع‌های خودرو با استپر موتور وجود دارد سبب می‌شود تا در صورت وجود ایراد در این قطعه موتور عملکرد مطلوبی از خود نمایش نگذارد. با ایجاد ایراد در استپر موتور دریچه گاز قادر نخواهد بود به موقع باز و بسته شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت اختلال در استپر موتور یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین است.

علت گاز نخوردن ماشین

دیسک و صفحه

دیسک و صفحه می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین باشد. یکی از قطعات مصرفی خودرو دیسک و صفحه است که بعد از مدتی استفاده فرسوده می‌شود.

هنگامی که این قطعه فرسوده و یا اصطلاحاً تمام شود می‌تواند علت گاز نخوردن خودرو باشد. یکی از روش‌های بررسی سلامت دیسک و صفحه قرار دادن دنده بر روی چهار و رها کردن پا از روی پدال کلاچ است، اگر خودرو خاموش شود نشان دهنده ایراد در دیسک و صفحه می‌باشد.

علت گاز نخوردن ماشین

روغن موتور

تعویض روغن موتور در بازه‌های مناسب کمک می‌کند تا قطعات داخل موتور خنک و تمیز باقی مانده و آلودگی ایجاد شده توسط روغن موتور قبلی از بین برود. تعویض به موقع روغن موتور باعث افزایش عملکرد موتور شده و استهلاک آن را کاهش می‌دهد. بنابراین انتخاب روغن موتور با کیفیت و تعویض آن در زمان مناسب می‌تواند از گاز نخوردن خودرو جلوگیری نماید.

علت گاز نخوردن ماشین

سنسور گاز

ماشین‌های انژکتوری دارای سیستم پیچیده‌تری در مقایسه با ماشین‌های کاربراتی هستند. یکی از سیستم‌هایی که تنها در خودروهای اتوماتیک قابل مشاهده می‌باشد سنسور گاز است. محل قرار گیری این قطعه در کنار استپر موتور و دریچه گاز می‌باشد. زمانی که این سنسور دچار نقص شود عملیات پاشش سوخت در انژکتورها به درستی انجام نخواهد شد که در نهایت می‌تواند علت گاز نخوردن خودرو شود.

مپ سنسور

وظیفه این سنسور اطلاع رسانی هوای مکش شده به قطعه کنترل الکترونیک و یا ECU می‌باشد. اگر سنسور مپ دچار اختلال شود دریچه هوا به درستی باز و بسته نشده و هوای لازم جهت احتراق درست وارد خودرو نخواهد شد. پس می‌توان نتیجه گرفت خرابی مپ سنسور می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین باشد.

سنسور دور موتور

وظیفه سنسور دور موتور گزارش لحظه‌ای از دور موتور به ECU است. اگر این گزارش دچار اختلال شود موجب عملکرد نامناسب خودرو شده و می‌تواند علت گاز نخوردن خودرو شود.

علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی چیست؟

احتمالاً شما هم مانند بسیاری دیگر دچار مشکل گاز نخوردن ماشین در سربالایی شده‌اید. یکی از مسائلی که در برخی از شرایط از جمله ترافیک سنگین می‌تواند عامل تصادف باشد گاز نخوردن خودرو در سربالایی است. این مشکل می‌تواند به دلایلی اتفاق بیفتد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • ضعف و یا خرابی پمپ ماشین می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی باشد.
  • زمانی که صافی بنزین کثیف شده و یا دارای آلودگی بسیاری باشد قدرت موتور کاهش می‌یابد و به این ترتیب می‌تواند منجر به گاز نخوردن ماشین در سربالایی شود.
  • اگر مدت کوتاهی است که متوجه مشکل گاز نخوردن ماشین در سربالایی شده‌اید لازم است به کمک یک مکانیک فیلتر هوای خودرو را مورد بررسی قرار دهید زیرا ایجاد مشکل در این فیلتر موجب کاهش عملکرد موتور ماشین می‌شود.
  • یکی دیگر از مشکلاتی که می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی شود؛ مقدار یا کیفیت پایین روغن موتور می‌باشد.
  • مورد دیگری که می‌تواند علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی شود، کثیف بودن انژکتور خودرو می‌باشد. اگر به صورت دوره‌ای و منظم انژکتورهای ماشینرا تمیز کنید متوجه افزایش قدرت موتور خودرو خواهید شد.

علت گاز نخوردن ماشین در سرما چیست؟

یکی از مشکلاتی که در هوای سرد به خصوص در هنگام صبح رخ می‌دهد گاز نخوردن ماشین می‌باشد. علت گاز نخوردن ماشین در سرما به مواردی چون ایرادات ECU، معیوب بودن فیلتر هوا و اختلال در پمپ بنزین می‌توان اشاره کرد که در صورت مراجعه به موقع به تعمیرکار می‌توان از ایجاد مشکلات دیگر جلوگیری نمایید.علت گاز نخوردن ماشین

روشن شدن چراغ چک و گاز نخوردن ماشین

روشن شدن چراغ چک و گاز نخوردن خودرو به عوامل مختلفی بستگی دارد. لازم است جهت مشاهده این قبیل اتفاق در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید تا از ایجاد هزینه‌های گزاف تعمیرات جلوگیری کرده باشید.

نتیجه‌گیری بررسی علت گاز نخوردن ماشین

در این مقاله از مجله سوئیچ علت گاز نخوردن ماشین را به طور کلی مورد بررسی قرار دادیم. هر یک از مواردی که ممکن است علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی، سرما و یا شرایط عادی باشد را توضیح دادیم. لازم است در صورت متوجه شدن این موضوع در خودرو بلافاصله به تعمیرگاه مراجعه و ایرادات لازم را رفع کنید. چرا که این ایراد در طولانی مدت می‌تواند سبب از بین رفتن سلامت خودرو شده و هزینه‌های تعمیر بالایی را برای شما تحمیل کند.

تعمیرکار در صورت مشاهده گاز نخوردن خودرو باید تمامی قطعاتی که می‌تواند در این امر مشکل‌ساز باشد را مورد بررسی قرار داده و تعمیرات لازم را انجام دهد. به همین جهت به تمام مالکان خودرو توصیه می‌شود در بازه زمانی مناسب تعمیرات دوره‌ای خودرو را انجام دهند تا موجب افزایش عمر مفید خودرو شوند.