معرفی

مقایسه ساینا با ساینا S موضوع این مقاله از سری مقاله‌های سوییچ است. ساینا یکی از خودروهای تولید شده در شرکت خودروسازی سایپا است. این خودرو ابتدا با کد سایپا ۲۳۲ شناخته می‌شد. از لحاظ مشخصات فنی و پلتفرم این خودرو مشابه تیبا است. زیرا طراحی بدنه آن با انجام فیس لیفت به روز رسانی شده است. پس از اینکه مشتریان از تیبا هاچ‌بک استقبال خوبی کردند، مدیران شرکت خودروسازی سایپا در مرکز تحقیقات خود به دنبال محصولی بین تیبا و پژو ۴۰۵ بودند.

در این فرایند بود که خودرویی به نام ساینا متولد شد. ساینا به دلیل اینکه نقایص ظاهری تیبا در آن اصلاح شده بود، خیلی زود مورد استقبال قرار گرفت و توانست نظر تعداد زیادی از خریداران را به خود جلب کند. در مرداد سال ۱۳۹۹ خبری منتشر شد دال بر این که نسخه جدیدی از ساینا به نام ساینا S در لیست پیش فروش محصولات شرکت خودروسازی سایپا قرار گرفته است.

 

برای ثبت درخواست فروش خودروی خود فرم زیر را تکمیل کنید.

[switch_forms_sell]

مقایسه ساینا با ساینا S موضوع مهمی است که از همان ابتدا مورد توجه کارشناسان و مشتریان قرار گرفت. شاید نخستین آپشن در مقایسه ساینا با ساینا S این نکته باشد که شرکت خودروسازی سایپا موتور این خودرو را برای کسب استانداردهای زیست محیطی سال ۹۹ به یورو ۵ ارتقا داده است. پس شاید در مقایسه ساینا با ساینا S اولین مزیت و تفاوت ساینا S نسبت به نسخه‌های قدیمی مشخص شده باشد.

در زمان اعلام قیمت مصوب ساینا S توسط شورای رقابت و اختلاف قیمت این سدان فیس لیفت با ساینای معمولی عددی قابل توجه بود و همین مسئله باعث شد تا برخی از خریداران ساینا S به دنبال اطلاعات بیشتری درباره این خودرو باشند.

اگر ساینای معمولی را نسخه پایه ساینا در نظر بگیریم و البته ظاهر اولیه آن‌ها را مشابه هم به حساب آوریم، به این نکته می‌رسیم که ساینا S نیز نمونه پایه نمونه فیس لیفت این عضو خانواده X200 است. در مقام مقایسه، قطعاً ساینا S دارای آپشن‌ها، امکانات و تجهیزات بیشتر و همچنین ظاهر جدیدتر و جوان‌پسندتری شده است.

مقایسه ساینا با ساینا S

طراحی ظاهری در مقایسه ساینا و ساینا S

ابتدا از قسمت جلوی دو خودرو آغاز می‌کنیم. کروم کاری جلو پنجره ساینا S یکی از اولین تفاوت‌هایی است که در مقایسه ساینا با ساینا S به چشم می‌خورد. شرکت خودروسازی سایپا در ساینا S از چراغه‌ای Daylight، به محصول خود افزوده است. در قسمت سپر نیز شاهد تغییراتی هستیم. این شرکت، سپر و چراغ‌های عقب را تغییر داده و تقریباً به جذابیت ظاهری آن افزوده است.

صندوق عقب ساینا S نیز با الگوی جدید و متفاوتی نسبت به مدل قبلی وارد بازار شده است. افزوده شدن یک بخش جدید به پایین سپر ساینا S حالت اسپرت به آن بخشیده و در مقایسه ساینا با ساینا S از نظر نمای خارجی دیگر تغییری را مشاهده نمی‌کنیم.

حال، وارد خودرو می‌شویم. اولین موضوعی که جلب توجه می‌کند، تغییر غربیلک فرمان سایناS  نسبت به ساینا معمولی است که در قسمت وسط آن برجستگی D شکلی به وجود آمده است. زیرا با آپشن بیشتر، تنظیمات بخش مولتی مدیا یا صوتی تصویری بر روی غربیلک فرمان قرار گرفته است. در مقایسه ساینا با ساینا S از نظر نمای داخلی دست دنده نیز شکل جدیدی دارد و با مقایسه ساینا با ساینا S متوجه می‌شویم که این مدل از ویژگی‌های بارزتری در کابین برخوردار است. به نحوی که می‌توان به صفحه نمایش ۷ اینچی آن اشاره نمود.

این مانیتور، امکان اتصال به بلوتوث و اندروید را نیز دارد. در حالت فول آپشن ساینا S این امکان را به راننده می‌دهد تا صفحه نمایش موبایل خود را بر روی صفحه دیجیتال خودرو نمایش دهد. از دیگر تفاوت‌های ساینا با ساینا S ویژگی داشتن دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو است.

سیستم تهویه نیمه اتوماتیک با نمایشگر دیجیتال در ساینا S جای گرفته و سنسور نور و سنسور فشار باد لاستیک در کنار روکش صندلی چرمی از دیگر تفاوت‌های طراحی ظاهری در مقایسه ساینا با ساینا S است. همچنین، هر دو خودرو دارای طولی به اندازه ۴۲۱۵ معادل ۱۶۶۳ و ارتفاعی به اندازه ۱۴۸۴ میلی‌متر هستند و فاصله محوری در هر دو خودرو ۲۴۱۵ میلی‌متر و وزن آن‌ها ۱۰۵۰ کیلوگرم است.

ایمنی در مقایسه ساینا با ساینا S

پلتفرم الکتریکال در ساینا S تغییر کرده است و از سیستم BCM پیشرفته استفاده شده است. استفاده از BCM باعث شده است ضریب اطمینان در سیستم‌های امنیتی خودرو بالاتر برود. همچنین، به دلیل استفاده از این سیستم پیشرفته امکان استفاده از آلارم‌های ضد سرقت و چراغ مشایعت تا درب منزل فراهم شده است. استفاده از فیوز باکس و رله باکس جدید در ساینا S، باعث شده است تا کیفیت و عملکرد سیستم الکتریکال و توزیع الکتریکی خودرو با کیفیت بهتری عمل کند.

زیرا هر دو مجهز به توزیع نیروی ترمز و ترمز ضد قفل یا ABS هستند. نصب دریچه گاز برقی در ساینا S باعث کاهش آلایندگی و همچنین امکان نصب کروز کنترل و پایداری بیشتر در عملکرد خودرو و ارتباطگیری در توزیع بهینه نیروی ترمز و ارتباط سیستم الکتریکال با ECU شده است.

در بحث مدیریت داده‎ها، نصب جلوی آمپر جدید در ساینا باعث شده است تا داده‌های بیشتر و سیستم هشدار تعویض دنده به راننده نمایش داده شود. البته این مورد در مدل‌های فول آپشن مشاهده می‌شود. همان‌طور که گفته شد اضافه شدن چراغ روشنایی روز به این خودرو از جمله تغییرات مطابق با استانداردهای جدید است. در مقایسه ساینا با ساینا S موارد دیگری نیز دیده می‌شود.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

استاندارد محافظت از عابر پیاده، هشدار کمربند ایمنی راننده، طراحی صندلی‌های عقب با استاندارد ایزوفیکس، سامانه مدیریت و نظارت عملیاتی بر خودرو، از جمله استانداردهایی است که در ساینا S وجود دارد و باعث شده تا در مقایسه ساینا با ساینا S در سطح بالاتری از استانداردهای ساینای معمولی قرار بگیرد.

در بخش ایمنی ساینا S دارای آپشن‌های دیگری نیز است. اگر شما کمربند را نبسته باشید، هشدار صوتی کمربند به شما این اخطار را می‌دهد. همچنین، اگر سرعت شما از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر شود، به صورت آلارم هشدار سرعت بالا را دریافت می‌کنید. همچنین باز شدن قفل‌ها در تصادف، روشنایی اتوماتیک و کلیدهای تاشو از آپشن‌های دیگری هستند که در مقایسه ساینا با ساینا S در خودروی ساینا S جای گرفته‌اند. ترمز کمکی، کنترل پایداری و شیشه دودی نیز در کنار این آپشن‌ها قرار دارند.

مشخصات فنی در مقایسه ساینا با ساینا S

پیشرانه‌ای که در ساینا و ساینا S استفاده شده همان موتوری است که به خانواده X200  تعلق دارد و بر روی خودروی تیبا نیز تعبیه شده است. این پیشرانه ۱۵۰۲ سی‌سی حجم دارد و با ساختار چهار سیلندر و ۸ سوپاپ، قدرتی به میزان ۸۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۲۸ نیوتن متر تولید می‌کند.

جعبه دنده در هر دو خودرو ۵ سرعتِ دستی و در خودروهای فول آپشن به شش سرعته اتوماتیک تغییر می‌کند. تنفس موتور به صورت طبیعی است و انتقال نیرو در این خودرو از طریق دیفرانسیل جلو انجام می‌گیرد. این دو خودرو نیاز به ۱۰ ثانیه زمان دارند تا از سرعت صفر به صد برسند و حداکثر سرعت آن‌ها نیز به ۱۷۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد.

سیستم سوخت رسانی انژکتوری و فرمان دو اتومبیل به صورت هیدرولیک دنده‌ای است. باک خودرو می‌تواند ۴۱ لیتر سوخت را درون خود جای دهد. مصرف سوخت این دو خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر، به صورت ترکیبی حدود ۷ لیتر است.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

سخن آخر

با نگاهی کوتاه به تمامی خصوصیات هر دو خودرو در مقایسه ساینا با ساینا S می‌توان گفت که تاکنون شرکت سایپا علاقه چندانی به ایجاد تغییرات اساسی در طرح‌های فیس لیفت خود نشان نداده است. ساینا  S نیز همچون خودروی ساینای معمولی از این قاعده مستثنا نبوده و از آن جایی که به نوعی هر دو خودرو فیس‌ لیفت تیبا محسوب می‌شوند، تغییرات کمی را در مقایسه با نمونه اولیه خود تجربه کرده‌اند.

البته اگر بخواهیم کمی خوشبینانه به این قضیه نگاه کنیم، می‌توانیم ساینا را جذاب و مدرن‌تر از خودروهایی همچون تیبا در نظر بگیریم. ولی در هر دو خودرو تقریباً از همان متریال بی‌کیفیت و ساده در فضای داخلی استفاده شده است. در نهایت به این نتیجه می‌رسیم که در مقایسه ساینا با ساینا S، خودروی ساینا S بیشتر در تجهیزات، امکانات و آپشن‌ها نسبت به خودروی ساینا تغییراتی داشته و در دیگر موارد بهره‌ای از این موضوع نبرده است.

بیشتر بخوانید

مقایسه تیبا و ساینا

مزایای ساینا

معایب ساینا

مقایسه تیبا ۲ و کوییک

پراید و تیبا ۲

تفاوت‌های تیبا SX و EX