مکث موتور تیارا به عنوان خودرویی کراس‌اوور، در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱، در نمایشگاه شهر آفتاب تهران رونمایی شد. این محصول به عنوان یکی از معدود خودروهای هفت نفره در ایران شناخته می‌شود که به نظر می‌رسد موفقیت خوبی در بازار داشته باشد. اواخر سال ۱۴۰۱، اولین سری از تیارا به مشتریان تحویل داده شد. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد ویژگی‌های این خودرو تازه وارد را بررسی کنیم.

فروش

معرفی کلی مکث موتور تیارا

تیارا خودرو شاسی‌ بلند چینی است که توسط مکث موتور مونتاژ می‌شود. مکث موتور زیر مجموعه ماموت است که تیارا به عنوان دومین تجربه آن، به بازار عرضه شده است. شرکت بایک روی‌ژیانگ به عنوان تولید کننده اصلی این خودرو، آن را با نام X5 و در سال ۲۰۲۱ به بازار چین عرضه کرد. این خودرو در چین، در دو نسخه ۵ و ۷ نفره عرضه می‌شود؛ اما مکث موتور تنها نسخه ۷ نفره آن را در ایران مونتاژ می‌کند.

جالب است بدانید بایک به عنوان بزرگ‌ترین خودروساز چین شناخته می‌شود که در سال ۱۹۸۵ با سرمایه‌گذاری هیوندای و مرسدس بنز تاسیس شد. برندهایی مانند BAW و فوتون نیز، از زیر مجموعه‌های بایک شناخته می‌شوند. طبق سیاست خاص خودروسازان، این خودرو از X5 به تیارا تغییر نام داد و به بازار ایران معرفی شد. تیارا در زبان کردی به معنی زیبا است. اگر بخواهیم به صورت دقیق‌تر بررسی کنیم، “تی” به معنای چشم و “آرا” به معنای آراستن است.

مکث موتور تیارا

مکث موتور تیارا به عنوان یک خودرو خانوادگی و جادار، احتمالا سرنوشت خوبی در انتظارش خواهد بود. علاوه بر این، ظاهر این خودرو نیز کاملا معقول و همه پسند است که می‌تواند بر موفقیت آن بیافزاید. البته، ناگفته نماند که رقبای تیارا کم نیستند و این خودرو راه سختی را برای برنده شدن در این رقابت تنگاتنگ در پیش دارد. واضح است که قیمت‌گذاری مناسب، برای موفقیت در این رقابت، بسیار ضروری خواهد بود.

مشخصات فنی مکث موتور تیارا

تیارا خودرویی است که با صفر تا صد زیادش، حدود 13 ثانیه، کمی توی ذوق می‌زند و از رقبای سرسختش، کندتر عمل می‌کند. خوشبختانه امکان انتخاب حالت‌های مختلف رانندگی در این خودرو وجود دارد. دو حالت رانندگی نرمال و اسپرت برای آن در نظر گرفته شده است؛ ولی به دلیل قدرت خروجی و وزن زیاد تیارا، نمی‌توان انتظار شتاب زیادی از آن داشت. سایر مشخصات فنی مکث موتور تیارا عبارت است از:

جدول مشخصات فنی مکث موتور تیارا

نوع موتور توربوشارژ
حجم موتور ۱۵۰۰ سی‌سی
سیلندر/ سوپاپ ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
تنفس موتور تنفس طبیعی
قدرت موتور ۱۵۵ اسب بخار در 5600 دور در دقیقه
گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر در 2000 دور در دقیقه
نوع گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک
محور محرک دیفرانسیل جلو
حداکثر سرعت ثبت شده ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت
شتاب صفر تا 100 ۱۳ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی ۷ لیتر در هر صد کیلومتر
نوع بدنه کراس‌اوور
حجم باک ۵۵ لیتر
ظرفیت سرنشینان ۷ نفر
حجم صندوق عقب ۱۴۵ تا ۱۳۸۰ لیتر
طول ۴۷۸۸ میلی‌متر
عرض ۱۸۷۵ میلی‌متر
ارتفاع ۱۷۳۰ میلی‌متر
فاصله بین محورها ۲۸۱۵ میلی‌متر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
وزن خودرو ۱۶۱۰ کیلوگرم

تیارا قدرت کافی برای عبور از سربالایی‌ها و سبقت‌های جاده‌ای را دارد. سیستم تعلیق جلو آن از نوع مک فرسون و عقب آن میله پیچشی نیمه مستقل است. سیستم تعلیق نسبتا ساده در کنار مرکز ثقل بالا و دیفرانسیل جلو بودن این خودرو، متاسفانه فرمان پذیری آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از عملکرد مثبت آن کم می‌کند.

افرادی که چنین خودرویی خریداری می‌کنند، کم‌تر توقع رانندگی اسپرت از آن دارند؛ بنابراین موارد ذکر شده مشکلی برای‌شان ایجاد نخواهد کرد. علاوه بر این‌ها، بررسی حجم باک، وزن خودرو و میزان مصرف سوخت مکث موتور تیارا نشان از مصرف سوخت مناسب آن در هر صد کیلومتر دارد که نقطه قوتی برای تیارا به شمار می‌آید.

فروش

آپشن‌ها و ایمنی تیارا مکث موتور

ممکن است در نگاه اول، اینطور به نظر برسد که تیارا از سطح امکانات رفاهی کمی برخوردار است. این تصور به دلیل طراحی ساده و مدرن کابین این خودرو ایجاد می‌شود. اما حقیقت این است که آپشن‌های تیارا در سطح خوبی قرار دارد. این امکانات عبارت است از:

  • سقف پانورامیک
  • صندلی‌های سه ردیفه و ۷ نفره
  • دوربین ثبت وقایع
  • کلاستر (پشت آمپر دیجیتالی)
  • ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای
  • مانیتور لمسی ۱۰.۵ اینچی همراه با دوربین 360 درجه
  • رینگ‌های آلومینیومی تراش خورده دو رنگ
  • تهویه مطبوع اتوماتیک همراه با دریچه خروجی برای سرنشینان ردیف دوم
  • ترمز پارک برقی
  • تریم چرمی صندلی‌ها
  • تنظیم برقی صندلی‌های ردیف اول همراه با گرمکن
  • آینه الکتروکرومیک و سنسور نور
  • آینه‌های جانبی برقی همراه با گرمکن
  • سیستم کروز کنترل و رادار نقطه کور
  • ترمزهای BA و ABS، EBD
  • سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش

داخل مکث موتور تیارا

امکانات تیارا نسبت به رقبا

طراحی پر زرق و برق کابین ام وی ام X55 PRO که اصلی‌ترین رقیب تیارا شناخته می‌شود،‌ مشتری را به این نتیجه می‌رساند که امکانات محصول مکث موتور،‌ کم‌تر از رقیب است. این موضوع در مقایسه با بهمن فیدلیتی پرایم نیز صدق می‌کند. مجهز بودن مکث موتور تیارا به ۶ ایربگ ایمنی، آن را کاملا از رقبا متمایز و به انتخاب امن‌تری برای مشتریان تبدیل می‌کند.

تجربه رانندگی با مکث موتور تیارا

نوبتی هم که باشد، نوبت بررسی تجربه و کیفیت رانندگی با مکث موتور تیارا است. اگر چه این خودرو به صورت گسترده به فروش نرسیده است، اما خوشبختانه اطلاعاتی از تجربه رانندگی با آن را در اختیار داریم. جایگاه خوب صندلی و تسلط کامل راننده به محیط اطراف، اولین موردی است که بعد از سوار شدن داخل این خودرو شاسی بلند و جادار به چشم می‌آید.

از آن جایی که با یک محصول بزرگ و خانوادگی روبه رو هستیم، نمی‌توانیم انتظار شتابی خوب از آن داشته باشیم. تیارا دیر به سرعت صد کیلومتر به ساعت می‌رسد و این ممکن است چندان به مذاق راننده خوش نیاید. حالت رانندگی اسپرت نیز برای برطرف کردن این مورد تعبیه شده است؛ البته بعد از فعال کردن آن، تغییر چندانی در وضعیت خودرو مشاهده نمی‌شود.

صندلی مکس موتور تیارا

اگر قصد داشته باشید در خیابان‌های شهر خصوصا داخل کوچه‌های تنگ و باریک رفت و آمد داشته باشید، باید احتیاط کنید. تیارا مکث موتور فرمان پذیری خیلی خوبی ندارد و مهارت بالایی برای رانندگی با آن لازم است. این ضعف به علت استفاده از سیستم تعلیق ساده و دیفرانسیل جلو بودن آن به وجود آمده است. البته، همین ویژگی باعث می‌شود تا هنگام عبور از پیچ‌ها، به ترمز شدید نیاز نباشد.

طراحی ظاهری تیارا؛ مرد جذاب و متشخص

طراحی ظاهری تیارا برخلاف نام دخترانه آن، کاملا خشن و مردانه است. طراحی ظاهری زیبا جزو نقاط قوت این محصول شناخته می‌شود. بدنه مکعبی شکل و جعبه‌ای این خودرو، ما را به یاد خودروهای شاسی بلند آمریکایی می‌اندازد. این کراس‌اوور متوسط، یک جلو پنجره بسیار بزرگ همراه با خطوطی عمودی دارد که همانند محصولات بورگوارد، حس تهاجم و قدرت را به بیننده القا می‌کند.

نمای جلوی مکث موتور تیارا

چراغ‌های جلو تیارا کشیده و همراه با پس زمینه مشکی رنگی هستند که به خوبی خودنمایی می‌کند. این چراغ‌های ماتریکس LED، طرحی هماهنگ با جلو پنجره دارند و ابهت این محصول چینی را چند برابر می‌کند. ظاهر تیارا مکث موتور مانند مردی جذاب و متشخص است که مغرورانه زیبایی‌هایش را به رخ می‌کشد.

نمای جانبی تیارا، طراحی نسبتا ساده‌ای دارد که وجود رینگ‌های کوچک، کمی ما را ناامید می‌کند. البته این رینگ‌ها به اندازه کافی جذاب هستند و از نظر برخی، بسیار زیبا طراحی شده است. خطوط ایجاد شده بر روی درب خودرو نیز، کاملا نرم و استاندارد است و احساس تهاجمی و تند و تیز بودن ندارد. به همین دلیل، ظاهر تیارا برای جوانان چندان هیجان‌انگیز نخواهد بود.

نمای پشت مکث موتور تیارا مانند نمای جانبی آن، ساده طراحی شده است. نوار کرومی که چراغ عقب خودرو را به لوگو متصل می‌کند، اندکی از این سادگی کم کرده است. علاوه بر این، وجود لوله اگزوزهای تزئینی در دو طرف سپر و دیفیوزر، جذابیت نمای پشت را در عین سادگی، تقویت کرده است. در یک کلام، شلوغ کاری در طراحی بدنه این خودرو دیده نمی‌شود.

تیارا

طراحی داخلی تیارا؛ تلفیق سنت و مدرنیته

بعد از سوار شدن داخل تیارا مکث موتور، در ابتدا متوجه فضای بسیار جادار و بزرگ کابین خواهید شد. البته ردیف سوم صندلی‌ها، مانند بسیاری از کراس‌اوورهای چینی، بیش‌تر برای افراد قد کوتاه و یا کودکان مناسب است. سبک طراحی کابین این خودرو نیز کاملا ساده و به دور از تجمل است. البته، این بدان معنا نیست که از امکانات تیارا کاسته شده است؛ بلکه دکمه‌ها و کنترل‌های فیزیکی در بهترین حالت قرار گرفته‌اند.

فروش

یک نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی بر روی داشبورد قرار دارد که دسترسی به اطلاعات را برای سرنشینان امکان پذیر می‌کند. این دسترسی علاوه بر لمس مانیتور، از طریق یک غربیلک که در وسط کنسول مرکزی قرار دارد، امکان پذیر می‌شود. هم‌چنین کیلومتر شمار ۱۲.۳ اینچی دیجیتال، پشت فرمان دی کات تیارا دیده می‌شود. روی قاب فرمان و دریچه‌های تهویه مطبوع نیز، با نوار کرومی تزئین شده است.

نمای داخلی تیارا

ترکیب سنت و مدرنیته در کابین به خوبی احساس می‌شود؛ چرا که بسیاری از کلیدهای داخلی، اهرم دنده و دریچه‌های تهویه، ما را یاد خودروهای قدیمی می‌اندازد. با این وجود، نمایشگر عریض مرکزی، ترمز دستی برقی و نمایشگر تمام دیجیتال پشت آمپر، نشان دهنده ویژگی‌های مدرن این خودرو هستند. دید راننده نیز به اطراف بسیار مناسب است و اگر نقصی هم وجود داشته باشد، به وسیله دوربین‌های تعبیه شده به راحتی رفع می‌شود.

مزایا و معایب تیارا مکث موتور

مکث موتور تیارا هنوز به صورت گسترده به بازار عرضه نشده و نمی‌توان فهمید بعد از گذشت چند سال، چگونه عمل خواهد کرد. برخی افراد کم بودن فضای صندوق عقب تیارا مکث موتور را جزو معایب آن می‌دانند؛ البته این کمبود جا، با خواباندن ردیف سوم صندلی‌ها بر طرف می‌شود. مزایای تیارا عبارت است از:

  • کابین بزرگ همراه با کیفیت قابل قبول
  • طراحی خوب
  • سواری تا حدودی نرم
  • صندوق بسیار بزرگ در صورت خواباندن ردیف سوم و دوم صندلی‌ها
  • مصرف سوخت معقول
  • وجود جعبه دنده AT
  • دید مناسب راننده
  • ۷ نفره بودن تیارا مکث موتور

صندوق مکث موتور تیارا

طراحی بدنه ساده از دیگر نقاط ضعفی است که برخی تحلیل گران برای تیارا ذکر می‌کنند. البته از نظر ما، این نه تنها نقطه ضعف نیست، بلکه می‌تواند به ملاکی برای فروش بهتر و جذابیت آن تبدیل شود؛ چرا که با وجود طراحی ساده بدنه، ویژگی‌هایی از جذابیت در آن دیده می‌شود. سایر معایب مکث موتور تیارا عبارت است از:

  • شتاب ثانویه کم
  • جانمایی نامناسب دکمه گرمکن صندلی جلو
  • نبود دریچه تهویه برای ردیف سوم صندلی‌ها
  • عملکرد فنی نه چندان قوی
  • معکوس‌های دیرهنگام به دلیل ضریب ایمنی گیربکس
  • خدمات پس از فروش محدود

وضعیت مکث موتور تیارا در بازار ایران

چند خودروساز خصوصی در ایران، در سال‌های اخیر و با توجه به تحریم و ممنوعیت واردات خودرو، تصمیم گرفتند خودروهای جدیدی به بازار عرضه و آن را از رکود خارج کنند. مکث موتور نیز یکی از همین شرکت‌ها است که بعد از پیکاپ کلوت، تیارا دومین خودرو آن محسوب می‌شود. این شرکت باید تلاش کند با تبلیغات مناسب و تقویت دسترسی آسان به خدمات پس از فروش، نگرانی خریداران را از این بابت رفع کند.

جمع‌بندی

خودرو مکث موتور تیارا انتخابی مناسب برای افراد میانسال است؛ افرادی که اهل مسافرت هستند و فرزندان زیادی دارند. این خودرو دارای ظاهری مدرن و کابینی جذاب و جادار است که انبوه امکانات رفاهی و ایمنی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. البته وجود رقبای سرسختی مانند فونیکس تیگو ۷ پرو، فیدلیتی پرایم و دیگنیتی پرایم، کار را برای این محصول مکث موتور سخت خواهد کرد.

برای اینکه از جدیدترین مقالات و دانستنی‌های خودرو مطلع شوید، همین حالا در کانال تلگرام ما عضو شوید: برای عضویت کلیک کنید

فروش

سوالات متداول

مشخصات فنی مکث موتور تیارا چیست؟

تیارا مکث موتور دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری ۱۶ سوپاپه است که ۱۵۵ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن‌متر گشتاور دارد. صفر تا صد این خودرو ۱۳ ثانیه است و در هر صد کیلومتر، ۷ لیتر سوخت مصرف می‌کند. حداکثر سرعت این کراس‌اوور چینی، ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است.

آیا تیارا خودرو خوبی است؟

حقیقت این است که به علت عرضه محدود مکث موتور تیارا و تازه بودن آن، نمی‌توان نظر قطعی درباره کیفیت و عمر آن داد. اما به طور کلی این محصول کابین جاداری دارد و برای مسافرت گزینه مناسبی به نظر می‌رسد. اگرچه وزن سنگین موتور، شتاب کم و قدرت موتور پایین، جزو نقاط ضعف آن دانسته می‌شود.

امکانات تیارا مکث موتور چیست؟

برخی از امکانات تیارا عبارت است از رادار نقطه کور، فناوری LED چراغ‌ها، استارت دکمه‌ای، سقف پانوراما برقی، نمایشگر لمسی، کروز کنترل، دوربین ۳۶۰ درجه، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سامانه کنترل پایداری الکتریکی و ترمز پارک برقی.