مقدمه

معایب جیلی امگرند X7 موضوع این مقاله از مقاله‌های سوییچ است. جیلی امگرند X7،  یک کراس اوور کوچک چینی خانوادگی بوده که توسط شرکت جیلی ساخته شده است. این کمپانی، چهارمین شرکت بزرگ خصوصی خودروسازی در چین است. جیلی امگرند X7 در سال ۲۰۰۷ تولید و به بازار معرفی شد. طراحی این خودرو توسط شرکتی معروفی به نام گیوگیارو انجام شد. این خودرو از موتور تویوتا و گیربکس ساخت سوئیس و البته قطعاتی از شرکت‌های آلمانی و در نهایت چینی بهره برده است. لازم به ذکر است که از این تنوع شرکت‌ها نباید انتظار خروجی بسیار خوبی را داشته باشیم.

همانند دیگر برندهای چینی، جیلی نیز یکی از شرکت‌هایی است که در کشور ایران حضور پیدا کرد و محصولات شرکت جیلی از جمله جیلی امگرند X7در سال‌های گذشته به بازار داخلی کشور وارد شدند. این کمپانی بسیار بزرگی است و محصولات آن دارای فروش خوبی در چین و سایر کشورها هستند. اما در مورد جیلی امگرند X7 در ایران این اتفاق نیفتاد و به علت پشتیبانی بسیار ضعیف و قیمت‌گذاری نامطلوب، این خودرو در سال ۲۰۱۵ دیگر به بازار ایران وارد نشد و واردات آن متوقف گردید.

[switch_forms_sell]

این خودرو هم‌اکنون به صورت خودروی دست دوم در بازار خودرو کشور ایران دادوستد می‌گردد. بازار دست دوم خودروهای چینی اصلاً و ابداً در ایران رونق ندارد و به طور کلی بازار بدی است. برخی مالکان از جمله مالکان این اتومبیل‌ها با مشکلاتی روبه‌رو هستند. به خصوص فروشندگان که هنگام فروش نهایی این خودرو با اُفت قیمت بسیار زیادی روبه‌رو هستند و این از معایب جیلی امگرند X7  به حساب می‌آید. یکی دیگر از معایب جیلی امگرند X7  این است که مشتریان به محصولات چینی دید خوبی ندارند. عدم اعتماد برخی مشتریان به خودروهای چینی بر اساس بازار بد فروش نمونه‌های دست دوم، استهلاک لوازم مصرفی این گونه خودروها و غیره شکل گرفته است.

علاوه بر این، از دیگر معایب خودرو جیلی امگرند X7  شباهت خیلی زیاد آن به نسل‌های پیشین خودروهای تویوتا نظیر خودرو راو۴ است که مشتریان را نسبت به کپی‌برداری شرکت جیلی از شرکت تویوتا بدبین می‌کند. بر این اساس، همین که این خودرو به بازار ایران در مقطعی خیلی کوتاه وارد شد و خیلی سریع واردات آن نیز متوقف گردید نشان از معایب جیلی امگرند X7  دارد. در صورت ادامه عرضه خودروی جیلی امگرند X7، این خودرو قطعاً می‌توانست رقیبی جدی برای کراس اوورهای کوچک فعلی باشد و نام خود را در میان آنان مطرح کند.

معایب جیلی امگرند X7

مشخصات و معایب فنی جیلی امگرند X7

این خودرو دارای پیشرانه ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپِ است. حجم موتور در این خودرو ۲۳۷۸، تنفس موتور به صورت طبیعی و انتقال نیرو از طریق دیفرانسیل جلو انجام می‌گردد. حداکثر قدرت جیلی امگرند x7، ۱۵۷ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور آن ۲۲۰ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه است. این خودرو دارای جعبه دنده‌ای، شامل ۶ دنده به صورت اتوماتیک است. حداکثر سرعت آن به 170 کیلومتر بر ساعت می‌رسد و برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت نیازمند ۱۲ ثانیه زمان دارید.

وزن این خودرو نیز ۱۵۶۴ کیلوگرم است. با توجه به این نکته می‌توان گفت که عدم تناسب وزن خودرو با بدنه و موتور از مهم‌ترین معایب جیلی امگرند X7 به حساب می‌آید. این خودرو دارای مصرف سوخت ترکیبی ۷.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بوده که مصرفی خیلی اقتصادی نیست. باک آن نیز به میزان ۶۰ لیتر بنزین گنجایش دارد. جیلی امگرند X7 از لحاظ مشخصات فنی شاید دارای عیوب جدی نباشند، اما از لحاظ هماهنگی مؤلفه‌های فنی، کارشناسان آن را خودرویی مطلوب نمی‌پندارند.

معایب جیلی امگرند X7

طراحی ظاهری

همان گونه که پیش‌تر اشاره شد، کارشناسان این خودرو را جزو خودروهای درجه یک محسوب نمی‌کنند. یکی از علت‌های آن نیز طراحی این خودرو است. اگر به قسمت عقب خودرو دقت کنید، دری کاملاً عمودی را خواهید یافت که خودروهای استیشن دهه نود را در ذهن تداعی می‌کند. در نمای کناری، طراحی کمی بهتر شده، اما خیلی موزون و اصولی نیست.

خطی عریض از چرخ عقب و انتهای آن شروع شده و تا چراغ جلو ادامه پیدا کرده است. در قسمت پایینی نیز در بخش درب‌های جلو و عقب خطی دیگر قابل مشاهده است که شاید نقش زه‌های روی درب‌ها را در ذهن تداعی کند. ترکیب این خطوط باعث ایجاد کمی ناهماهنگی در ظاهر جانبی نسبت به ظاهر عقب خودرو شده است. اما نحوه اتصال شیشه‌ها به یکدیگر به شکل لوزی، نمایی متفاوت به آن بخشیده است که به آن نقدی وارد نیست. ستون‌های این خودرو مشکی هستند و به نوعی در ذهن بیننده سقف شناور خودروهای کروک را تداعی می‌کنند. دستگیره‌ها نیز از جنس کروم، رینگ‌ها ۱۷ اینچ و ۵ پره هستند.

همان‌طور که گفتیم یکی از معایب جیلی امگرند X7 قسمت عقب آن است. در نمای عقب خودرو توازن رعایت نشده است. چراغ‌های آن، کوچک و به شکل یک چهارم دایره هستند که برای این خودرو بسیار مختصر به نظر می‌رسد. اما چون اختلاف شکل چراغ‌ها با نمای خلفی خودرو تناسب خاصی ندارند، این مورد را نیز می‌توان از معایب جیلی امگرند X7 نام برد. اختلاف سطح درب پنجم با شیشه در قسمت عقب، در نقدهای کارشناسان بی‌تأثیر نبوده است. اما طراحی سپر کمی متفاوت‌تر است، زیرا به شکلی خاص و منحصربه‌فرد با تعبیه دو مه‌شکن شکل گرفته است.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

از دیگر معایب جیلی امگرند X7 عدم تناسب سپر با چراغ‌های کوچک خودرو است. همچنین، نمای پلاک نیز نسبت به درب عمودی آن کمی بزرگ است. در نمای جلویی، اتومبیل کاملاً شبیه تویوتا راو۴ است. چراغ‌ها کاملاً به آن خودرو شبیه بوده و بدون هیچ تغییری جای گرفته‌اند. در قسمت کاپوت نیز نکته نسبتاً مهمی را می‌توان دید و آن این است که لبه کاپوت مانند کل کاپوت، پهنای غیرطبیعی دارد. از دو سر لبه کاپوت که به صورت عمودی بوده به سمت ستون‌های جلوی خودرو حرکت کرده و به کاپوت شکل یک ذوزنقه را داده است. در کنار تمامی نکات ذکر شده، جلوی پنجره پلاستیکی، همراه با لوگو بدقواره جیلی و دو مه‌شکن گرد در سپر جلو که با هم هماهنگ نیستند، از معایب دیگر خودرو جیلی امگرند X7 به حساب می‌آیند.

معایب جیلی امگرند X7

امکانات رفاهی

شرکت‌های خودروساز معروف شرق آسیا را می‌توان شرکت‌هایی با جای‌گذاری انواع و اقسام آپشن‌ها، امکانات، تجهیزات و وسایل رفاهی مختلف در خودروهای تولیدی‌شان نام برد. به غیر از شرکت‌های معروف ژاپنی، سایر شرکت‌ها معمولاً لیست عریض و طویلی از آپشن‌ها را برای مشتری عرضه می‌کنند. شرکت جیلی نیز از این شرکت‌ها مستثنی نیست؛ لذا وقتی وارد کابین می‌شویم، با اینکه با فضایی جاداری روبرو هستیم، اما معایبی همچنان خودنمایی می‌کند.

به طور مثال از معایب خودروی جیلی امگرند X7 این است که ارگونومی صندلی‌ها طوری طراحی شده که سرنشینان در مسافت‌های طولانی احساس خستگی می‌کنند. در بخش صندلی راننده نیز این قضیه کاملاً مشهود است. صندلی‌ها دارای قابلیت تنظیم برقی و به سیستم گرمکن مجهز هستند. این خودرو دوربینی در قسمت عقب دارد که قسمت خلفی خودرو را در نمایشگری به اندازه 8  اینچ نمایش می‌دهد.

در این نمایشگر سیستم رسانه‌ای و مولتی مدیا نیز قابل مشاهده است. از معایب جیلی امگرند X7 جای سیستم تهویه اتوماتیک این خودرو است که در پایین‌ترین قسمت داشبورد قرار دارد. به نظر می‌رسد اگر بالاتر بود، راننده با آن بهتر کار می‌کرد. در زیر کنسول و جلوی دسته دنده یک محفظه کوچک تعبیه شده که به نظر استفاده خاصی به جز چیدمان وسیله ندارد. مقابل چشم راننده، دو صفحه نشان دهنده کیلومتر شمار و دور موتور را می‌بینیم که در آن‌ها نشانگر دمای آب و همچنین مقدار سوخت به طرز غیر قابل قبولی جای گرفته است. فرورفتگی این صفحه‌ها، انسان را به یاد خودروهای آمریکایی قدیمی می‌اندازد. موضوعی که در هنگام تحویل اولین خودروهای جیلی امگرند X7  نیز در مجلات آن موقع بازتاب داشت.

معایب جیلی امگرند X7

بررسی ایمنی جیلی امگرند X7

با این که در هنگام رانندگی، دیده راننده نسبت به اطراف مطلوب است، همچنین آیینه‌های جانبی به این حالت کمک می‌کند، اما خودرو در قسمت‌های عقب دید خوبی ندارد و باید از دوربین برای این کار کمک گرفت. سیستم تعلیق خودرو از دیگر معایب جیلی امگرند X7  است و نمی‌توان خیلی به آن اطمینان کرد. زیرا به گفته بعضی کارشناسان، در دست‌اندازهای پیاپی گاهی خودرو حرکت عرضی دارد. عملکرد فرمان نیز خیلی بد و از معایب جیلی امگرند X7 به شمار می‌آید. به طوری که فرمان بسیار سفت شده و راننده را خسته می‌کند. نفوذ صدا از بیرون به داخل کابین کمی بیشتر از حد متعادل است. در نهایت، تعویض دنده‌ها چون با تأخیر انجام می‌شود، هنگام سرعت گرفتن یا در سربالایی‌ها ایمنی این خودرو را زیر سؤال می‌برد.

معایب جیلی امگرند X7

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

سخن آخر

معایب جیلی امگرند X7 را نباید به عنوان بد بودن این خودرو عنوان کنیم. زیرا این خودرو در مقایسه با کراس اوورهای چینی، قدرتمندتر ظاهر شده است و می‌توان گفت که حتی کیفیتی بالاتر از آنان دارد. اما متأسفانه همان گونه که گفته شد، پشتیبانی آن بسیار ضعیف بوده و قیمت آن نیز برای بازار خودرو در بین سایر خودروهای وارداتی قیمت بالایی بود. این مسئله خود از معایب جیلی امگرند X7 است. این خودرو، با توجه به تجربه‌ای که در بازار کشور داشته است، مشخص شد که دارای استهلاک زیادی بوده و این نکته قابل توجه می‌باشد. در مجموع به نظر می‌آید اگر دوباره از این دست خودروها به بازار ایران راه پیدا کند، مطمئناً فروش موفقی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید

معایب دیگنیتی

تعویض پلاک میثم

جعبه فیوز پراید

جعبه فیوز پژو 405

معایب تیگو 7

بهترین شاسی بلند ایران