تیبا 2 یکی از خودروهای رایج در کشور میباشد که بازار فروش خوبی را در این سالها کسب کرده است. اما مشتریان در هنگام خرید، باید معایب تیبا 2 و ویژگیهای رقابتی آن را نیز در نظر بگیرند. زیرا در بخشهایی مانند ویژگیهای فنی، فضای مناسب برای سرنشینان، طراحیداخلی و خارجی و غیره، ایراداتی بر آن گرفتهشده است. در این مقاله با بررسی بیشتر به معایب تیبا 2 پرداخته میشود.
معرفی خودرو تیبا 2
تیبا 2، مدل هاچبک خودروی شهری تیبا صندوقدار است. این خودرو برای اولین بار در سال 1389 با حذف صندوقعقب از تیبا صندوقدار تولید و به بازار خودروی تولید داخل، عرضه شد. خودروسازان داخلی در هنگام طراحی خودرو تیبا 2 تغییرات زیادی در آن ایجاد نکردند. میتوان گفت تنها اختلاف آن با تیبا صندوقدار، نبود صندوقعقب آن است.
[switch_forms_buy]
بهطورکلی خودروی تیبا 2 در دو مدل SX و EX طراحی و ساخته میشود. هرکدام از این مدلها دارای ویژگیها و آپشنهای منحصربهفردی میباشد. ولی مدل EX در مقایسه با مدل SX دارای امکانات بیشتری است. ازجمله این امکانات بالابر برقی شیشه عقب، رینگهای آلومینیومی و آینههای جانبی برقی میباشد.
عدم جذابیت ظاهری خودرو تیبا 2
خودروی تیبا 2 بهعنوان فیس لیفت خودروی تیبا صندوقدار، از نمای روبهرو هیچگونه تفاوتی با تیبا صندوقدار ندارد. طراحی ظاهری آن بسیار ساده میباشد. بهطورکلی میتوان گفت طراحان تیبا 2 از همان خطوط و برجستگیهای یکنواخت و کسلکننده تیبا صندوقدار، بدونهیچ خلاقیتی استفاده کردهاند. همین موضوع برای بسیاری از مشتریان حائز اهمیت بوده و بهعنوان یکی از بزرگترین معایب تیبا 2 درنظر گرفته میشود. اگرچه بسیاری از مشتریان ادعا میکنند که طراحی ظاهری خودروی تیبا، از ابتدا جذاب نبود.
موتور کمتوان خودرو تیبا 2
ازنظر فنی، موتور خودروی تیبا 2 همان موتور پراید میباشد که توسط شرکت FEV آلمان ارتقا یافته است. درواقع موتور تیبا 2 یک موتور 1.5 لیتری با 4 سیلندر میباشد. توان این موتور معادل 87 اسب بخار و گشتاور آن 128 نیوتن متر است. اگرچه موتور تیبا 2 در مقایسه با موتور پراید، تقویتشده اما توان خروجی آن بهاندازهای نیست که در این خودرو شتاب و سرعت زیادی ایجاد کند. همین موضوع یکی از معایب تیبا 2 درنظر گرفته میشود. بنابراین با وجود این موتور ضعیف، خودروی تیبا 2 برای استفاده در سطح شهر مناسب است. اما برای جادههای پرپیچوخم و سربالایی ممکن است با مشکل مواجه شود.
استفاده از متریال بیکیفیت در ساخت کابین خودروی تیبا 2
برای ساخت فضای داخلی کابین تیبا 2 از متریال پلاستیکی و خشک به رنگ طوسی بیروح استفادهشده است. بهعبارتدیگر، فضای داخلی آن با سلیقه اغلب مشتریان سازگار نمیباشد که یکی دیگر از معایب تیبا 2 به شمار میرود. فضای داخلی تیبا 2 در مقایسه با برخی از خودروهای تولید داخل ارتقا پیداکرده است. اما موارد منفی بسیاری، مانند صندلیهای خشک، داشبورد پلاستیکی با بافت خشک و رنگ خنثی و بیروح باعث میشود داخل اتاق خودرو پر سروصدا گردد. در نتیجه سرنشینان با نشستن طولانیمدت در این خودرو، احساس خستگی میکنند.
سطح پایین امکانات در خودرو تیبا 2
خودرو تیبا 2 فقط در مدل EX دارای تجهیزات و امکانات رفاهی خوبی میباشد. امکاناتی همچون: بالابر برقی برای شیشههای عقب خودرو، فرمان هیدرولیک، قفل مرکزی، چراغ مهشکن جلو، رینگ آلومینیومی، سپر همرنگ بدنه، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع و برفپاککن جلو با دور قابل تنظیم. اما در بقیه مدلها فقط امکانات جزیی و اولیه فراهمشده است. بنابراین یکی از برجستهترین معایب تیبا 2 این میباشد که امکانات آن، تمام انتظارات مشتریان را برآورد نمیکند. علاوه بر این، مشتریانی که تمایل دارند، خودروهای مجهز به آپشنهای رفاهی بیشتری مانند آینههای جانبی برقی را خریداری کنند، باید مدل سفارشی تیبا 2 را انتخاب نمایند. طبیعتا، این امر نیز مستلزم پرداخت هزینه بیشتری میباشد.
ایمنی کم خودرو تیبا 2
این خودرو، امتیاز زیادی ازنظر ایمنی کسب نکرده است که این مسئله یکی دیگر از معایب تیبا 2 میباشد. میزان امنیت و استحکام این خودرو همانند سایر محصولات داخلی، تاکنون در هیچیک از آزمونهای شاخص ایمنی موردبررسی قرار نگرفته است. تنها تجهیزات ایمنی خودروی تیبا 2 شامل ایربگ راننده و سرنشین جلو میباشد. علاوه بر این، ایمنی خودروی تیبا 2 با وجود چرخهای باریک و کوچک و سیستم ترمز نامطلوب، در جادههای پرپیچوخم و سرعتبالا کاهش پیدا میکند.
هندلینگ و کیفیت سواری پایین خودرو تیبا 2
یکی دیگر از معایب تیبا 2 که اغلب دارندگان این خودرو را ناراضیکرده، هندلینگ و کیفیت سواری پایین آن است. به دلیل وزن کم این خودرو و سایز نامناسب چرخهای آن، در پیچها عملکرد مناسبی نخواهد داشت و نمیتوان تعادل آن را بر روی آسفالت حفظ کرد. همچنین باید توجه داشت که عملکرد و کیفیت سواری خودروی تیبا 2 نسبت به پراید بسیار بهتر است. اما با این وجود، کورس کم و روان نبودن فرمان خودروی تیبا 2 کاملاً قابلتشخیص میباشد.
هزینههای سرویس دورهای خودرو تیبا 2
خودروی تیبا 2 همانند تیبا صندوقدار از میزان استهلاک پایینی برخوردار است. اما بر اساس نظر تعمیرکاران، نیاز به سرویس شدن بهمنظور تعویض روغنموتور، تعویض فیلتر هوا، بازرسی قطعات مصرفی و موارد دیگر، در بازههای زمانی مشخص دارد. هزینه انجام این کارها برای مالکان این خودرو ممکن است بسیار سنگین و طاقتفرسا باشد. به همین دلیل این مسئله یکی از مهمترین معایب تیبا 2 درنظر گرفته میشود.
نفوذ صدا به داخل کابین خودرو تیبا 2
با بررسی قطعات داخلی تیبا 2 و همچنین بر اساس نظرات افرادی که از این خودرو استفاده کردهاند، میتوان دریافت که سروصدای موتور بهراحتی به داخل ماشین نفوذ میکند. بهخصوص زمانی که دور موتور بالا میرود، این صدا بسیار آزاردهنده و گوشخراش میشود. این مورد از معایب تیبا 2 به دلیل عدم عایقبندی مناسب خودرو و پایین بودن کیفیت موتور به وجود میآید.
جمعبندی بررسی معایب تیبا 2
تیبا 2، مدل هاچبک تیبا صندوقدار است که هم ازنظر فنی و هم ازنظر ظاهری شباهت زیادی به تیبا صندوقدار دارد. تنها اختلاف آنها در حذف صندوقعقب میباشد. خودروی تیبا 2 برای اولینبار در سال 1389 طراحی شد و در مدل SX و EX به بازار عرضهشده است. از معایب تیبا 2 میتوان به طراحی ظاهری ساده، موتور کمتوان و شتاب کم، استفاده از متریال بیکیفیت در ساخت کابین، سطح پایین امکانات و آپشنهای رفاهی، ایمنی کم، هندلینگ و کیفیت سواری پایین، هزینههای سرویس دورهای و نفوذ صدا به داخل کابین خودرو اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
واقعا متشکرم از مقاله خوبتون ولی خدایی تیبا 2 از خیلی ماشینای داخلی بهتر و کم هزینه تره
من چند ماه پیش تیبا ۲ برنده شدم و به تازگی تحویلش گرفتم. این مقالهی معایب تیبا۲ خیلی بهم کمک کرد ممنون