هدف از ارائه این مطلب بررسی معایب سمند EF7 است. خودروی سمند یک سدان ایرانی است که توسط شرکت ایران خودرو تولید میشود. پروژه تولید سمند در سال 1380 آغاز شد و اولین خودرو در سال 2001 به فروش رسید. از زمان تولید این خودرو تا به امروز، مدلهای مختلفی از این خودرو وارد بازار شد. که هر کدام مزایا و معایبی داشتند.
اما در این مقاله قصد داریم به طور خاص، معایب سمند EF7 را مورد بررسی قرار دهیم. این خودرو در سال 1387 و به عنوان زیرمجموعهای از سمند LX وارد خط تولید شد. سمند EF7 در دو نسخه بنزینی و دوگانه سوز وارد بازار شد.
در سالهای آغازی تولید سمند، موتور XU7 پژو 405 روی آن نصب میشد. از آنجاییکه قرار بود سمند یک خودروی ملی باشد، تصمیم گرفته شد که با همکاری شرکای خارجی ایران خودرو، موتوری ساخت ایران برای سمند طراحی و ساخته شود. موتور EF7 حاصل این تلاشها بود که در مقایسه با موتور 405 پیشرفتهتر بود کارایی بالاتری داشت. با این وجود، همه خودروهای ایرانیزه معایبی دارد که پیش از خرید باید مورد توجه قرار بگیرند. در ادامه با معایب سمند EF7 بیشتر آشنا خواهیم شد.
برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
معرفی شرکت ایران خودرو
شرکت خودروسازی ایرانی ایران خودرو که با نام تجاری ایکو (IKCO) شناخته میشود در سال 1341 توسط برادران خیامی تاسیس شد. دفتر مرکزی این شرکت در تهران واقع شده است. ایران خودرو در ابتدا با نام ایران ناسیونال فعالیت خود را آغاز کرد و اولین تولیدات آن، نوعی اتوبوس بود. ایران ناسیونال یا ایران خودروی امروزی طی قراردادی با شرکت روتس انگلستان در سال 1345، تولید پیکان را آغاز کرد و از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ تولید پیکان در مدلهای جوانان، لوکس، کار، جوانان، استیشن و وانت را ادامه داد.
در طول این سالها انواع اتوبوس، مینیبوس، کامیون و آمبولانس نیز در این شرکت تولید میشد. این شرکت در سال ۱۳۵۶ تصمیم گرفت جایگزینی برای پیکان طراحی و تولید کند، امابه دلیل وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق، این پروژه متوقف شد.
به دلیل بحران اقتصادی ایران در دهه 60، شرکت ایران خودرو تا مرز ورشکستگی پیش رفت، اما همکاری شرکت خودروسازی فرانسوی پژو با ایران خودرو، این شرکت ایرانی را از نابودی نجات داد. در نتیجه این همکاری، خودروهای پژو ۴۰۵، پژو 206، پژو ۲۰۷ و پژو پارس توانستند با قبضه کردن بازار ایران سود زیادی را نصیب شرکت پژو کرد.
رنو فرانسه شرکت خودروسازی بعدی بود که همکاری خود را با ایران آغاز کرد و در نتیجه آن خودوری ال۹۰ رنو در بازار ایران با استقبال زیادی روبهرو شد. ایران خودرو توانست در سال 2002 با تولید سمند، اولین خودروی ملی را به بازار معرفی کند. بعد از سمند، تولید خودروی دنا در سال 2015 از دیگر محصولات اختصاصی این شرکت، آغاز شد.
معایب سمند EF7
اکنون پس از معرفی شرکت ایران خودرو نوبت به بررسی معایب سمند EF7 میرسد. در این بخش تمام معایب سمند EF7 را نام برده و هر کدام را توضیح دادهایم.
عدم نوآوری در طراحی
برای طراحی بدنه سمند از محصولات قدیمی فولکس واگن الهام گرفته شده است، به همین دلیل، در اوایل ورود این ماشین به بازار با استقبال خریداران مواجه شد. در طول چندین سال از گذشت تولید این خودرو، تغییرات چندانی روی آن صورت نگرفته است. سمند EF7 به عنوان زیرشاخهای از سمند LX وارد بازار شد.
عدم تغییر در طراحی بدنه سمند EF7 در طول دوران حضورش در بازار ایران باعث شده که ظاهری کسل کننده و یکنواخت پیدا کند و میزان استقبال و خرید این محصول کاهش پیدا کند. طراحی داخلی و کابین سمند EF7 نیز نسبت به نسخه اولیه این خودرو تفاوت قابل توجهی ندارد. عدم ایجاد تغییر و نوآوری در ظاهر خودرو، از جمله معایب آشکار سمند EF7 به شمار میرود.
شتاب ضعیف
شتاب کم، جزو معایب سمند EF7 است. موتور EF7 در مقایسه با موتور قدیمی XUV گشتاوری و قدرت بیشتری ارائه میدهد، با این وجود، اما تنها در دورهای بالای موتور، قدرت و گشتاوری بهتر آن احساس خواهد شد. در نتیجه، برای رسیدن به شتاب بالا، باید پدال گاز تا انتها فشار داده شود که همین موضوع باعث افزایش مصرف سوخت و استهلاک زیاد خودرو میشود.
علاوه بر این، جعبه دنده سمند EF7 هماهنگی لازم را با موتور ندارد. در نتیجه این مشکل، در دندههای سنگین، صدای آزار دهندهای از گیربکس به گوش خواهد رسید. ایران خودرو برای جبران شتاب ضعیف سمند EF7 تصمیم گرفت دنا پلاس توربو و سورن توربو را به بازار عرضه کند که با وجود شتاب بیشتر، مشکلات فنی خاص خود را دارند.
برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
تعمیر و نگهداری پرهزینه
سمند EF7 بر اساس پلتفرم پژو 405 ساخته شده است، بنابراین، مشترکات زیادی بین این دو خودرو وجود دارد. با این وجود، هزینه تعمیر و نگهداری سمند EF7 در مقایسه با پژو 405 بیشتر است. از آنجایی که سمند ویژگیهای فنی پیچیدهتری دارد، احتمال آسیب دیده قطعات آن نیز بیشتر است. به دلیل پیچیدگی موتور سمند EF7تعمیرات آن دشوارتر است و افراد کمی دانش تعمیر موتور EF7 را دارند. بنابراین، هزینه بالای تعمیر و نگهداری، از دیگر معایب سمند EF7 محسوب میشود.
کفیت پایین متریال و صدای آزار دهنده کابین
وزن زیاد کابین سمند بر روی پلتفرم پژو 405 باعث شده که حین رانندگی صدای ناخوشایندی از آن به گوش برسد. علاوه بر این، کیفیت پایین مواد به کار رفته در ساخت قطعات کابین و عدم دقت کافی در مونتاژ این قطعات از دیگر معایب سمند EF7 محسوب میشود. نفوذ صدای موتور به داخل کابین در دورهای بالا نیز جزو معایب سمند EF7 به شمار میرود.
بالا بودن وزن خودرو
از دیگر معایب سمند EF7 میتوان به سنگین بودن آن اشاره کرد. همانطور که اشاره شد، سمند EF7 بر اساس پلتفرم پژو 405 ساخته شده است. اما تجهیزات و قطعات به کار رفته در این خودرو بیشتر از پژو 405 است. همین موضوع باعث سنگینتر شدن سمند شده است. سمند EF7 بنزینی از نسخه دوگانه سوز آن وزن بالاتری دارد.
با وارد شدن وزن و سنگینی بیش از حد به پلتفرم پژو 405، استهلاک و مصرف سوخت خودرو را زیاد کرده و تاثیرات منفی روی سیستم تعلیق آن میگذارد. این سنگینی، جلوبندی ماشین را نیز تخت فشار قرار میدهد و باعث میشود که در مدت زمان کوتاهتری به تعویض یا تعمیر نیاز پیدا کنند.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید. |
جمع بندی
سمند EF7 به عنوان یک سدان اقتصادی در بازار با موفقیت قابل توجهی مواجه شد. سمند EF7 در مقایسه با سمند LX از موتور قویتری بهره میبرد، اما شتاب کم و هزینه نگهداری بالا، از معایب سمند EF7 به شمار میرفت. به همین دلیل، برخی از خریداران ترجیح میدهند خودرهایی از جمله پژو 405 دوگانه سوز و رانا LX را که در رنج قیمت سمند EF7 قرار دارند، خریداری کنند.
این خودرو از لحاظ طراحی بدنه و کابین نیز ضعفهایی دارد که میتواند مشتریان را نسبت به خرید آن دو دل کند. در مجموع، بهتر است پیش از خرید هر خودرویی، نقاط ضعف و قوت آن مورد بررسی قرار گرفته شود تا نهایتاً خریدار بتواند بهترین و عاقلاتهترین تصمیم را بگیرد
بیشتر بخوانید
نظرات