معایب کیا ریو، موضوع این مقاله از سری مقالات مجله سوییچ است. سابقه همکاری خودروسازی سایپا و شرکت کیا کره جنوبی قصهای است که سری دراز دارد و حاوی خاطرات تلخ و شیرین فراوانی برای ایرانیان است. درسابقه همکاری بین دو شرکت رونمایی از دو خودرو پراید و کیا ریو وجود دارد که هریک به نوبه خود توانستند خاطرات مجزایی را برای ایرانیان پدید آورند. در سال ۲۰۰۰ میلادی بود که شرکت کیا کره جنوبی نسبت به رونمایی از خودروی کیا اقدامکرد و نهایتاً پنج سال بعد از زمان رونمایی یعنی در ۲۰۰۵ شرکت سایپا خودرو کیا ریو را وارد خط تولید خود ساخت.
رونمایی از خودروی کیا ریو در بازار ایران و عرضه آن باعث شد تغییر فراوانی در ذائقه ایرانیان در انتخاب خودروهای شهری پدیدآید. از همان ابتدا خودروی کیا ریو توانست به واسطه کیفیت بالای ساخت، نظرات فراوانی را به سمت خود جلب کند. گفتنیاست که تولید این ماشین تا سال ۲۰۱۲ ادامه داشت تا این که طرح اجباری شدن استفاده از کیسه هوا موجب کمرنگ شدن حضور این خودرو در جامعه و از میان رفتن خط تولید آن گشت. با وجود آنکه این ماشین درهمان ابتدا توانست سوال فراوانی را به سمت خود جلب کند اما همچنان لزوم بررسی معایب کیا ریو وجود دارد تا بتوان تصویری روشن از خودرو موردبحث در ذهن داشت.
در ادامه با ما همراه باشید تا از صفر تا ۱۰۰ به بررسی معایب کیا ریو بپردازیم. آنچه در ادامه میخوانیم.
برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
معایب کیا ریو
درادامه پس از معرفی و آشنایی اجمالی با این خودرو، معایب کیا ریو عبارتنداز:
رینگ و تایرهای کوچک و کم عرض از معایب کیا ریو
رینگهای خودروی کیا ریو ۱۳ اینچی بوده و عرض تایرها نیز ۱۷۵ میلیمتر است. زمانی که این آیتم در کنار فنربندی سخت این خودرو قرارمیگیرند باعث میشود تا تجربه رانندگی با این ماشین دچار افت محسوسی شود. چراکه سیستم تعلیق این ماشین به واسطه عدم انعطافپذیری و کوچک بودن ابعاد تایرها و رینگها باعث میشود تا کوبشهای فراوانی به درون کابین وارد سازد که مخصوصاً در درازمدت میتواند موجبات به صدا آمدن اجزای درون کابین را فراهمکرده و همچنین راحتی سرنشینان درون کابین را تحت تاثیر خود قراردهد.
البته خبر خوب این است که این مشکل راه حل سادهای داشته و میتوان بلافاصله پس از خرید این ماشین نسبت به تعویض رینگ و تایرهای خودرو اقدامکرد و از لاستیکهای ۲۰۵ میلیمتر برای حل مشکل فوق استفادهکرد. اما به هرحال اولین مورد از معایب کیا ریو مربوط است به رینگ و تایرهای کوچک و کم عرض.
ارتفاع کم اکسل عقب خودرو از معایب کیا ریو
شاید در نگاه اول این مشکل آنچنان به چشم نیاید اما واقعاً قضیهای کاملاً جدی محسوب میشود. در واقع ارتفاع اکسل عقب خودرو در مسیرهای شیبدار و مخصوصا پارکینگهای شیبدار، خود را بیش از پیش نشان میدهد. چراکه برخورد عقب خودرو با کف زمین امری کاملاً معمول درچنین موقعیتهایی است. به همین دلیل رانندگان باید از تجربه کافی برخوردارباشند تا از برخورد عقب خودرو به کف زمین جلوگیری کنند. پس دومین مورد از معایب کیا ریو به ارتفاع کم اکسل عقب خودرو بازمیگردد.
ظرفیت کم باک خودرو از معایب کیا ریو
درحال حاضر ماکزیمم ظرفیت باک خودروی کیا ریو ۴۵ لیتر است. باتوجه به ترافیک امروز شهرهای بزرگ ممکن است این قضیه تا حدودی آزاردهنده باشد. اما از طرف دیگر با استناد به مصرف سوخت معقول این خودرو در ترددهای برون شهری که در هر ۱۰۰ کیلومتر به حدود ۶ لیتر میرسد نمیتوان خرده چندانی به ظرفیت باک این خودرو گرفت. اما به هرحال برای برطرفکردن این مورد از معایب کیا ریو بهتر بود که شرکت سایپا از یک باک ۶۰ لیتری به جای یک باک ۴۵ لیتری در خودرو مورد بحث استفاده میکرد.
برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
ورود و خروج دشوار از خودرو از معایب کیا ریو
شاید در نگاه اول کاملاً عجیب به نظربرسد اما در عمل واقعاً این مشکل وجوددارد. در بخشهای قبلی به این مورد اشاره شد که ارتفاع خودرو کیا ریو تا حدودی پایینتر از دیگر سدانهای معمولی شهری است. این امر تا آنجا پیشرفته است که ارتفاع خودرو کیا ریو تا حد یک کوپه مسابقهای کاهش یافته است، بدون اینکه کابین این خودرو با این وضعیت تطابق داشته باشد.
به همین دلیل ورود و خروج از خودرو با توجه به زاویه باز و بسته شدن درها کاری تقریباً دشوار است و مخصوصا افراد بلندقامت این سختی را بیشازپیش احساس میکنند. البته علاوه بر این زاویه فرمان خودرو نیز ارتفاعی بیشازحد پایین دارد که باعث میشود همان مشکل از جنبهای دیگر بروز و ظهور پیدا کند.
عدم عایقبندی صحیح کابین از معایب کیا ریو
از عمدهترین مشکلاتی که همواره متوجه اکثریت قریب به اتفاق خودروهای ایرانی است مربوط میشود به عدم عایقبندی صحیح کابین. این موضوع در خودروی کیا ریو بدون هیچگونه استثنایی ظهور و بروز پیداکرده و در دورهای بالای موتور برای مثال بالاتر از ۴۰۰۰ یا در سرعتهای بالاتر از ۱۲۰ کیلومتر باید صدای ضبط خودرو را روشن کرد تا بتوان راهی برای خلاصی از صدای گوش خراش موتور خودرو پیداکرد. البته این ماشین یک خودروی اقتصادی محسوب میشود و نمیتوان با توجه به کیفیت ساخت آن به این مورد خورده گرفت. اما به هرحال عدم عایقبندی صحیح کابین به عنوان دیگر مورد از معایب کیا ریو مطرح میشود.
ترمزهای نهچندان مطمئن از معایب کیا ریو
نبود سیستم ترمز ABS در ماشین کیا ریو به شدت هرچه تمامتر به چشم میآید. همچنین شرکت خودروسازی سایپا و دیگر خودروسازهای ایرانی همواره عادت کردهاند که در چرخهای عقب محصولات خود از ترمزهای کاسهای استفادهکنند که باعث میشود کیفیت ترمز خودرو به صورت چشمگیری کاهش پیداکند. البته استفاده از رینگ ۱۳ اینچی که در ابتدا به آن اشارهشد تا حدودی میتواند درپوشاندن این ضعف موثر باشد. چراکه هرچه قطر رینگ بزرگتر باشد به خودی خود فاصله مرکز چرخ تا زمین افزایش پیداکرده و در نتیجه نیروی گشتاور مخالفی که از زمین به ترمز وارد میشود و موجبات توقف خود را فراهم میکند، افزایش مییابد.
البته همچون مورد اول که در ابتدای امر به آن اشارهشد برخی از رانندگان به صورت تجربی ادعاکردهاند که با تعویض چرخ و رینگ خودرو این مشکل نیز تا حدودی برطرف شدهاست. اما به هرحال با توجه به اینکه این مسئله در ذات خودرو موردبحث نهفته است این مورد نیز به لیست معایب کیا ریو اضافه میشود.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید. |
جمعبندی نهایی
جدای از معایب کیا ریو که در مطلب فوق به آن اشارهشد باید گفت که مزایای این خودرو که به عنوان یک سدان خانوادگی شناخته میشود از معایب آن بیشتر بوده و قطعاً میتواند پاسخگوی آن دسته از خانوادههایی باشد که به دنبال خرید یک خودروی شهری اقتصادی هستند. بنابراین پیشنهاد میشود که با درنظرگرفتن موارد یادشده به عنوان معایب کیا ریو و مزایای این خودرو نسبت به بررسی ماشین مورد نظراقدام کرده و سپس برای خرید اقدامکنند.
بیشتر بخوانید
نظرات