هیوندای النترا که در کره جنوبی بهعنوان آوانته فروخته میشود، یک ماشین جمعوجور از هیوندای کره جنوبی است. تولید این خودرو در سال 1991 راهاندازی گردید. النترا قبلاً با عنوان لانترا و آوانته در برخی از بازارهای خودرو، ازجمله ایران فروخته میشد. این نامها باعث اختلافنظر سایر تولیدکنندگان موتور گردید و در سال 2001 در سراسر جهان بهعنوان “النترا” استاندارد شد. در این مقاله به بررسی معایب هیوندای آوانته پرداختهشده است.
مشخصات فنی هیوندای آوانته
هیوندای آوانته در فهرست آژانس حفاظت از محیطزیست بهعنوان یک وسیله نقلیه کممصرف شناختهشده است. بهعنوان مثال، این خودرو برای پیمودن هر 100 کیلومتر در بزرگراه با سرعت 70 کیلومتر بر ساعت تقریباً چهار لیتر بنزین مصرف میکند. باوجود برخی از معایب هیوندای آوانته نسلهای قدیمیتر آن در سال 2006 و 2007 رتبهدوم سدانهای کممصرف را دریافت کردند. همچنین بهعنوان کارآمدترین سدان سایز متوسط غیر هیبریدی رتبهبندی شدند.
نسل پنجم هیوندای آوانته مجهز به موتور 1.6 لیتری (1596 سیسی) میباشد که مستقیماً توسط شرکت خودروسازی میتسوبیشی طراحیشده است. این موتور سری گاما، دارای چهار سیلندر و 16 سوپاپ میباشد که قابلیت تولید توان 113 اسب بخار (84 کیلو وات) در 6000 دور در دقیقه را دارد. همچنین میتواند در حداکثر 9.5 ثانیه بهسرعت 96 مایل بر ساعت (97 کیلومتر در ساعت) برسد.
حداکثر سرعت هیوندای آوانته 116 مایل در ساعت (187 کیلومتر در ساعت) میباشد. اما باوجود این مشخصات فنی، معایب هیوندای آوانته بهگونهای میباشد که افراد را ناراضی کرده است. بهعنوان مثال، بسیاری از مالکان از خرابی پمپ تزریق این خودرو پس از پیمودن مسافت بیش از 100-150 هزار کیلومتر و تعمیرات گرانقیمت آن شکایت میکنند. دلیل این مشکل میتواند سوخت بیکیفیت باشد که منجر به ایجاد رسوب در سطوح کار پمپ و سایشعناصر آن میشود.
مشخصات ظاهری هیوندای آوانته
طول نسل پنجم هیوندای آوانته 4550 میلیمتر و عرض آن 1775 میلیمتر است. ارتفاع آن نیز از 1445 میلیمتر تجاوز نمیکند. فاصله دو محور این خودرو پایه 2700 میلیمتر است. فضای داخلی نسل پنجم هیوندای آوانته نسل 5 شیک بهنظر میرسد و طراحی آن کاملاً با روندهای مد مدرن مطابقت دارد. اما آسیب به اجزاء بدنه این خودرو همیشه مستلزم جایگزینی و تعویض آنها است. این امر، برای مالکان این خودرو بسیار گرانقیمت خواهد بود. زیرا قطعات یدکی این خودرو بهراحتی در دسترس افراد قرار نمیگیرد. همین مسئله یکی از معایب هیوندای آوانته در نظر گرفته میشود.
یکی دیگر از نقاط ضعف این خودرو در نسلهای قدیمی آن، فضای کم صندلیهای عقب بود. صندلی عقب نسلهای قدیمیتر هیوندای آوانته، برای خانوادههای دارای فرزند یا چهار بزرگسال، بهاندازه کافی جادار نبود. البته این مورد در طراحی نسل پنجم این خودرو برطرف شد.
ایمنی هیوندای آوانته
مدل 2020 هیوندای آوانته دارای رتبه ایمنی عالی میباشد. اما نسلهای قدیمی آن ممکن است ازنظر ایمنی چندان جذاب نباشند. این مسئله یکی از معایب هیوندای آوانته بهشمار میرود. هیوندای آوانته مشکل ایربگ دارد.
برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
طبق گزارشCarProblemZoo ، در 24 سال گذشته، صاحبان این خودرو بیش از 1067 ایراد از کیسه هوای آن گزارش کردهاند. رایجترین مشکل کیسه هوای هیوندای آوانته، روشن و خاموش شدن تصادفی چراغ آن است. اطمینان از اینکه آیا کیسههوا، بهویژه در هنگام تصادف در بزرگراه بهدرستی کار کند یا خیر، تا حدودی نگرانکننده است.
وضعیت موتور هیوندای آوانته
یکی دیگر از معایب هیوندای آوانته مربوط به موتور میباشد. بهعنوان مثال، در مدل 2011 تا 2015 این خودرو (نسل پنجم) چندین گزارش دریافتشده است که موتور پس از سرد شدن شروع به تیکوتاک گیربکس و توقف میکند. خرابی مکرر سنسورهای ABS که به آب و خاک بسیار حساس هستند، موجب آتش گرفتن موتور میشود. این امر، احتمالاً به دلیل کوتاه شدن برق در ماژول ABS رخ میدهد که ممکن است با پیمودن 40 هزار کیلومتر شروع شود.
همچنین بسیاری از مالکان از مشکلات عملکرد موتور و نیاز مداوم برای تعویض کویلهای احتراق ناراضی هستند. برای افزایش عمر موتور، مکانیکها هر دههزار کیلومتر را برای تعویض روغن توصیه میکنند. علائم بعد از خرابی موتور میتواند از دستدادن قدرت، مشکلات هنگام راهاندازی خودرو، افزایش مصرف سوخت و سایر موارد باشد.
فرمان هیوندای آوانته
احتمالاً مشهورترین مورد از معایب هیوندای آوانته مسائل مربوط به فرمان است. فرمان این خودرو قادر به تحمل بارهای واردشده به آن برای مدت طولانی نیست. دلیل این امر میتواند محاسبات اشتباه در هنگام تولید این خودرو باشد. درنتیجه در ابتدا با چرخاندن فرمان، بهسادگی وز وز میکند، سپس میکوبد و در آخر خراب میشود. معمولاً خرابیفرمان این خودرو پس از پیمودن 20 تا 50 هزار کیلومتر اتفاق میافتد که در محدوده ضمانت کارخانه قرار دارد. بهطوری که کار تعویض آن توسط نمایندگی انجام میشود.
پایههای کمکفنر هیوندای آوانته
سیستم تعلیق هیوندای آوانته برای رانندگی در جادههای بیکیفیت طراحیشده است. اما تسمههای کمکفنر اغلب انتظارات افراد را برآورده نمیکند و این مسئله یکی از معایب هیوندای آوانته بهشمار میرود. بهعنوان یک قاعده، این نقص در هیوندای آوانته صفر، پس از پیمودن مسافت 50 هزار کیلومتر خود را نشان میدهد و دشمن آنها گودال است. عکسالعمل ناشی از ضربهها در محل کمکفنر شامل بدتر شدن رانندگی، افزایش فاصله ترمز، افزایش چرخش ماشین هنگام پیچیدن یا ترمز شدید و همچنین ضربههای ناخوشایند در سیستم تعلیق میباشد.
بلبرینگهای چرخ جلو هیوندای آوانته
نهتنها فرمان هیوندای آوانته قفل میشود، بلکه بلبرینگهای چرخ جلوی این خودرو تحت بارهای بیشتری قرار میگیرند. همانطور که گفتهشد، در مورد فرمان خودرو هیوندای آوانته، برخی موانع جادهها را در نظر نگرفتند و از بلبرینگهای بیکیفیت استفاده کردند. این امر، باعثشده است بلبرینگها را در ضربههای قوی به نقطه آسیبپذیر دیگری در این خودرو تبدیل کند. درنتیجه میتوان گفت یکی دیگر از معایب هیوندای آوانته این است که به دلیل داشتن بلبرینگهای ضعیف، پس از پیمودن 50 هزار کیلومتر، راننده را با زوزهای فراموشنشدنی در سرعتهای بالا غافلگیر میکنند.
دیگر معایب هیوندای آوانته
از دیگر معایب هیوندای آوانته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روکش فرمان و دکمه تعویض دنده بهسرعت از بین میرود.
- پیشآمدگی کم سپر جلو.
- پنجره جلوی عریض که دید را بهشدت محدود میکند.
- رنگآمیزی با کیفیت ناکافی.
- مکانهای کمی برای ذخیره اقلام کوچک در این خودرو وجود دارد.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید. |
جمعبندی معایب هیوندای آوانته
خودروی هیوندای آوانته توسط شرکت خودروسازی هیوندا تولید میشود که در برخی از بازارها، لانترا و آوانته نام داشت. اما از سال 2001، این خودرو با نام رسمی النترا تولید شد. نسل پنجم این خودرو با طرحی شیک، موتور دارای چهار سیلندر و 16 سوپاپ کممصرف و گیربکس ششسرعته دستی یا ششسرعته اتوماتیک وارد بازار گردید. برخی از معایب هیوندای آوانته شامل مشکل کیسه هوا، خرابی موتور، مسائل مربوط به فرمان، پایههای کمکفنر و بلبرینگهای ضعیف چرخ جلو میباشد.
بیشتر بخوانید:
نظرات