در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایای سمند در مدلهای مختلف آن بپردازیم. با این هدف، ابتدا میکوشیم این خودرو را به طور کامل معرفی کنیم. سمند یک محصول سدان از تولیدات شرکت ایران خودرو است. به علاوه، این محصول یکی از خودروهای پُرفروش این شرکت به حساب میآید.
در سالهای ابتدایی، قرار بود سمند به جای خودروی پیکان در کشورمان جای خود را پیدا کند. در همین زمان تقریباً شرکت ایران خودرو به سمت توقف تولید پیکان رفت و سمند به عنوان یک خودروی ملی جای خود را در بین خودروهای تولید داخل پیدا کرد. تولید این خودرو در دو نوع بنزین سوز و دوگانه سوز انجام گرفته است. نسخه نهایی اولین ماشین سمند در سال ۱۳۸۱ رونمایی شده و به تولید انبوه رسید.
[switch_forms_buy]
ایران خودرو در ابتدا مدل اولیه آن را تحت نام X7 به بازار ارائه کرد. با توجه به افزایش قیمت بنزین و این موضوع که سمند در مصرف سوخت بسیار بهصرفه است، سبب شد تا خط تولید این خودرو همچنان فعال بماند. البته در سالهای آینده شرکت ایران خودرو تغییرات کوچکی را با هدف بهینهسازی سمند اضافه نمود و مزایای سمند چشمگیرتر شد.
از جمله این تغییرات عبارتاند از: تغییر در سپر، برقی شدن صندلیها و همچنین چراغهای جلو و عقب. سپس شرکت ایران خودرو، مدلهای دیگری از سمند را رونمایی کرد. سمند LX، سمند سریر، سمندEF7 و در نهایت، نسخه فیس لیفت آن که سورن نامیده میشود و یکی از موفقترین و پُرفروشترین خودروها در بازار بوده، از جمله مدلهای جدید این خودرو به حساب میآیند.
مشخصات کلی خودروی سمند
اگر بخواهیم خودروی سمند را از لحاظ فنی مقایسه کنیم، میتوانیم بگوییم که این خودرو تقریباً شبیه به پژو ۴۰۵ GLX، با موتور ۱.۸ لیتری بوده که دارای ظرفیتی معادل ۱۷۰۰ سیسی است. باید بدانید که این ظرفیت توانایی تولید ۱۰۰ اسب بخار و قدرتی معادل ۶۰۰۰ دور در یک دقیقه را دارد. خودروی سمند ۲۵۰ کیلوگرم سنگینتر از پژو ۴۰۵ است و میتواند در زمان ۱۲.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
در مورد سمند میتوان ادعا کرد که این خودرو میتواند در نهایت به سرعتی معادل ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. موتوری که از آن به نام EF7 نام بردیم و در سالهای بعد در شرکت ایران خودرو تولید شد، دارای حجمی معادل ۱۶۴۵ سیسی است که توانایی تولید قدرت ۱۱۳ اسب بخار را دارد. این ظرفیت معادل ۶۰۰۰ دور در دقیقه است. سمند با این پیشرانه در ۱۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد؛ لذا این خود، یک پیشرفت واقعی به حساب میآید. موتور دیگری که در سالهای بعد و در چرخه توسعه سمند تولید شد، XU7 نام دارد.
این موتور با هدف بالا بردن قدرت ماشین و بر اساس پاشش چند نقطهای در سامانه انژکتوری خود، با استاندارد حد آلایندگی یورو ۴ بهینه شده است. حداکثر سرعت آن نیز به ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت میرسد. این خودرو دارای ۵ دنده دستی بوده و مصرف سوخت آن ۶.۸ دهم است. البته باید در نظر داشته باشید که این میزان مربوط به رانندگی در خارج از شهر است.
مصرف سوخت این موتور در داخل شهر متغیر بوده و حداکثر تا ۸.۳۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر میرسد. وزن خالص این خودرو بدون سرنشین، به همراه تجهیزات اضافی و با مخزن پُر ۱۲۰۰ کیلوگرم خواهد بود. گنجایش مخزن سوخت آن نیز ۶۶ لیتر بوده، و دارای حجمی معادل ۵۰۰ دسیمتر مکعب در فضای صندوق عقب خود است.
بررسی دقیقتر مزایای سمند
در ادامه و از سال ۱۳۸۹، سیستم الکترونیکی جدیدی بر روی سمند نصب گردید که به آن سیستم عیبیابی هوشمند میگویند. این سیستم در کنار سیستم الکترونیکی قبلی که به آن سیستم هشداردهنده گویا گفته میشُد، جای گرفت و هر دوی این سیستمها برای ایمنی بالای این خودرو طراحی و تولید شدند. اگر بخواهیم مزیت اصلی خودروی سمند را معرفی کنیم، میتوانیم به ایمنی بالای این خودرو به دلیل برخورداری از بدنه مستحکم آن اشاره کنیم.
همچنین صندلیهای طراحی شده متناسب با ویژگیهای بدنه آن، دارای راحتی فوقالعادهای است. به طور کلی این خودرو دارای ابعادی مناسب برای استفاده در سفرهای درون شهری و حتی جادهای خواهد بود. فضای قابل توجه داخل کابین و همان گونه که پیشتر اشاره شد، فضای بزرگ صندوق عقب آن نیز از مزایای سمند است. یکی از مشکلات خودروها، فرمانپذیری در جادههای پُر پیچوخم است. در همین رابطه لازم است بدانید که این خودرو دارای فرمانپذیری عالی، به ویژه در گردنههای صعبالعبور است.
سیستم ترمز و ابزارهای کنترلی خودروی سمند
سیستم ترمز این خودرو اولین گزینه از مزایای سمند هست که آن را بررسی میکنیم؛ سیستم ترمز سمند از بالاترین فناوری روز بهره میبرد. این خودرو دارای ترمز دیسکی جلو و عقب، همراه با سیستم خنککننده و دارای تکنولوژی ترمز ضد قفل ABS و EBD است. از دیگر مزایای سمند کیسه هوای ایمنی آن بوده که برای راننده و سرنشین جلو تعبیه شده است.
جالب است بدانید که تعبیه شدن کیسه هوای ایمنی در قسمت قدامی صندلیها، برای سرنشینان عقب خودرو نیز در لیست برنامههای ایران خودرو قرار دارد. امروزه در تمامی خودروهای تولید شده، فرمان و کلیدهای کنترلی روی آن نقش ویژهای در تأمین ایمنی و تمرکز راننده دارد. فرمان خودروی سمند هیدرولیک بوده و دارای کلیدهای کنترلی روی فرمان یا همان سیستم MFC است. از طرفی از دیگر مزایای سمند این است که برای راحتی راننده و سرنشینان، سیستم تهویه اتوماتیک به همراه کانال تهویه عقب تعبیه شده که در فصول گرم و سرد سال، هوای فوقالعاده دلپذیری را برای سرنشینان فراهم میکند.
چراغهای خودروی سمند
اما چراغهای سمند دارای قابلیتهای متنوعی است. این خودرو مجهز به چراغ مهشکن جلو و عقب بوده و دارای قابلیت تنظیم ارتفاع نور است. همچنین چراغ نقشه خوان و سیستم روشنایی ترک خودرو نیز از دیگر مزایای آن به حساب میآید. آینههای سمند در قسمت جانبی، برقی، تا شونده و راهنما دار بوده و مجهز به گرمکن و جمع کردن برقی هستند.
شیشه خودروی سمند
شیشههای خودروی سمند دارای بالابر برقی درهای جلو و عقب بوده که در کنار دست سرنشین تعبیه شده است. این شیشهها مجهز به آنتی ترپ و پاور ویندوز هستند. در بخش تزیینات خودرو، مشتری میتواند تمهای متفاوتی را برای داخل خودرو نیز انتخاب کند. این رنگها شامل تمهای مشکی، قهوهای روشن و قطعات Decorative طرحMetal effect هستند. دستگیرههای همرنگ بدنه نیز از دیگر ویژگیهای شیشه این خودرو است.
ایمنی خودروی سمند
ایمنی خودرو، مورد بعدی مزایای سمند است. تجهیزات ایمنی خودروی سمند با Immobilizer سوئیچ و قفل شروع میشود و به قفل مرکزی ریموت مجهز است. کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو، سه نقطهای و دارای قابلیت تنظیم ارتفاع و فرمان تلسکوپی بوده و برای گرم شدن آن در هنگام خطر تصادف تعبیه شده است. رینگ و لاستیک خودرو، دو نوع ۱۵ اینچ آلومینیومی و ۱۵ اینچ فولادی دارد، یعنی دو کلاس متفاوت را شامل میشود.
صندلی خودروی سمند
در قسمت صندلی، سمند دارای قابلیتهای خوبی است. از جمله تنظیم برقی صندلی پشتی راننده و سرنشین جلو، و نیز باز کردن درب صندوق که از درون اتاق و روی سوئیچ امکانپذیر است. همچنین، سرنشینان میتوانند از درون خودرو به صندوق عقب دسترسی داشته باشند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه شرکت ایران خودرو، اقدام به تولید خودروی سمند سورن با قابلیت موتور توربو شارژ کرده است. سیستم توربو شارژ، ضمن ایجاد قدرت و شتاب بسیار بالا، مصرف سوخت را به حداقل رسانده و احتراق سوخت را بهینهتر میکند. این ویژگی به طور کلی منجر به کاهش مصرف سوخت سمند میشود.
سخن آخر بررسی مزایای سمند
اما در انتها بررسی مزایای سمند شاید از خود بپرسید که چرا باید سمند را به عنوان خودروی خود در نظر بگیریم؟ اولین پاسخ قیمت مناسب این خودرو است. سپس تجهیزات ایمنی کامل خودرو و همچنین فضای مناسب داخلی آن خواهد بود. این امکانات، بدون شک برای خانوادههای ایرانی که قصد سفر دارند، بسیار مناسب است. زیرا به علتهایی که پیشتر بیان کردیم، این خودرو دارای حجم فوقالعاده خوبی بوده و به راحتی جوابگوی یک خانواده ۴ یا ۵ نفره خواهد بود.
مطالعه مقالات زیر توصیه میشود:
با کمپانی و خودروهای رضوانی موتورز آشنا شوید
بالانس چرخ چیست؟ – همه چیز راجع به بالانس چرخ
۷ مورد از مهمترین مزایا کوییک | خودرو آشنای این روزهای سایپا
من سال ۹۰ یه سمند EF7 خریدم و خیلی ازش راضیم. موتور بی نقصی داره و چند بارم ۲۰۰ کیلومتر رو تو کفی باهاش پر کردم. تنها ایرادی که داره گرون بودن قطعات موتوره
من سمند ef7 دارم. از لحاظ مصرف خوبه واقعا. توی خیابون ۷ ۸ میسوزونه و تو جاده هم زیر ۷ میاد مصرفش. موتور پر قدرتی هم داره
من دو ساله سمند معمولی با موتور ملی دارم. مزایایی که داره مصرف سوخت ترکیبی خوب با توجه به حجم پر باک بنزینش داره. به نسبت ماشینای هم قیمتش سواری و هندلینگ بهتری داره. من در کل راضیام
سلام. من سمند Ed7 پایه گازسوز مدل ۹۰ دارم. ماشینم تا الان ۱۷۰ هزارتا کار کرده و مشکلی با موتور ماشین نداشتم و قدرتشم خوبه ولی خب زیاد داغ میشه و باعث شد بعد از چهار سال سیم کشی برق ماشینو عوض کنم. گیربکسشم برای این ماشین نامناسبه
من تیر ۹۱ سمند ای اف ۷ بنزینی خریدم. نسبت به قیمتهای هم سطح خودش توی ماشینا محصول قابل قبولیه. متاسفانه گیربکس با موتور تناسبی نداره. بهتره که براش از بنزین سوپر استفاده کرد تا موتور قدرت بهتری از خودش نشون بده