خودروی سراتو یکی از موفق‌ترین مدل‌ها از شرکت خودروسازی کیا می‌باشد که برای اولین بار در سال 2004 معرفی شد. نسل اول این خودرو تاکنون بیش از 2.5 میلیون فروش جهانی داشته است. نسل دوم سراتو نیز که در سال 2008 معرفی شد، بر طراحی و کیفیت تمرکز داشت که تاکنون بیش از 1.21 میلیون فروش در سراسر جهان به‌دست آورده است. در مورد مزایا سراتو می‌توان گفت این سدان جدید علاوه بر ظاهری زیبا، آینده‌نگر و پویا، همچنین دارای تجهیزات پیشرفته، امکانات و ایمنی عالی، کابین جادار و در کل کیفیت بالا می‌باشد که باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز می‌شود.

با وجود اینکه نسل دوم خودروی سراتو از محبوبیت بالایی برخوردار می‌باشد، اما شرکت خودروسازی کیا از نسل جدید این خودرو نیز رونمایی کرد. نسل سوم خودروی سراتو نسبت به مدل‌های پیشین آن، طویل‌تر، عریض‌تر، دارای ارتفاع کم‌تر و همچنین دارای فاصله بیشتر بین دو محور است. در کمال تعجب، با واردات 4 هزار و 507 دستگاه، کیا 17 درصد سهم بازار ایران را به دست آورد و مقام دوم را به خود اختصاص داد. این شرکت، بیشتر این مسئله را مدیون نسل دوم این خودرو می‌باشد. زیرا به دلیل مزایا سراتو به پرطرفدارترین محصول کیا در جمهوری اسلامی تبدیل‌شده است.

طراحی و استایل خودروی سراتو

به ‌طور کلی طراحی ظاهری خودروی سراتو باعث گردیده است که نگاه‌های مثبت از سنین مختلف به سوی آن جذب شوند. در نتیجه این خودرو هم در بازارهای بزرگ جهانی و هم در ایران از فروش بسیار خوبی برخودار گشته‌است. به‌عبارتی دیگر، سبک طراحی این خودرو در محبوبیت آن بسیار تاثیرگذار بوده که از مزایا سراتو به‌شمار می‌رود. در ادامه، مزایای این خودرو را در دو بخش طراحی خارجی و طراحی داخلی مورد بررسی قرار می‌دهیم:

طراحی خارجی

علاوه بر این، خودرو سراتو با ظاهری زیبا و شیک، توجه بسیاری از مشتریان را به خود جلب کرده است. اصلی‌ترین نقطه قوت خودروی سراتو وارداتی، کیفت رنگ بدنه آن می‌باشد. این سدان با طول 4.53، عرض 1.775و ارتفاع 1.46 متر بسیار جادار و فاصله بین دو محور آن 2.65 متر است. این سدان اندازه متوسطی دارد و ظرفیت کابین آن برای حمل پنج نفر طراحی ‌شد. خطوط برجسته و فرورفته در کناره‌های جانبی خودرو و درب صندوق‌عقب، به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که کشش آیرودینامیکی را کاهش و ظاهری واقعاً اسپرت به خودرو می‌دهد. همچنین یکی دیگر از مزایا سراتو ازنظر طراحی بدنه، پنجره بزرگ جلو و عقب آن می‌باشد. این پنجره‌ها حس وسعت خودرو را افزایش داده و دید را بهبود می‌بخشند.

طراحی داخلی

در این مرحله به طراحی داخل کابین کیا سراتو می‌پردازیم. این خودرو با دیگر خودروهای هم کلاس خود، از نظر فضای داخل کابین قوی‌تر ظاهر شده است و از فضای بیشتری در بخش کابین برخوردار می‌باشد. طراحان شرکت کیا موتور در بخش داخل کابین، عملکرد قابل قبولی ارائه کرده‌اند. این کابین ارگونومی مناسبی دارد و به سختی می‌توان از آن ایرادی گرفت. این موارد نیز از مزایا سراتو محسوب می‌گردند.

به‌طور کلی، بدنه خودروی سراتو از مقاومت خوبی در برابر خوردگی برخوردار است. پلاستیک تزئین داخلی با تماس دست‌، کمی محکم و خشن به نظر می‌رسد. اما ازنظر ظاهری بسیار زیبا است و خوشبختانه صدای جیرجیر ایجاد نمی‌کند. همچنین ترکیب چرم و پارچه روکش صندلی‌ها از بالاترین کیفیت برخوردار می‌باشد. به‌طور کلی، یکی از مزایا سراتو ازنظر طراحی این است که تجهیزات کابین بدون مشکل کار می‌کنند.

موتور قوی خودروی سراتو

پیشرانه سراتو وارداتی در یک نسخه 1600 سی‌سی، مجهز به گیربکس چهار سرعته اتوماتیک است. این موتور دارای چهار سیلندر خطی با مکانیزم توزیع گاز 16 سوپاپ می‌باشد. توان خروجی موتور سراتو وارداتی 126 اسب بخار است و به دلیل جرم کم و سبک بودن این موتور فقط به ده ثانیه زمان نیاز دارد تا به  شتاب 100 کیلومتر در ساعت برسد. این موضوع یکی از برجسته‌ترین مزایا سراتو درنظر گرفته می‌شود. این پیشرانه قوی می‌تواند حداکثر سرعتی برابر 190 کیلومتر در ساعت تولید کند. با این ویژگی‌های پیشرانه، خودروی سراتو برای پیمودن هر 100 کیلومتر 6.6 تا هفت لیتر سوخت مصرف می‌کند. در جدول زیر مشخصات فنی و جزییات خودروی سراتو نشان داده‌شده است.

مشخصات سراتو سایپا ۱۶۰۰
حجم پیشرانه(سی‌سی) 1591
حداکثر توان خروجی (اسب بخار) 124
شتاب صفر تا صد (ثانیه) 10.3
بیشینه سرعت (کیلومتر/ ساعت) 190
حجم صندوق عقب (لیتر) 482
حجم باک بنزین (لیتر) 52
مصرف سوخت ترکیبی (۱۰۰ کیلومتر) 6.4
وزن (کیلوگرم) 1236
طول ( بر حسب میلی‌متر) 4530
عرض ( بر حسب میلی‌متر) 1775
ارتفاع ( بر حسب میلی‌متر) 1460

سیستم تعلیق باکیفیت خودروی سراتو

برخلاف نسل اول، طراحان نسل دوم سراتو سیستم تعلیق عقب آن را ساده کردند. درنتیجه این سیستم تعلیق به‌جای اینکه با یک سیستم پیچیده و گران‌قیمت “چند پیوندی” تعمیر شود، با یک تیر پیچشی نیمه‌مستقل، ساده‌تر و بی‌تکلف جایگزین‌شده است. این موضوع را می‌توان یکی دیگر از مزایا سراتو درنظر گرفت. اگرچه در قسمت جلو، مانند نسل اول، از مک فرسون مستقل با نوار ضد رول استفاده می‌شود. سیستم تعلیق قابل‌استفاده در نسل دوم نسبتاً قابل‌اعتماد است و روی دست‌اندازها به‌طور قابل‌توجهی مانع از احساس تکان و لرزش‌ها توسط سرنشینان می‌شود.

علاوه بر این، در خودروی سراتو بین گیربکس و موتور هماهنگی خوبی وجود دارد. درنتیجه، این هماهنگی باعث شده است که در جاده‌های سربالایی کشش و قدرت خوبی داشته باشد. دنده‌های خودرو سراتو وارداتی عملکرد نرمی دارند و به‌راحتی تعویض می‌شوند. درنهایت، وجود ترمز دیسکی در چرخ‌های عقب، یکی دیگر از مزایا سراتو می‌باشد. زیرا می‌توان گفت عملکرد ترمز سراتو وارداتی در مقایسه با خودروها هم‌رده ازنظر قیمت، بسیار بهتر است.

امکانات و تجهیزات معقول خودروی سراتو

نسل دوم خودرو سراتو، با توجه به قیمتی که دارد، از امکانات و آپشن‌های کافی برخوردار است. وجود این آپشن‌ها بر مزایا سراتو می‌افزاید. این آپشن‌ها شامل موارد زیر می‌باشند:

  • فرمان قابل تنظیم در ارتفاع
  • صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع
  • کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
  • شیشه‌های برقی
  • قفل مرکزی
  • کلیدهای کنترل
  • چراغ‌های مه‌شکن
  • روکش چرمی صندلی‌ها
  • غربیلک فرمان
  • دسته‌دنده با پوشش چرمی
  • مانیتور هفت اینچی با GPS
  • سانروف
  • نشان‌دهنده جهت
  • چراغ‌های جلو با امکان تنظیم زاویه نور
  • چراغ‌های اتوماتیک
  • سیستم ضد سرقت
  • سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
  • سنسورهای پارک
  • سیستم صوتی به همراه شش عدد بلندگو

ایمنی بالا خودروی سراتو

نسل دوم سراتو دارای امتیاز ایمنی چهار ستاره می‌باشد و استانداردهای رسمی تست تصادف را نیز کسب‌کرده‌ است. خودروسازان با ارائه تجهیزات ایمنی در خودروی سراتو، به‌منظور به حداکثر رساندن حفاظت از سرنشینان، ایمنی افراد را در اولویت اول قرار داده‌اند. همچنین استحکام بدنه با امکانات اضافی و ایجاد پایه محکم‌تر برای سیستم تعلیق و فرمان، به‌نوبه خود افزایش‌ یافت. این مسئله یکی دیگر از مزایا سراتو درنظر گرفته می‌شود که راحتی سواری و دقت فرمان را افزایش می‌دهد.

فروش خوب مدل دست‌دوم خودروی سراتو

خودروی سراتو باوجود آپشن‌هایی که ارائه می‌دهد و رنج قیمت مناسب آن، به یکی از محبوب‌ترین خودروها در بازار ایران تبدیل‌شده است. به همین دلیل این خودرو از بازار دست‌دوم خوبی نیز برخوردار می‌باشد و به‌راحتی نقد می‌شود. درواقع یکی از مزایا سرتو این است که به‌راحتی بین فروشندگان و مشتریان جابه‌جا می‌شود، بدون اینکه افت قیمت داشته‌باشد.

جمع‌بندی

خودروی سراتو یکی از محصولات شرکت خودروسازی کیا موتور می‌باشد. این خودرو برای اولین بار در سال 2004 طراحی و به بازار عرضه شد. خودروی سراتو با موتور 1.6 لیتری مجهز به گیربکس چهار سرعته اتوماتیک تولید می‌شود. مزایا سراتو شامل موتور قوی، سیستم تعلیق باکیفیت، امکانات و تجهیزات معقول، ایمنی بالا و فروش خوب مدل دست‌دوم می‌باشد.

 

بیشتر بخوانید

معایب ۲۰۶

مزایا دنا

مزایا سورن پلاس

مزایا ریو

آدرس و نوبت دهی مراکز تعویض پلاک رشت

آدرس و نوبت دهی مراکز تعویض پلاک اصفهان