معرفی و تاریخچه

در این مقاله به بررسی تفاوت رانا و رانا پلاس خواهیم پرداخت. در سال ۱۳۸۹ پروژه‌ای با کد X۱۲ در مرکز تحقیقات و پژوهش‌های کارخانه ایران خودرو کلید خورد و خودرویی به نام رانا خروجی این پروژه بود. این خودرو ابتدا قرار بود با نام نیو پیکان و به عنوان جایگزینی برای خودروی پیکان تولید شود. که بعدها با تغییرات صورت گرفته و تفاوت قیمت‌ها این موضوع اتفاق نیفتاد.

رانا پس از سمند و تیبا، سومین خودروی وطنی بود که نام خودروی ملی را یدک می‌کشید.مقرر بود تعداد ۲۰ هزار دستگاه از این خودرو در پایه قیمتی کمی بیشتر از پیکان به بازار ارائه گردد. البته این وعده ایران خودرو عملی نشد. کارشناسان شرکت ایران خودرو پلت‌فرم پژو ۲۰۶ صندوقدار را برای این خودرو در نظر گرفتند.

رانا از سوی شرکت ایران خودرو در دو تیپ رانا  ای ال و رانا ال ایکس تولید شد. اما بعد از مدتی تولید رانا  ای ال نیز متوقف شد. ایران خودرو در آن زمان تنها مدل رانا ال ایکس را تولید کرد. این خودرو همواره با تأمین قطعات یدکی مواجه بوده است. به نحوی که اغلب کسانی که در سال‌های اولیه تولید این خودرو آن را خریداری کردند، هنگام تعمیر و تعویض قطعات با مشکل مواجه شدند.

بعد از ارائه خودروی تغییر شکل یافته پژو ۲۰۶ به نام پژو 206 صندوق‌دار و در سال ۱۳۹۹ تولید خودروی فیس لیفت شده رانا شروع شد. این بار کارخانه ایران خودرو نام رانا پلاس را برای آن برگزید. تفاوت رانا و رانا پلاس اولین موضوعی بود که قبل از عرضه رانا‌ پلاس ذهن خریداران را به خود مشغول می‌کرد. برای آشنایی با این تفاوت‌ها تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

برای ثبت درخواست فروش خودروی خارجی خود فرم زیر را تکمیل کنید.

[switch_forms_sell]

تفاوت رانا و رانا پلاس در ظاهر

رانا و رانا پلاس در ظاهر مانند تمامی پروژه‌های فیس لیفت ایران خودرو تفاوت چندانی ندارند. در رانا‌ پلاس مدل چراغ‌ها تغییر یافته و آن‌ها نیز اندکی مشابه پژو i۲۰۷شده‌اند. تفاوت دیگر رانا و رانا پلاس در ظاهر دستگیره‌ و زه‌های آن است که هم‌رنگ بدنه شدند. از دیگر تفاوت‌های رانا و رانا پلاس، جلوهِ پنجره جدید رانا پلاس است که با چراغ‌های خودرو هماهنگ به نظر می‌رسند. قالپاق‌ها از شکل پنجره‌ای ساده، به پنجره‌ای با شبکه‌های فاصله‌دار تبدیل شده‌اند و چراغ‌های نئون در رانا پلاس جلوه‌ای تازه نسبت به رانا به آن بخشیده‌اند.

تفاوت رانا و رانا پلاس

تفاوت رانا و رانا پلاس در مشخصات فنی

پیشرانه در رانا پلاس تیوفایو و با حجم ۱۶۰۰ سی‌سی است. در نسخه رانا پلاس سقف شیشه‌ای، موتور EC5 که در تارا به کار برده شده است، استفاده می‌شود و همان‌طور که در قسمت‌های بعد به آن می‌پردازیم گیربکس ۶ دنده شده است. تفاوت دیگر رانا نسبت به خودروهای دیگر دارد این است که از ابتدا تا انتهای آن توسط ایران خودرو ساخته شده است. همان‌طور که گفته خواهد شد، در بخش‌های فنی از جمله ترمزها و سامانه تعلیق رانا با رانا‌ پلاس تفاوتی ندارد.

موتور در رانا و رانا پلاس چهار سیلندر ۱۶ سوپاپِ و تنفس به صورت طبیعی و انتقال نیرو در هر دو خودرو از طریق دیفرانسیل جلو انجام می‌پذیرد. اولین تفاوت رانا و رانا پلاس در حجم موتور است. در رانا حجم موتور ۱۶۰۰ سی‌سی و در رانا ‌پلاس ۱۵۸۷ سی‌سی تعبیه شده است. حداکثر قدرت در رانا ۱۰۸ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه، اما در رانا ‌پلاس ۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه است. رانا با رانا پلاس در حداکثر گشتاور تفاوتی ندارند و هر دو دارای گشتاوری معادل ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه می‌باشند.

تفاوت رانا و رانا پلاس در جعبه دنده این مورد است که ایران خودرو برای رانا پلاس جعبه دنده ۶ سرعته دستی و برای رانا جعبه دنده ۵ سرعته دستی تعبیه نموده است. هر دو خودرو به ۱۲ ثانیه زمان نیاز دارند تا سرعت خود را از صفر به ۱۰۰ برسانند و هر دو دارای حداکثر سرعتی معادل ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت هستند.

تفاوت رانا و رانا پلاس در وزن مشهود نیست و هر دو دارای 1109 کیلوگرم وزن هستند. اما در اندازه و ابعاد تفاوت رانا و رانا پلاس اندکی قابل ملاحظه است. رانا دارای طولی معادل ۴ هزار و ۲۹۲ عرضی معادل ۱۶۵۵ و ارتفاعی معادل ۱۴۵۶ میلی‌متر است. اما رانا ‌پلاس با دارای طولی معادل ۴۲۹۲  عرضی به اندازه ۱۶۸۴ و ارتفاعی معادل ۱۴۳۷ میلی‌متر ساخته شده است.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

در مقایسه تفاوت رانا و رانا پلاس از جنبه مصرف سوخت، به صورت ترکیبی اختلاف اندکی را مشاهده می‌کنیم. رانا دارای مصرف سوخت ترکیبی ۶.۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و رانا با اندکی کاهش دارای مصرف سوخت ترکیبی ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. حجم باک در هر دو خودرو به میزان 50 لیتر در نظر گرفته شده است. مهم‌ترین نکته فنی تفاوت رانا و رانا پلاس، در دریافت استاندارد آلایندگی و بهینه‌تر شدن نسخه پلاس بوده، چراکه نسخه رانا دارای استاندارد یورو ۴ و رانا ‌پلاس موفق به دریافت استاندارد آلایندگی یورو ۵ شده است.

تفاوت رانا و رانا پلاس در امکانات و تجهیزات

تغییرات در مجموعه داشبورد در نگاه سرنشین، اولین تفاوت رانا و رانا پلاس در داخل کابین است. طرح پارچه متفاوت باکیفیت در رانا‌ پلاس ظاهری خوب و استاندارد به داخل داده است. روکش‌ها شبیه به پژو ۲۰۷ برای صندلی‌ها در نظر گرفته شده‌اند. از دیگر تفاوت رانا و رانا پلاس تعبیه ایزوفیکس است که نصب صندلی کودک را امکان‌پذیر می‌کند. کلیدهای کنترلی نصب شده بر روی غربیلک فرمان و همچنین دسته راهنما و برف پاک کن طرح ۲۰۶ از دیگر تغییرات این دو خودرو بوده است.

تفاوت رانا و رانا پلاس

تفاوت رانا و رانا پلاس در بخش ایمنی

از تجهیزات ایمنی رانا پلاس می‌توان به سیستم ضد سرقت ایموبلایزر اشاره نمود. همچنین، تفاوت دیگر رانا و رانا پلاس وجود سیستم هشدار دهنده مرکزی در شرایط ورود غیرمجاز به خودرو است. سنسور هشدار عقب در رانا ‌پلاس وجود دارد و در رانا این مورد تعبیه نشده است. تفاوت رانا و رانا پلاس در تجهیزات و ایمنی شبیه به پیشرفت سایر خودروهای وطنی در نصب ایربگ است. به نحوی که در رانا ‌پلاس کیسه هوای ایمنی برای راننده و سرنشینان جلو در نظر گرفته شده است. در نهایت لازم است اشاره کنیم که سیستم ترمز ضد قفل ABS و EBD نیز در رانا پلاس وجود دارد.

تفاوت رانا و رانا پلاس

تفاوت رانا و رانا پلاس در امکانات رفاهی

طراحی کابین در هر دو خودرو تا حدی تفاوت خاصی نکرده است. اما امکانات رفاهی در رانا پلاس با نگاهی متفاوت تعبیه شده است. کنسول میانی، شیشه‌های برقی، آینه‌ها با تنظیم برقی و دسته دنده جدید و خوش‌دست در رانا‌ پلاس خودنمایی می‌کند. همچنین ارگونومی صندلی راننده و صندلی‌های طرح جدید و راحت‌تر از تفاوت رانا و رانا پلاس است.

در رانا پلاس غربیلک فرمان نیز دارای آرم کرومی شده است. در کاپوت، عایق صداگیر با کیفیت متفاوت تری ارائه شده و تمام داخل خودرو در رانا‌ پلاس از تحولی زیبا بهره‌مند شده است. سیستم مولتی مدیای رانا پلاس به طور کلی متحول شده و دارای نمایشگر ۶.۷ اینچی است، همچنین، اطلاعات سیستم رسانه‌ای خودرو از این طریق به اطلاع راننده می‌رسد. جالب است بدانید که در این مانیتور نشانگر دمای هوا نیز وجود دارد.

تفاوت رانا و رانا پلاس

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

نتیجه‌گیری

با توجه به شرایط کشور، خریدار محدودیت‌های زیادی در واردات و فعالیت خودروهای خارجی مشاهده می‌نماید؛ لذا ایران خودرو هم در بحث تفاوت رانا و رانا پلاس و هم در خودروهای دیگر این توفیق اجباری را نصیب خود می‌کند که تحول کیفیت و رفاه را افزایش دهد. رانا ‌پلاس از لحاظ فنی شاید تفاوت زیادی با رانای معمولی نداشته باشد، اما در بخش ظاهری رفاهی و تجهیزات، کمی دارای ادعا است و این محصول در زمان خود به عنوان محصول جدید ایران خودرو شاید کمی به هدف فوق نزدیک شده است.

از آن جایی که رانا روی پلت‌فرم پژو ۲۰۶ صندوقدار جای گرفته، خریدار کیفیت رانا پلاس را به ناچار با آن خودرو مقایسه می‌کند. پس به ناچار افزایش کیفیت روز افزون باید از اهداف شرکت سازنده خودروی رانا، یعنی ایران خودرو باشد.

بیشتر بخوانید

معایب دیگنیتی

تعویض پلاک میثم

جعبه فیوز پراید

جعبه فیوز پژو 405

معایب تیگو 7

بهترین شاسی بلند ایران