مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک موضوع این مقاله از سری مقالات مجله سوئیچ می‌باشد. این دو خودرو را می‌توان جزو سدان‌های پرفروش در بازار خودرو ایران دانست که دارای طراحی جمع و جوری هستند. لازم است قبل از بررسی و مقایسه این دو این دو سدان شهری به معرفی آن‌ها بپردازیم. پس اگر به دنبال خرید یکی از این دو خودرو هستید در مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک با سوئیچ همراه باشید.

[switch_forms_sell]

معرفی هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک

در ابتدا به معرفی هیوندای اکسنت خواهیم پرداخت این خودرو اولین بار در سال 1994 میلادی توسط کمپانی تولید کننده آن به نام هیوندای معرفی شد. نسل سوم این خودرو در سال‌های 1383 تا 1390 توسط شرکت خودروسازان راین مونتاژ و با نام هیوندای ورنا به بازار عرضه می‌شد. اما هیوندای اکسنت نسل بعدی این خودرو می‌باشد که در سال 2010 از طرف کمپانی هیوندای معرفی و 2 سال بعد در سال 2012 به بازار جهانی عرضه شد.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

 

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک
مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک

نخستین نسخه هیوندای اکسنت نسل چهارم آن بود که در سال 2014 یعنی 2 سال بعد از عرضه جهانی این خودرو وارد ایران شد. شرکت آسان موتور در ابتدا وارد کننده این خودرو تا سال 2017 بود. بعد از انجام توافقات برجام هیوندای اکسنت از سال 1396 به صورت مونتاژ توسط شرکت کرمان موتور مورد عرضه قرار گرفت. یک سال بعد با شروع دور بعدی تحریم‌ها مجدداً عرضه این خودرو متوقف شد.

در مقابل دنا پلاس اتوماتیک قرار دارد که از همان ابتدای عرضه به واسطه قیمت بالا مورد توجه و انتقاد قرار گرفت. شرکت خودروسازی ایران در اوایل دهه 90 یکی از محصولات خودرو را تحت عنوان دنا معرفی کرد. این خودرو را می‌توان نسخه فیس لیفت شده یکی دیگر از محصولات این کمپانی به نام سمند دانست.

دنا در اوایل معرفی خود توانسته بود تاحدودی مورد استقبال قرار گیرد، اما بعد از مدتی ایران خودرو با ایجاد تغییراتی در ظاهر این خودرو نسخه دنا پلاس را وارد بازار کرد. دنا پلاس در سال 1396 مورد عرضه در بازار خودرو قرار گرفت. اما به علت اینکه خودرو دنا پلاس فاقد دنده اتوماتیک بودند مدتی بعد در سال 1399 نسخه این خودرو با گیربکس اتوماتیک توسط مهندسان و طراحان این شرکت تولید و مورد عرضه قرار گرفت.

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر ظاهری

در طراحی هیوندای اکسنت با استفاده از خطوط نرم، ظاهری متناسب و جذاب در این خودرو به وجود آمده است. اکسنت دارای ظاهری اسپرت در کلاس خودرویی سدان می‌باشد. در قسمت طراحی عقب استفاده از طراحی متناسب سپر توانسته جلوه ظاهری این خودرو را بیشتر نمایان کند.

در بررسی کابین داخلی این خودرو متوجه خواهیم شد که طراحی حجیم داشبورد موجب کاهش فضای سرنشینان جلو هیوندای اکسنت شده است. طراحی ساده غربیلک فرمان در این خودرو سبب شده تا از یک خودرو مدرن و امروزی فاصله بگیرد. متریال مورد استفاده در این خودرو دارای کیفیت بالایی بوده که سبب افزایش رضایت سرنشینان می‌شود.

در مقابل دنا پلاس قرار دارد همان‌طور که در بخش قبلی اشاره کردیم این خودرو بر اساس پلتفرم سمند ساخته شده است. طراحان این سدان ملی سعی کردند با افزودن سپر مرکزی سیاه رنگ به سپر این خودرو ظاهری جذاب به آن ببخشند. دنا پلاس نسبت به نسخه اولیه خود دارای ظاهری چندان متفاوت نیست و به همین علت نتواسته نظر قشر جوان را نسبت به خود جلب کند.

بخش داخلی کابین دنا پلاس نیز دارای محدودیتی برای سرنشینان آن می‌باشد. و برخلاف رقیب خود کیفیت متریال مورد استفاده در ساخت این خودرو پایین است. در مقایسه غربیلک فرمان دنا پلاس و هیوندای اکسنت متوجه می‌شویم رقیب کره‌ای این خودرو امتیاز بیشتری کسب می‌کند.

بنابراین می‌توان با در نظر گرفتن طراحی خارجی و داخلی این دو خودرو، می‌توان گفت هیوندای اکسنت دارای طراحی ظاهری جذاب‌تر و متناسب‌تری نسبت به رقیب خود می‌باشد.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر فنی

مورد بعد مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر فنی می‌باشد. هیوندای اکسنت مجهز به پیشرانه‌ای با حجم 1.6 لیتر می‌باشد که قادر است قدرتی معادل با 122 اسب بخار و گشتاوری معادل با 155 نیوتن‌متر تولید کند. میزان مصرف سوخت این خودرو در هر سیکل ترکیبی، صد کیلومتر برابر با 6.4 لیتر می‌باشد و قادر است شتاب صفر تا صد 11.4 ثانیه‌ای را به ثبت برساند.

در مقابل هیوندای دنا پلاس اتوماتیک به پیشرانه‌ای با حجم 1.7 لیتر می‌باشد که قادر است قدرتی معادل با 150 اسب بخار و گشتاوری معادل با 215 نیوتن‌متر تولید کند و در مقایسه با حریف خود نمره بالاتری به‌دست آورد. میزان مصرف سوخت این خودرو در هر سیکل ترکیبی، صد کیلومتر برابر با 8.1 لیتر می‌باشد و قادر است شتاب صفر تا صد 11 ثانیه‌ای را به ثبت برساند. البته میزان مصرف سوخت بالای دنا پلاس اتوماتیک در مقابل حریف خود با توجه به قدرت بالای پیشرانه و عملکرد مناسب در شتاب صفر تا صد قابل چشم پوشی است.

مدل خودرو دنا پلاس اتوماتیک هیوندای اکسنت
پیشرانه 4 سیلندر توربوشارژ  7TC 4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها
حجم موتور 1.7 لیتر 1.6 لیتر
حداکثر قدرت ۱۵۰ اسب‌بخار 122 اسب بخار
حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن‌متر 155 نیوتن‌متر
گیربکس 6 سرعته اتوماتیک 4 سرعته اتوماتیک
مصرف سوخت (ترکیبی) 8.1 لیتر 6.4 لیتر
شتاب صفر تا 100 11 ثانیه 11.4 ثانیه
حداکثر سرعت ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت 190 کیلومتر بر ساعت

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر آپشن و امکانات رفاهی

در بخش مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از لحاظ امکانات می‌توان نتیجه گرفت این دو خودرو می‌توانند امکانات تقریباً یکسانی را در اختیار سرنشینان خود قرار دهند.

با بررسی جدول زیر می‌توانیم اطلاعات کاملی از امکانات هریک به دست آوریم.

تجهیزات دنا پلاس اتوماتیک هیوندای اکسنت
چراغ چراغ‌های دی‌لایت، چراغ مه‌شکن در بخش جلو و عقب، چراغ نئون در جلو، نورپردازی داخلی و چراغ مشایعت مه‌شکن جلو و عقب، سنسور نور، دی‌لایت
سیستمهای مولتی مدیا سیستم صوتی با قابلیت پخش 3MP ،4MP ،CD ،DVD بلوتوث، ۶ اسپیکر، USB ،sd کارت پخش USB ،AUX، بلوتوث، نویگیشن، 6 بلندگو
صفحه نمایش ۷ اینچی لمسی 7 اینچی لمسی
آینه آینه‌های جانبی تاشونده برقی تنظیم برقی آینه‌های جانبی
تهویه مطبوع اتوماتیک اتوماتیک
صندلی صندلی راننده و سرنشین با تنظیم برقی روکش پارچه‌ای صندلی‌ها، تنظیم دستی صندلی‌های جلو، تنظیم ارتفاع صندلی راننده
شیشه شیشه‌های برقی، سانروف شیشه‌های برقی
سیستم های هشدار دهنده سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد لاستیک
سایر امکانات بازکردن درب صندوق عقب از داخل، کروزکنترل، سیستم قطع سوخت خودکار کی‌لس استارتر، سانروف، دوربین دید عقب، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر ایمنی

هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک دارای ترمزهای دیسکی در محور جلو و عقب خود می‌باشند. اما هیوندای اکسنت به واسطه 2 کیسه هوای بیشتر نسبت به رقیب خود توانسته امتیاز بالاتری کسب کند. هیوندای اکسنت با شرکت در تست تصادف NHTSA توانسته 4 ستاره ایمنی را از آن خود کند.اما با توجه به عدم توانایی شرکت خودروهای در این تست‌ها نمی‌توان اطلاعات دقیقی از ایمنی دنا پلاس اتوماتیک در دست داشت.

تجهیزات دنا پلاس اتوماتیک هیوندای اکسنت
تجهیزات ایمنی و حفاظتی سیستم ایموبیلایزر، قفل مرکزی، دوربین دید عقب، سیستم هشدار موانع در عقب، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده سیستم پیش‌کشنده کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو، سيستم ضد سرقت
کیسه هوا ۴ کیسه‌هوا 6 کیسه‌هوا
سیستم ترمز ترمز EBD ،ABS، ترمز جلودیسکی خنک‌شونده، ترمز عقب دیسکی ترمزهای دیسکی در هر دو محور، ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ، سیستم مدیریت پایداری خودرو

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر تجربه رانندگی

در آخرین بخش مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک به بررسی این دو خودرو از نظر تجربه رانندگی خواهیم پرداخت. در بخش مقایسه لذت رانندگی و شتاب‌گیری این دو خودرو نتیجه‌ای نزدیک به هم را نشان می‌دهند. هر دو دارای فرمان‌پذیری و هندلینگ تقریباً یکسانی دارند اما هیوندای اکسنت به واسطه بهره‌مندی از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی عملکرد بهتری در مسیرهای لغزنده از خود برجای می‌گذارد.

کیفیت راحتی و سواری این دو خودرو بسیار نتیجه مشابهی را نشان می‌دهد. میزان صدای تولید شده در داخل کابین هنگام عبور از دست اندازها در یک سطح قرار دارد اما خودرو دنا پلاس اتوماتیک به علت فضای صندوق عقب بزرگ‌تر گزینه مناسبی برای افرادی می‌باشد که علاقمند به مسافرت هستند.

مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک از نظر شرایط بازار

خودروهای کره‌ای توانستند نظرات مثبتی از بازار خودرو ایران به خود جلب کنند و به همین علت می‌توان گفت دارای شرایط بازار خوبی هستند. مالکان خودرو هیوندای اکسنت به راحتی قادر هستند لوازم و قطعات یدکی خودرو خودرو را تهیه و خریداری نمایند.

در مقابل مالکان دنا پلاس اتوماتیک نیز مشکلی در مورد دسترسی به لوازم و قطعات یدکی این خودرو نخواهند داشت. در حالت کلی این دو خودرو تفاوت چندانی در شرایط بازار با همدیگر ندارند.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

جمع‌بندی مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک

به پایان مقاله مقایسه هیوندای اکسنت و دنا پلاس اتوماتیک رسیدیم. در این مقاله سعی کردیم علاوه بر معرفی این دو سدان شهر، در بخش‌های متفاوت نیز مورد مقایسه قرار دهیم. با توجه به بررسی‌های انجام شده هیوندای اکسنت دارای مشخصات ظاهری متناسب‌تر و جذاب‌تری نسبت به رقیب خود می‌باشد در مقابل دنا پلاس اتوماتیک توانسته امتیاز بالایی از نظر فنی کسب کند. در مورد سیستم ایمنی هیوندای اکسنت نسبت به دنا پلاس اتوماتیک شرایط بهتری دارد.

بیشتر بخوانید

مقایسه سانتافه و راو 4

مقایسه راو۴ و اسپورتیج 

مقایسه بسترن B30 با سراتو سایپا

دلیل آسیب دیدن جلوبندی خودرو

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو

معایب جک j5