بررسی معایب آلفارومئو 4C موضوع این مقاله از سری مقالات مجله خودرو سوئیچ است. این خودرو یکی از گزینه‌های پرسرعت در بین خودروهای بازار جهانی است؛ که علاوه بر سرعت خوب، هزینه نگهداری پایینی به مالک خود تحمیل می‌نماید. اما مبحث هزینه نگهداری این خودرو در بازار ایران کاملاً برعکس می‌باشد و این مورد که یکی از مزایای آلفارومئو 4C در سایر کشورها می‌باشد از جمله معایب آن در ایران به شمار می‌آید.

به همین ترتیب نمی‌توان گفت خودرویی که در سایر کشورها دارای شرایط مطلوبی است می‌تواند گزینه خوبی برای خرید باشد و لازم است هر خودرو را با توجه به وضعیت اقتصادی و بازار آن کشور مورد بررسی قرار داد. در این مقاله ابتدا به معرفی و سپس بررسی معایب آلفارومئو 4C خواهیم پرداخت.

معرفی آلفارومئو 4C

آلفارومئو 4C یکی از خودروهای سوپر اسپرت کوپه است؛ که نخستین بار در سال ۲۰۱۳ از طرف کمپانی سازنده خود در ایتالیا مورد معرفی قرار گرفت و تنها مدل‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ آن در بازار خودرو ایران موجود است. این خودرو یکی از محصولات گران قیمت کمپانی آلفارومئو می‌باشد؛ که علاوه بر طراحی جذاب و سیستم پیشرانه قدرتمند، نتوانست فروش بالایی را در بازار جهانی تجربه نماید.

اساس کار طراحان این خودرو جهت بالا بردن شتاب خارق العاده آن استفاده از کاهش وزن بوده که در این مورد نیز موفق شده‌اند. در ادامه قصد داریم به بررسی جامع معایب آلفارومئو 4C بپردازیم، که سبب شده این خودرو در بازار ایران و جهان نتواند فروش بالایی را تجربه نماید.

معایب آلفارومئو 4C از نظر طراحی

اولین مورد از مجموعه معایب آلفارومئو 4C که قصد داریم در این مقاله به بررسی آن بپردازیم، طراحی این خودرو از نظر طراحی داخل کابین می‌باشد. اگرچه داخل کابین آلفارومئو 4C دارای جذابیت بالایی برای راننده و سرنشینان می‌باشد؛ اما طراحی آن به نحوی است که سوار و پیاده شدن راننده و سرنشین با چالش‌های زیادی همراه است. علت به وجود آمدن این موضوع مربوط به ارتفاع کوتاه درب‌ها و خودرو می‌باشد.

مورد دوم از معایب آلفارومئو 4C از نظر طراحی مربوط به راحتی صندلی‌های جلوی آن بخصوص صندلی مخصوص راننده می‌باشد؛ که اگر شخص راننده دارای قد بلندی باشد غربیلک‌ فرمان اجازه مشاهده صفحه آمپر را برای وی نمی‌دهد و همچنین به علت طراحی نامناسب داخل کابین راننده قادر نیست دید خوبی را از سمت عقب خودرو داشته باشد.

 معایب آلفارومئو 4C
معایب آلفارومئو 4C

یکی دیگر از معایب آلفارومئو 4C از نظر طراحی مربوط به کیفیت نه چندان جذاب قطعات داخل کابین است؛ که به راننده القا می‌کند، کمپانی  آلفارومئو سعی داشته با کمترین امکانات این محصول خود را به تولید برساند. طراحی ترمز دستی آلفارومئو 4C یکی دیگر از معایب مربوط به طراحی این خودرو اسپرت می‌باشد، که در برخورد اول سرنشینان چنگی به دل نمی‌زند. در حالت کلی می‌توان گفت طراحی داخلی این خودرو دارای ارگونومی مناسبی نبوده و نمی تواند شرایط مناسبی را برای راننده و سرنشین فراهم آورد.

فقدان گیربکس دستی در آلفارومئو 4C

مورد دوم از مجموعه معایب آلفارومئو 4C کمبود گیربکس دستی در این خودرو است. اغلب خودروهایی که دارای حالت اسپرت می‌باشند؛ علاوه بر برخورداری از گیربکس اتوماتیک مجهز به گیربکس دستی نیز هستند، که این مورد در خودرو آلفارومئو 4C به چشم نمی‌خورد و می‌توان گفت، مجهز نبودن به گیربکس دستی  یکی از معایب آلفارومئو 4C می‌باشد.

تجربه رانندگی نامطلوب آلفارومئو 4C در مصارف شهری

 مورد دیگر از معایب آلفارومئو 4C تجربه رانندگی نامطلوبی است؛ که این خودرو در مصارف شهری خود به ثبت می‌رساند. یکی از معایب آلفارومئو 4C که سبب شده این خودرو نتواند تجربه رانندگی مناسبی را در اختیار راننده و سرنشین خود قرار دهد، کندی سیستم گیربکس این خودرو است؛ که قادر نیست مانند رقبای آلمانی خود عملکرد مطلوبی را به ثبت برساند. در نتیجه می‌توان گفت سیستم گیربکس به کار گرفته شده در این خودرو دارای هماهنگی لازم با پیشرانه موجود در آلفارومئو 4C نیست.

 معایب آلفارومئو 4C
معایب آلفارومئو 4C

یکی دیگر از معایب آلفارومئو 4C که سبب شده این خودرو نتواند گزینه مناسبی جهت مصارف شهری باشد، سیستم ترمز ضعیف آن است، که در بسیاری از مواقع می‌تواند برای مصارف شهری این خودرو اسپرت نامناسب باشد، به همین دلیل این مورد سی 4 را تبدیل به یکی از خودروهای مناسب برای پیست مسابقات کرده است.

مورد دیگر از مجموعه  معایب آلفارومئو 4C برخورداری آن  از  فرمان خشک و سفت می‌باشد؛ که در سرعت‌های کم لازم است انرژی بسیار بالایی را برای حرکت دادن آن مصرف کنید. سیستم تعلیق به کار برده شده در این خودرو در کنار ارتفاع کوتاه آن سبب شده صدای برخورد اشیا بیرونی بر روی بدنه خودرو به صورت کامل به داخل کابین انتقال یابد.

کمپانی آلفارومئو از سیستم عایق‌بندی مناسبی در طراحی این خودرو بهره نگرفته است، به همین دلیل صدای موجود در پیشرانه آن به طور کامل در داخل کابین حس می‌شود.

بازار ضعیف آلفارومئو 4C در ایران

آخرین مورد از معایب آلفارومئو 4C در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم، شرایط ضعیف این خودرو در بازار ایران می‌باشد.

مورد اول که سبب شده این خود را نتواند فروش بالایی را در ایران تجربه نماید، مربوط به قیمت بسیار بالای آن است، که امروزه به علت افزایش ارزش ارز  قیمت بسیار بالایی را تجربه کرده. همچنین همانطور که در متن نیز به آن اشاره کردیم، این خودرو یکی از گزینه‌های مناسب جهت فعالیت‌های اتومبیلرانی در پیست‌های مسابقات است؛ اما متاسفانه ایران دارای پیست‌های مناسب جهت انجام مسابقات این خودروها نمی‌باشد. در نتیجه آلفارومئو 4C نتوانست از استقبال خوبی در ایران برخوردار شود.

علاوه بر این آلفارومئو 4C دارای تعداد محدودی در بازار خودرو ایران می‌باشد، این مورد سبب شده قطعات یدکی مورد استفاده در این خودرو به راحتی در دسترس مالکان آن نباشد، در نتیجه تامین قطعات مورد نظر برای این خودرو با چالش‌های فراوانی روبه رو باشد.

کلام آخر

به پایان بررسی معایب آلفارومئو 4C رسیدیم. با توجه به بررسی‌های انجام شده می‌توان نتیجه گرفت این خودرو علاوه بر این که دارای طراحی ظاهری جذابی می‌باشد، از نظر طراحی داخل کابین نمی‌تواند آن طور که باید رضایت راننده و سرنشین خود را به دست آورد. همچنین طراحی این خودرو به نحوی است که می‌تواند هنگام پیاده و یا سوار شدن چالش‌هایی را برای راننده و سرنشین خود ایجاد نماید.

 از معایب آلفارومئو 4C در بخش فنی میتوان به عدم برخورداری آن از گیربکس دستی اشاره کرد.  این خودرو اسپرت دارای فرمان بسیار سفت و محکمی است؛ که در بسیاری از مواقع می‌تواند انرژی بالایی از راننده خود بگیرد. همچنین یکی دیگر از معایب آلفارومئو 4C که سبب شده این خودرو نتواند فروش مناسبی را در بازار ایران تجربه نمایند، قیمت بسیار بالای آن می‌باشد؛ که امروزه با افزایش ارزش ارز دچار تغییرات فراوانی نیز شده است. تعداد محدود سی فور در ایران سبب شده پیدا کردن لوازم یدکی برای این خودرو چالش‌های فراوانی را برای مالک آن به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از مشکلاتی که برای مالکان این خودرو میتواند شرایط نامناسبی را ایجاد کند هزینه نگهداری بالای آلفارومئو 4C است. در حالت کلی نتیجه می‌گیریم، که این خودرو یکی از گزینه‌های مناسب برای فعالیت های اتومبیلرانی مانند مسابقات بوده؛ که باید در شرایط مناسب و پیست‌های اصولی انجام بگیرد و نباید انتظار داشت این محصول از آلفارومئو گزینه مناسبی برای مصارف شهری باشد.

امیدواریم با بررسی این مقاله از مجموعه مقالات مجله سوئیچ بتوانید، اطلاعات جامعی را در مورد معایب آلفارومئو 4C به دست آورید. اگر شما نیز تجربه استفاده از این خودرو اسپرت را دارید نظرات خود را با مجله سوئیچ به اشتراک بگذارید.