بررسی علت کم شدن آب رادیاتور، موضوع این مقاله از سری مقالات مجله سوییچ است. اگرچه اکثر مردم نام رادیاتور را شنیدهاند، اما ممکن است از هدف یا اهمیت آن آگاه نباشند. به عبارت سادهتر، رادیاتور جزء مرکزی سیستم خنک کننده خودرو است. وظیفه اصلی این قطعه نظارت و تنظیم دمای موتور خودرو و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد آن است. گاهی اوقات امکان دارد به دلیل کم شدن آب رادیاتور مشکلاتی برای خودروی شما ایجاد شود.
علت هر چه که باشد، قبل از تبدیل شدن به یک مشکل جدیتر و پرهزینهتر باید برطرف شود. کم شدن آب رادیاتور باعث گرم شدن بیش از حد موتور شده و میتواند به موتور خودروی شما آسیب بزند. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم علت کم شدن آب رادیاتور را مورد بررسی قرار دهیم.
برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
رادیاتور چیست؟
موتور یک وسیله نقلیه از طریق سوزاندن سوخت و ایجاد انرژی از قطعات متحرکی که دارد، نیروی مورد نیازش را تامین میکند. نیروی ایجاد شده میتواند باعث گرم شدن موتور شود. تخلیه این گرما از موتور در حین کار ضروری است تا از گرمای بیش از حد آن جلوگیری شود. در غیر این صورت، امکان دارد موتور در اثر گرمای شدید دچار آسیب شود. رادیاتور به از بین بردن گرمای اضافی از موتور کمک میکند.
در عین حال، موتور به روشهای مختلف سعی میکند خود را خنک نگه دارد. به عنوان مثال، سیستم اگزوز گرما را از طریق لولهها از محفظه موتور به اتمسفر هدایت میکند، علاوه بر این، روغن موتور در کاهش اصطکاک و گرم شدم موتور نقش دارد.
هنگامی که این دو قسمت از سیستم خنک کننده نتوانند به اندازه کافی موتور را خنک کنند، یک ترموستات در قسمت جلوی موتور باعث آزاد شدن آب رادیاتور (آب و مایع خنک کننده) میشود. آب رادیاتور از داغترین قسمتهای موتور عبور کرده و گرمای آن را کاهش میدهد و سپس به رادیاتور برمیگردد. سطح وسیع رادیاتور اجازه میدهد تا گرمایی که مایع خنک کننده جمع آوری کرده، خارج شود.
علائم کم شدن آب رادیاتور
واضحترین علامت کمبود آب رادیاتور، مشاهده مایع در کف گاراژ شما (یا هر جایی که ماشین خود را پارک میکنید) است. از آنجایی که این تنها مایعی نیست که میتواند از موتور شما نشت کند، مهم است که بدانید برای تعیین نوع مایع به دنبال چه چیزی باشید. مایع خنککننده معمولاً سبز روشن، نارنجی یا صورتی است و ممکن است بوی شیرینی داشته باشد. اگر متوجه شدید که این مایع از رادیاتور ماشینتان خارج شده، به سرعت آن را از روی زمین پاک کنید، زیرا هم برای انسان و هم برای حیوانات خانگی بسیار سمی است.
راه دیگری که ممکن است متوجه نشت مایع خنککننده شوید، بررسی دماسنج است. اگرچه برخی از نوسانات در دماسنج طبیعی است، تغییر سریع یا قابل توجه دما معمولاً نشانه ای از وجود مشکلی است که باید قبل از ایجاد آسیب به آن توجه کنید.
برای اینکه ببینید آیا موتور شما نشتی مایع خنککننده دارد، سطح مایع خنککننده موجود در مخزن انبساط را بررسی کرده و آن را پر کنید. سپس سطح مایع را کنترل کنید. مشاهده یا بوی دودی که از زیر کاپوت خودرو بلند میشود و همچنین، وجود زنگ زدگی در اجزای سیستم خنک کننده از دیگر علائمیست که نشان دهنده کم شدن آب رادیاتور خودرو است.
علت کم شدن آب رادیاتور
هنگامی که مطمئن شدید که نشتی ناشی از کم شدن آب رادیاتور است، میتوانید علت دقیق مشکل را شناسایی کنید. کم شدن آب رادیاتور میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، در ادامه به رایجترین آنها اشاره میکنیم.
کم شدن آب رادیاتور در اثر ترک خوردگی رادیاتور
تمام قطعات موتور خودروی شما باید سایش زیاد و دماهای شدید را تحمل کنند و همین موضوع به طرق مختلف میتواند خساراتی به وسیله نقلیه شما وارد کند. ترک خوردگی داخل رادیاتور یکی از دلایل اصلی کم شدن آب رادیاتور است. همانطور که لولههای رادیاتور قدیمیتر و ضعیفتر میشوند، ممکن است در داخل آنها رسوباتی ایجاد شده و همین موضوع باعث نشتی رادیاتور شود.
علاوه بر این، واشر آب بندی بین مخزن و رادیاتور نیز میتواند فرسوده شده و منجر به نشتی شود. شیلنگهای متصل به رادیاتور نیز میتوانند باعث کم شدن آب رادیاتور شوند. با افزایش سن خودرو، شیلنگهای رادیاتور سفت و شکننده میشوند، در نتیجه امکان دارد ترک خورده و باعث نشتی رادیاتور شوند.
برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید. |
کم شدن آب رادیاتور در اثر نشتی درپوش رادیاتور
رادیاتور خودرو تحت فشار زیادی قرار دارد. وظیفه درپوش رادیاتور این است که با مهر و موم درب رادیاتور، فشار وارده به سیستم خنک کننده را کنترل کند. با این حال، با گذشت زمان، امکان دارد مهر و موم درپوش شروع به فرسودگی کرده و سبب کاهش آب رادیاتور شود.
کم شدن آب رادیاتور در اثر سوختن واشر سرسیلندر
واشر سرسیندر ماشین شما نقش مهمی در عملکرد موتور دارد. هنگامی که واشر سرسیلندر رادیاتور خودرو میسوزد، مایع خنک کننده به داخل میل لنگ خودرو شما نشت میکند و باعث آسیب به سیستم روغن، شمعها و سایر اجزا میشود. اگر موتور خودروی شما مرتباً دچار بکفایر شود یا رنگ روغن موتور تغییر پیدا کند، احتمالاً واشر سرسیندر ماشین سوخته است. برطرف نکردن این مشکل میتواند منجر به خرابی موتور شود. علاوه بر این، سوختن این قطعه باعث کم شدن آب رادیاتور شده و در نتیجه، توانایی ماشین شما برای خنک کردن موتور کاهش پیدا کند.
کم شدن آب رادیاتور در اثر خرابی پمپ آب
پمپ آب، مایع خنک کننده را از طریق شیلنگها به سمت موتور و به رادیاتور برمیگرداند. در صورت خرابی پمپ آب، حرکت مایع خنک کننده در سراسر سیستم با مشکل مواجه شده و در نهایت باعث بالا رفتن دمای موتور میشود. این قطعه به شلنگ پایینی رادیاتور متصل میشود، اما گاهی اوقات ممکن است این اتصال شل شده یا دچار خوردگی شود. خوردگی یا شل شدگی این اتصال میتواند باعث نشت مایع خنک کننده شود. بنابراین، خرابی پمپ آب یکی از دلایل کاهش آب رادیاتور است.
ساییدگی منبع انبساط و کم شدن آب رادیاتور
مخزن پلاستیکی که مایع خنک کننده را از طریق شیلنگ به رادیاتور میرساند نیز در معرض ساییدگی و پارگی قرار دارد. خود مخزن، درپوش آن، یا نقطه اتصال با شیلنگها ممکن است ترک بخورند و شروع به نشت کنند.
جلوگیری از کم شدن آب رادیاتور
این مشکلات به راحتی با بازرسی و مراقبت گاه به گاه سیستم خنک کننده قابل اجتناب است. از آنجایی که خنک کننده قدیمی میتواند اسیدی شود و فلز را در رادیاتور از بین ببرد، باید هر 160 هزار کیلومتر یکبارآن را شسته و تعویض کرد. شلنگها و اتصالات را از نظر ترک خوردگی و خرابی بررسی کنید و قبل از بروز هر گونه مشکلی از درزگیر برای تعمیر واشر سرسیلندر آسیب دیده استفاده کنید.
اگر نشتی رادیاتور با استفاده از درزگیر مهار نشد یا موتور خودرو همچنان داغ بود، باید وسیله نقلیهتان را به یک کارشناس یا تعمیرکار ماهر نشان دهید. آنها تجهیزات تشخیصی لازم را برای تعیین علت نشتی رادیاتور خودرو شما در اختیار دارند و میتوانند راه حل درست را به شما توصیه کنند.
برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید. |
جمع بندی
در صورت نشتی سیستم خنک کننده خودرو، سعی کنید در اسرع وقت منبع نشتی را پیدا کنید. حتی یک نشتی کوچک میتواند مشکلات جدیتری را به همراه داشته باشد. توجه به موارد ذکر شده در این مقاله به شما کمک میکند تا علت کم شدن آب رادیاتور را سریعتر تشخیص دهید تا بتوانید خودتان مشکل ایجاد شده را در خانه برطرف کنید.
بیشتر بخوانید
نظرات