دوربین ثبت وقایع شاید جزو جذاب‌ترین امکاناتی باشد که می‌توانید برای خودرو‌تان داشته باشید. این دوربین علاوه بر بهبود امنیت رانندگی، کارایی راننده را بالا می‌برد. این محصول با داشتن فناوری پیشرفته،‌ تصاویر را ضبط می‌کند و به شما یاری می‌رساند. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که دوربین ثبت وقایع چیست و چرا استفاده از این دوربین در خودروی شما ضروری است؟

دوربین ثبت وقایع یا dashcam چیست؟

دوربین ثبت وقایع وظیفه ضبط تصاویر و ویدیوها را بر عهده دارد و مانند یک نگهبان عمل می‌کند. افرادی که از دوربین ثبت وقایع برای خودرو استفاده می‌کنند، بدون دغدغه و با آسودگی کامل، می‌توانند خودروشان را در هر مکانی پارک کنند؛ بدون این که نگران آسیب رسیدن به خودرو باشند. شاید این سوال برای شما ایجاد شود که این مورد چگونه امکان پذیر است و یک دوربین چگونه می‌تواند آسودگی خاطر را برای راننده به ارمغان بیاورد؟!

فروش

فرض کنید خودروتان را با عجله در یک مکان پارک کرده‌اید تا کارتان انجام دهید. پس از مدتی که به سمت خودرو حرکت می‌کنید، متوجه می‌شوید که قسمتی از خودرو در زمان نبود شما، دچار خسارتی جدی شده است. در چنین شرایطی، اگر خودرو شما مجهز به یک دوربین ثبت وقایع باشد، خیال‌تان آسوده می‌شود؛ چرا که می‌توانید با مشاهده تصاویر ضبط شده، متوجه چگونگی وقوع حادثه شوید.

dashcam

دوربین ثبت وقایع یا دش‌کم (Dashboard Camera)، معمولا روی داشبورد یا شیشه جلوی خودرو نصب می‌شود و از سیستم الکتریکی خودرو نیرو دریافت می‌کند. این دوربین‌ها به محض روشن شدن خودرو، شروع به کار کرده و تصاویر را روی یک کارت حافظه ذخیره می‌کنند. اجزای دوربین ثبت وقایع عبارت‌اند از:

  1. لنز
  2. پردازنده
  3. کارت حافظه
  4. صفحه نمایش

مزایای استفاده از دوربین ثبت وقایع چیست؟

استفاده از دوربین ثبت وقایع مزایای بسیار زیادی دارد. برای مثال اگر هنگام رانندگی در جاده با خودرو و یا شی دیگری تصادف کنید، این دوربین به کمک شما می‌آید و چگونگی وقوع حادثه را ضبط می‌کند تا در صورت نیاز در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی قرار بگیرد. سایز مزایای استفاده از دوربین ثبت وقایع برای خودرو عبارت است از:

  1. بهبود رفتار رانندگی
  2. محافظت در برابر سرقت و یا آسیب به خودرو
  3. بهره‌مند شدن از برخی تخفیفات بیمه
  4. آموزش و ارتقای مهارت‌های رانندگی
  5. ثبت مناظر حین رانندگی

دوربین ثبت وقایع

کارکردهای دوربین ثبت وقایع چیست؟

دوربین ثبت وقایع کارکردهای متنوعی دارند که در سه دسته بندی کلی خلاصه می‌شوند: کارکرد ضبط حلقه‌ای، ضبط حادثه و حالت پارکینگ. دوربین‌های ثبت وقایع دارای سیستم ضبط حلقه‌ای هستند. یعنی به صورت مداوم تمام تصاویر را در کارت حافظه ذخیره می‌کنند و به محض پر شدن آن، قدیمی‌ترین ویدیو را پاک کرده تا فضا برای ضبط ویدیوهای جدید ایجاد شود.

فروش

در کارکرد ضبط حادثه، دوربین‌ها فیلم‌های ویدیویی مربوط به وقوع حادثه و یا تصادف را ضبط کرده و در پوشه‌ای جداگانه ذخیره می‌کند. لازم به ذکر است که فیلم‌های این پوشه در زمانی که ضبط حلقه‌ای فعال است، پاک نمی‌شود. در حالت پارکینگ نیز این دوربین‌ها اجازه دارند حتی در زمان خاموش بودن خودرو، به ضبط کردن ادامه دهد.

دوربین ثبت وقایع چه انواعی دارد؟

دوربین ثبت وقایع انواع مختلفی دارد که خریدار می‌تواند مورد دلخواه خود را انتخاب کند. این دوربین‌ها با ویژگی‌ها و اشکال مختلف به بازار عرضه می‌شود و در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد. انتخاب هر کدام از آن‌ها، به نیاز هر فرد بستگی دارد. این دوربین‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1. دوربین ثبت وقایع تک لنز واید: دوربین‌هایی هستند که زاویه دید گسترده‌ای دارند و جزییات بیشتری از محیط را در بر می‌گیرند.
  2. دوربین تک لنز معمولی: این دوربین‌های ثبت وقایع، ساده و مقرون به صرفه هستند و زاویه دید محدودتری دارند.
  3. دوربین ثبت وقایع دو لنز: این دوربین‌ها با داشتن دو لنز، می‌توانند از دو جهت تصاویر را ضبط کنند. 
  4. دوربین چند لنز: این نوع دوربین‌ها سه لنز و یا بیشتر دارند که می‌توانند از چندین جهت مختلف، مانند نمای روبه‌رو، داخل کابین و اطراف خودرو، تصاویر را ضبط کنند.
  5. دوربین‌های مجهز به لامپ IR: این دوربین‌ها امکان ضبط تصاویر در محیط تاریک را دارند.
  6. دوربین ثبت وقایع با امکان ضبط حادثه: این دوربین‌ها تمام تصاویر مربوط به حوادث رانندگی را ضبط می‌کند.
  7. دوربین با تنظیمات نورپردازی: در این نوع دوربین‌ها راننده امکان تنظیم میزان نور را دارد تا تصاویری با کیفیت بالا ضبط شود.
  8. دوربین ثبت مقایع با قابلیت تشخیص تصاویر: امکان تشخیص موارد خاص در تصاویر مانند چهره افراد و یا پلاک خودرو در این نوع دوربین‌ها وجود دارد.
  9. دوربین با سنسور G: این دوربین‌ها دارای سنسور شتاب سنج برای تشخیص ترمز ناگهانی هستند. به کمک این قابلیت، دوربین در هنگام ترمز شدید یا در جاده‌های ناهموار و ترافیک سنگین، شروع به فعالیت می‌کند.
  10. دوربین با ردیاب GPS: این دوربین‌ها اطلاعات دقیق موقعیت مکانی را ذخیره می‌کند.
  11. دوربین با قابلیت اتصال به اینترنت: این دوربین‌ها تصاویر را به صورت زنده به دستگاهی دیگر ارسال می‌کنند.

دوربین ثبت وقایع

جمع بندی

استفاده از دوربین ثبت وقایع کاری کاملا قانونی و ضروری است که در بسیاری از مواقع، به کمک راننده می‌آید. استفاده از این نوع دوربین‌ها در بسیاری از کشورها رایج است و می‌تواند مدارک کافی را در صورت وقوع حادثه، تامین کند. به همین دلیل آرامش و اطمینان خاطر را برای راننده به ارمغان می‌آورد. اگر هنوز خودروتان را به دوربین ثبت وقایع مجهز نکرده‌اید، بهتر است زودتر دست به کار شوید!

فروش