مقدمه
دیریست کارت سوخت خودرو به یک مدرک مهم برای خودرو تبدیل شده و تمامی خودروها از آن بهره میبرند. هر چند قیمت بنزین در ایران نسبت به قیمت جهانی آن کم است اما با توجه به اوضاع اقتصادی ایران و وضع معیشت مردم، قیمت تمام شده آن برای افراد گران است. به همین دلیل افراد ترجیح میدهند تا از کارت سوخت خودرو برای استفاده از بنزین استفاده کنند تا در هزینههای مربوط به بنزین صرفه جویی کرده باشند.
در این مقاله قصد داریم راجع به کارت سوخت خودرو صفر بیشتر صحبت کرده و راههای مختلف دریافت آن و نکات مهمی که پیرامون پیگیری آن وجود دارد را بیان کنیم. با دانستن این راهکارها به سریعترین شکل ممکن به کارت سوخت خودرو خود دسترسی خواهید داشت.
چگونه برای خودرو صفر کارت سوخت تهیه کنیم؟
هنگامی که یک فرد خودرویی جدید را خریداری میکند، نیاز دارد تا در سریعترین زمان ممکن از آن استفاده کند. اما خودرو جدید نیاز به کارت سوخت داشته و باید برای دریافت آن برای خودرو اقداماتی صورت گیرد.
در صورتی که خودرو صفر کیلومتری را خریداری کردهاید، برای دریافت کارت سوخت آن، نیاز به ثبت نام ندارید. از سویی دیگر اگر خودرویی دارید که صفر کیلومتر نبوده اما بنابه دلایلی کارت سوخت آن موجود نیست، باز هم نیاز به ثبت نام کارت سوخت نخواهید داشت. در این گونه مواقع کافیست به دفاتر پستی مراجعه و پیگیریهای لازم را انجام دهید.
صدور کارت سوخت خودرو صفر چقدر زمان میبرد؟
در سالهای قبل و با وجود به اوج رسیدن شیوع کرونا در سطح کشور روند صدور کارت سوخت خودرو صفر کمی زمان بر بود. اما در سال 1400 این روند سریعتر شده و کارت سوخت در بازه زمانی 40 تا 60 روزه صادر میگردد.
معرفی روشهای مختلف برای پیگیری صدور کارت سوخت خودرو صفر
روشهای مختلفی برای پیگیری صدور کارت سوخت وجود دارد که در ادامه به ترتیب به انواع آن اشاره میکنیم.
- پیگیری از طریق سامانه اینترنتی: برای پیگیری صدور کارت سوخت خود میتوانید به سامانه epolice.ir مراجعه کرده و با ارائه اطلاعات لازم (اطلاعاتی چون شماره و نوع پلاک خودرو) صدور کارت سوخت خود را پیگیری کنید. بعد از ورود اطلاعات مربوط، سامانه به شما شماره مرسوله پستی تان را نشان میدهد. در گام بعدی باید به سایت شرکت پست به نشانی www.post.ir مراجعه کنید و شماره مرسوله پستی را در این سایت وارد کنید. سایت شرکت پست منطقهای که کارت سوخت خودروتان به آن محل ارسال شده را نشان خواهد داد.
در صورت داشتن شماره VIN میتوانید به سایت najatracking.post.ir نیز مراجعه کرده و کارت سوخت خودرو صفر خود را در پست پیگیری کنید.
- پیگیری صدورکارت سوخت خودرو از طریق سامانه پیامکی: علاوه بر پیگیری صدور کارت از طریق سامانه، میتوانید از طریق سامانه پیامکی نیز وضعیت کارت سوخت خودرو خود را پیگیری کنید. برای این منظور کافیست شماره کد VIN خودرو خود را بدانید. سپس با ارسال این کد از طریق پیامک به سامانه 1101202040 از آخرین وضعیت کارت سوخت خود مطلع شوید.
- پیگیری صدور کارت سوخت با تلفن: پیگیری کارت سوخت از طریق تلفن راه دیگری است که بسیاری از افراد به علت آسان بودن این راه را انتخاب میکنند.
در صورتی که قصد دارید از آخرین وضعیت صدور کارت سوخت خودرو خود اطلاع یابید، میبایست با پلیس ناجا در ارتباط باشید. برای این منظور باید با شماره تلفنهای 81240514 و یا 88885347 تماس حاصل نمایید.
اما در صورتی که قصد دارید از آخرین وضعیت ارسال کارت سوخت خودرو خود توسط اداره پست مطلع شوید، باید با اداره پست و با شماره 84470000 تماس حاصل فرمایید.
- پیگیری حضوری: در صورتی که قصد ندارید با روشهای غیر حضوری صدور کارت سوخت خود را پیگیری کنید، میبایست به یکی از دفاتر پلیس 10+ مراجعه کرده و با ارائه اطلاعات خودروتان از آخرین وضعیت کارت سوخت آن مطلع شوید.
- پیگیری صدور کارت سوخت خودرو صفر از طریق سامانه خدمات دولت: برای این منظور میتوانید به سامانه https://mob.gov.ir مراجعه کنید. این سامانه امکان ثبت نام کارت سوخت و پیگیری آن را برای افراد فراهم آورده است. بعد از ورود به این سامانه به بخش پیگیری ثبت نام کارت سوخت مراجعه کنید. سپس شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و کد امنیتی داخل کادر را نیز وارد کنید و گزینه ورود را بزنید. با انجام این مراحل به راحتی میتوانید از وضعیت کارت سوخت خود مطلع شوید.
علاوه بر استفاده از سامانه خدمات دولت میتوانید از اپلیکیشنی که این سامانه برای پیگیری و ثبت نام کارت سوخت معرفی کرده است نیز استفاده کنید. این اپلیکیشن روی سیستم عامل اندروید و ios قابلیت اجرا دارد. علاوه بر پیگیری کارت سوخت گزینههای دیگری نیز در این اپلیکیشن در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید از آن بهره ببرید. این اپلیکیشن توسط دولت ارائه شده و از نظر امنیت کاملا معتبر است.
چگونه کارت سوخت خودرو را دریافت کنیم؟
بعد از آن که از ارسال کارت سوخت خودرو صفر خود مطمئن شدید و منطقهای که کارت سوخت به آن جا ارسال شده را یافتید، میبایست برای دریافت آن اقدام نمایید. با همراه داشتن مدارک شناسایی خود (کارت ملی یا شناسنامه) و کارت و سند مالکیت خودرو به اداره پست منطقه مورد نظر مراجعه کنید. سپس کارت سوخت خود را دریافت نمایید. لازم به ذکر است که مقداری هزینه نیز باید هنگام دریافت کارت سوخت به متصدی پست بدهید.
آیا حضور مالک خودرو برای دریافت کارت سوخت خودرو الزامیست؟
خیر. حضور مالک خودرو برای دریافت کارت سوخت خودرو ضرورتی ندارد. بنابراین افراد دیگر نیز با در دست داشتن مدارک شناسایی مربوط به خودرو و مالک اصلی میتوانند کارت سوخت خودرو را دریافت کنند.
آیا روش غیرحضوری برای دریافت کارت سوخت خودرو وجود دارد؟
هر چند اکثر افراد ترجیح میدهند به صورت حضوری کارت سوخت خودرو خود را دریافت نمایند اما عدهای دیگر نیز ترجیح میدهند بدون مراجعه به اداره پست و به شیوه غیر حضوری کارت سوخت خودرو خود را دریافت کنند. برای دریافت کارت سوخت خودرو صفر به صورت غیر حضوری کافیست آدرس دقیق خود به همراه کد پستی منزل را در سامانه پست وارد کرده و هزینه ارسال کارت با پست پیشتاز را پرداخت نمایید. با این کار کارت سوخت خودرو به درب منزل شما ارسال خواهد شد.
سامانه پاسخ گویی به سوالات راجع به دریافت کارت سوخت خودرو صفر
در صورتی که سوالی راجع به نحوه دریافت یا پیگیری کارت سوخت خودرو دارید که در این مقاله به آن پاسخ داده نشده است، میتوانید به سامانه www.niopdc.ir مراجعه کنید. علاوه بر آن میتوانید با مرکز پاسخگویی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از طریق شماره 09627 در تماس باشید و سوالهای خود را بپرسید.
آیا امکان استعلام میزان سوخت کارت وجود دارد؟
برای استعلام میزان سوخت در کارت باید به جایگاههای مربوطه که برای سوختگیری تعبیه شدهاند، مراجعه کنید. به جز این روش، روش دیگری برای استعلام میزان سوخت وجود ندارد.
رمز کارت سوخت چند است؟
به صورت پیشفرض و برای تمامی کارتهای سوخت، چهار شماره آخر کارت ملی صاحب خودرو، به عنوان رمز کارت سوخت تعریف شده است.
چگونه کارت عابر بانک را به کارت سوخت تبدیل کنیم؟
در صورتی که قصد دارید برای دریافت کارت سوخت بانکی ثبت نام انجام دهید، باید به سایت خدمات دولت به نشانی mob.gov.ir مراجعه کنید. علاوه بر آن با اپلیکیشن این سامانه نیز میتوانید ثبت نام انجام دهید. توجه کنید که در صورت داشتن کارت سوخت و اتصال کارت بانکی به آن، کارت سوخت شما به طور خودکار سوزانده میشود.
بیشتر بخوانید
نظرات