پیش از بررسی و معرفی پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور، ابتدا کمی در مورد مفهوم هاچبک و تاریخچه این دست خودروها صحبت خواهیم شد. هاچبک‌‌ها خودروهایی با سایز کوچک و متوسط هستند و جمع‌و‌جور بودن آن‌ها باعث می‌شود تا برای محیط‌های شهری و مسافت‌های کوتاه بسیار مناسب باشند. در مواقعی که در سفرهای طولانی احتیاج به حمل چمدان‌های حجیم دارید، این نوع خودروها خیلی نمی‌توانند پاسخگوی نیاز شما باشند.

[switch_forms_sell]

در بازار ایران، این خودروها همیشه محبوبیت قابل توجه‌ای داشته‌اند. اما در سال‌های اخیر، با توجه به عدم تنوع و گستردگی مدل‌های ارائه شده خودروهای هاچبک، حق انتخاب خریداران در مقایسه با قبل محدود شده است. با این وجود، برخی از مدل‌های هاچبک ساخت شرکت‌های خودروسازی چینی به خاطر ارائه امکانات مناسب با استقبال خوبی مواجه شدند. با توجه به محبوبیت این گروه از خودروها در بازار ایران و جهان، در این مقاله قصد داریم به طور خاص با چند نمونه از پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور آشنا شویم.

برای تجربه خرید خودرو همسو با سبک زندگی خود صفحه خرید خودرو سوییچ را از دست ندهید.

معرفی و تاریخچه خودروهای هاچبک

پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور

هاچبک‌ها خودروهایی هستند که می‌توان گفت صندوق عقب آن‌ها حذف شده و در صندوق عقب و شیشه عقب اتومبیل همراه با هم و به صورت عمودی باز می‌شود. به طور معمول، در صورت باز کردن در صندوق عقب، امکان دسترسی به فضای داخل خودرو نیز وجود خواهد داشت. اولین مدل‌های خودروهای هاچبک در اواخر دهه 1930 توسط سیتروئن، یک شرکت خودروسازی فرانسوی تولید شد. بین هاچبک‌هایی که بین دهه 1930 و پایان دهه 1950 تولید می شدند و نمونه های جدیدتر آن‌ها که پس از دهه 1960 ساخته شدند، تفاوت جزئی وجود دارد.

دیگر مدل‌های اوایل قرن بیستم متعلق به برندهای معروفی مانند دسوتو DeSoto، کایزر فریزر Kaiser Frazer و تولیدکننده بریتانیایی استون مارتین Aston Martin بودند. سپس رنو 4 در سال 1961 معرفی شد. این اولین هاچبکی بود که به تولید انبوه رسید. بسیاری از مردم تا اوایل دهه 1970 آن را یک واگن استیشن کوچکتر می نامیدند. در مجموع، بیش از هشت میلیون دستگاه از این خودروها تا سال 1992، عمدتاً در کشورهای دیگر ساخته شده است.

تعدادی از پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور

در این بخش از مقاله قصد داریم پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور را معرفی کنیم و در ادامه آن به تعدادی از پرشتاب‌ترین‌ هاچبک‌های بازار ایران طی سال‌های گذشته اشاره خواهیم کرد.

پژو 207 آی

پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور، پژو 207 آی
خودروی پژو 207 موجود در بازار ایران، در واقع نسخه فیس لیفت پژو 206 که در بازار جهانی با نام 206 پلاس شناخته می‌شود. با توجه به این‌که 207 آی همان 206 فیس لیفت شده است، نباید انتظار داشت که از لحاظ مشخصات فنی نیز با 206 تفاوت ویژه‌ای داشته باشد.

با این وجود، ظاهر جذاب در کنار آپشن‌هایی نظیر نمایشگر لمسی، کروز کنترل و رهیاب ماهواره‌ای و امکان دسترسی گسترده به قطعات جانبی، به سرعت آن را به خودرویی نسبتاً پرفروش و محبوب تبدیل کرد. پیشرانه TU5 4 سیلندری 1.6 لیتری موجود در این خودرو با وجود قدیمی بودن و برای وزن نسبتاً سبک این هاچبک جمع‌و‌جور، شتاب و مصرف سوخت قابل قبولی ارائه می‌دهد. بنابراین، می‌توان پژو 207 آی را نیز در لیست پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور قرار داد.

ام وی ام ۳۱۵

محصولات کمپانی چینی چری از اوایل دهه نود شمسی توسط شرکت مدیران خودور به بازار ایران راه پیدا کردند. با توجه به قیمت و امکانات مناسب خودروهای این شرکت، اتومبیل‌های ساخت چری به سرعت با استقبال خریداران مواجه شدند. در این میان، چری فالوین یا ام وی ام 315 از جمله هاچبک‌های تولیدی کمپانی چری بود که برای رقابت با پژو 206 به بازار عرضه شد.

با وجود شبیه بودن پیشرانه ام وی ام 315 به پژو 206 تیپ 5، اضافه وزن آن در ترکیب با کندی گیربکس، از شتاب اولیه این خودرو کاسته است. با این وجود، شرکت مدیران خودرو با ارتقا صفحه کلاج مدل فیس لیفت ام وی ام 315، تا حد قابل توجه‌ای شتاب آن را در مقایسه با نمونه‌های اولیه افزایش داده است.

پژو 206 تیپ 5

پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور، پژو 206 تیپ 5

پژو 206 از سال 1380 توسط شرکت ایران خودرو وارد بازار کشور شد و به محبوبیت قابل توجهی دست پیدا کرد. این خودرو توانست تعداد زیادی از خریداران را به خود جلب کرده و تعداد علاقه‌مندان به ماشین‌های هاچبک را افزایش دهد. با این وجود، 206 یک نقطه ضعف داشت و آن موتور ضعیف این خودرو بود که در نتیجه این مشکل، امکان رقابت با مزدا 323 و پژو 405 را نداشت. این موضوع باعث شد که نسخه قوی‌تری از 206 که تیپ 5 نام داشت، روانه بازار شود. 206 تیپ 5 به دلیل مجهز بودن به موتور 1.6 لیتری پرقدرت، در لیست پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور قرار گرفت.

رنو ساندرو

نسل اول رنو ساندرو که یک هاچبک کوچک و اقتصادی فرانسوی است، توسط شرکت پارس‌خودرو در نیمه اول سال 94 وارد بازار ایران شد. پیشرانه K4M 696 رنو ساندرو در تندر 90 نیز به کار برده می‌شود. این پیشرانه 4 سیلندری 1.6 لیتری، 105 اسب بخار قدرت داشته و گشتاوری معادل 140 نیوتن‌متر تولید می‌کند.

برای این خودرو دو جعبه دنده دستی و اتوماتیک در نظر گرفته شده که هر کدام به ترتیب 5 سرعته و 4 سرعته هستند. در نسخه دستی ساندرو شتاب 0 تا 100 کیلومتر، 10.5 و در نسخه اتوماتیک آن شتاب 11.5 ثانیه محاسبه شده است. با توجه به شتاب قابل قبول رنو ساندرو در مقایسه با رقبایی نظیر برلیانس H220 و برلیانس H320، رنو ساندرو می‌تواند در رده پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور قرار قرار بگیرد.

سیتروئن C3

پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور، سیتروئن C3

سیتروئن سی 3 (C3)، به عنوان یک هاچبک کامپکت سوپر مینی در سال ۲۰۰۲ توسط شرکت خودروسازی فرانسوی پژو سیتروئن معرفی و تاکنون در سه نسل، وارد بازار جهانی شده است. سیتروئن C3از با کیفیت‌ترین خودروهایی است که داخل کشور مونتاژ می‌شود و از لحاظ جذابیت و مجهز بودن به استانداردهای روز اروپا، در رده یک خودروی مدرن قرار می‌گیرد. پیشرانه ۱.۶ لیتری استفاده شده درسیتروئن سی 3) مشترک با پژو ۲۰۰۸)، از پیشرانه ۱.۶ لیتری به کار رفته در خانواده رنو-نیسان (مانند رنو تلیسمان) ضعیف‌تر است. با این وجود، سیتروئن C3 شتابی راضی کننده و قابل قبولی دارد و جزو پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور محسوب می‌شود.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

تیبا 2 مدل EX

تیبا 2 یا تیبا هاچبک جزو خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت بازار خودرو ایران است که در سال 91 توسط شرکت خودروسازی سایپا روانه بازار شد. می‌توان گفت که تیبا 2 با پراید تفاوت چندانی ندارد و درست مانند پراید، از لحاظ طراحی و کیفیت قطعات امتیاز بالایی کسب نمی‌کند. در واقع، تیبا 2 نسخه‌ی هاچبک خودروی تیبا است و برخلاف تیبا طراحی اسپرت‌تری دارد. این هاچبک ساخت ایران مجهز به یک موتور چهار سیلندری است که ر واقع همان موتوری‌ست که برای پراید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما تغییراتی در موتور تیبا 2 اعمال شده و گنجایش آن از 1300 سی‌سی به 1500‌‌ سی‌سی افزایش داده شده است. تیبا 2 می‌تواند در مدت زمانی حدود 13 ثانیه از حالت سکون و سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد. حداکثر سرعتی که این خودرو می‌تواند به آن دست پیدا کند در حدود 190 کیلومتر در ساعت است. در مجموع، این خودرو در زمینه‌ی سرعت و شتاب از رقیب خود یعنی خودروی پراید عملکرد بهتری دارد و می‌تواند در میان جزو پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور قرار بگیرد.

پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور در سال‌های گذشته

در حال حاضر، بازار خودرو ایران از لحاظ سطح کیفیت محصولات در مقایسه با سال‌های قبل به شدت اُفت کرده و به جای واردات ماشین‌های استاندارد اروپایی، شاهد ورود خودروهای بی‌کیفیت و سطح پایین چینی هستیم. در این قسمت به دورانی که خودروهای با کیفیت و پر آپشن بعضاً اروپایی وارد ایران می‌شدند نگاهی انداخته و از بین آن‌ها، پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور در سال‌های گذشته را معرفی می‌کنیم.

بی ام دبلیو سری 1 (125i)

پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور، بی ام دبلیو سری 1 (125i)

بی ام دبلیو سری 1 از آن دست خودرو‌های با کیفیتی‌ست که واردات آن متوقف شده است. این هاچبک آلمانی به پیشرانه‌ای پرقدرت مجهز است و از ایمنی و امکانات رفاهی مناسبی را در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهد. بی ام دبلیو 125i از یک پیشرانه 4 سیلندری 2 لیتری بهره می‌برد که توان تولید 224 اسب بخار و گشتاوری معادل 310 نیوتن‌متر را دارد. شتاب 0 تا 100 این خودرو 6.1 ثانیه تخمین زده شده است که نشان‌دهنده سرعت و شتاب گیری بسیار خوب آن است. بی‌شک، بی ام دبلیو 125i جزو پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور در سال‌های گذشته محسوب می‌شود.

آلفارومئو جولیتا

هاچبک ایتالیایی آلفارومئو جولیتا در سال 2010 توسط کمپانی آلفارومئو تولید و از سال 2012 وارد بازار ایران شد. نمونه فیس لیفت شده این خودرو که طراحی جذاب‌تری نسبت به نمونه قبلی داشت از سال 2014 تا 2017 در کشور عرضه شد. آلفارومئو جولیتا با استقبال گسترده‌ای از سوی خریداران مواجه شد، اما مشکلاتی مثل کمبود قطعات جانبی و خدمات پس از فروش ضعیف، از شور و هیجان بازار معاملات آن کاست.

آلفارومئو جولیتا عرضه شده در بازار ایران به یک موتور 4 سیلندری 1.4 لیتری مجهز بود که 170 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کرد. شتاب 0 تا 100 این خودرو حدود 7.7 ثانیه‌ برآورد شده است که نشان دهنده چالاکی و شتاب این هاچبک ایتالیایی زیبا است.

فولکس‌ واگن گلف GTI

پرشتاب‌‌ترین هاچبک‌های بازار کشور، فولکس‌ واگن گلف GTI

هاچبک آلمانی فولکس ‌واگن گلف GTIاز سال 2018 به بازار کشور عرضه شد و واردات آن خیلی سریع و به دلیل آغاز تحریم‌ها پایان یافت. با وجود ویژگی‌های متمایز این خودرو، کمبود امکان دسترسی به لوازم جانبی این خودرو هزینه بالای نگهداری آن باعث شد که کمتر مورد استقبال خریداران قرار بگیرد. فولکس گلف GTI ازلحاظ فنی با بی ام و 125i رقابت تنگاتنگی دارد.

این خودرو از پیشرانه 2 لیتری و 4 سیلندری بهره می‌برد که می‌تواند تا 230 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن‌متر گشتاور را تولید کند. با توجه به شتاب 0 تا 100 حدود 6.4 ثانیه‌ای فولکس گلف GTIباید آن را در لیست پرشتاب‌ترین هاچبک‌های بازار کشور در سال‌های گذشته قرار داد.

هیوندای ولستر

هیوندای ولستر ساخت کمپانی خودروسازی کره‌ای هیوندای موتور، از سال 2014 تا 2016 به بازار ایران عرضه شد. مدل‌های 2014 و 2015 این خودرو به پیشرانه MPI و مدل‌ 2016 نیز به پیشرانه GDI که پرقدرت‌تر است، مجهز هستند. یشرانه MPI قادر است 128 اسب بخار قدرت و 157 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند و شتاب 0 تا 100 آن نیز حدود 11.5 ثانیه محاسبه شده است.

پیشرانه GDI نیز می‌تواند قدرتی برابر با 138 اسب بخار قدرت و 167 نیوتن‌متر گشتاور ارائه دهد تا هیوندای ولستر 1295 کیلوگرمی طی 10.3 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که نشان دهنده شتاب قابل قبول این هاچبک در مقایسه با هاچبک‌های بازار امروز ایران است.

سخن پایانی

در این مقاله پرشتاب‌ترین خودروهای بازار کشور مورد بررسی قرار گرفت. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید برای شما مفید واقع شود.

بیشتر بخوانید

مزایای کوییک

خرابی سنسور اکسیژن

علت گاز نخوردن ماشین

معایب جک S5

ستپر موتور چیست

اتو هلد چیست