در مهر ماه 1402 همزمان با اعلام شرکت سایپا مبنی بر آغاز فروش خودروهای چانگان CS55 پلاس از طریق سامانه یکپارچه، لیست اطلاعات فنی و تجهیزات این خودرو منتشر گردید. در شهریور 1402 شرکت خودروسازی سایپا، با سه کراساوور از شرکت چانگان، در نمایشگاه خودروی مشهد حاضر شده بود. چانگان CS55 پلاس، بعد از CS35 Plus و CS15 سومین خودروی وارداتی نسخه CS چانگان از طرف شرکت سایپا خواهد بود و طبق برنامه زمانبندی سایپا، در صورت تامین به موقع ارز، امکان ثبت سفارش و واردات این محصول تا پایان سال 1402 میسر خواهد شد. در غیر اینصورت، عرضه آن به سال 1403 موکول خواهد گردید.
چانگان CS55 پلاس توسط شرکت چانگان موتورز که طبق آمار در سال 2010 به عنوان چهارمین شرکت بزرگ خودروساز چین شناخته میشد تولید و روانه بازارهای جهانی شده است. ابتدا تصمیم بر این بود که سایپا خودروهای چانگان را به شکل مونتاژی روانه بازار کند اما در نهایت تصمیم بر آن شد که از طریق واردات این کار صورت پذیرد. در بازار کشور تا به امروز شاهد 2 محصول چانگان یعنی چانگان CS35 و چانگان ایدو بودهایم و چانگان CS55 پلاس در کنار دیگر خودروهای وارداتی چانگان نظیر CS35 پلاس و سری یونی چانگان به زودی توسط سایپا به بازار ایران عرضه خواهند شد.
چانگان CS55 در سال 2017 عرضه شد و در سال 2019 نیز یک فیس لیفت را تجربه کرد که پسوند پلاس به آن اضافه شد و با نام چانگان CS55 پلاس شناخته میشد. دو سال بعد در سال 2021 بود که چانگان نسل جدید CS55 را با همین نام یعنی CS55 پلاس روانه بازار کرد و سایپا قصد دارد همین نسل جدید را به صورت وارداتی به ایران بیاورد. خودرویی که از نظر ظاهری به دیگر عضو خانواده چانگان یعنی چانگان CS35 پلاس شباهت غیر قابل انکاری دارد و شکل و شمایل آن بیشتر به سمت سریهای یونی چانگان نیز نزدیک شده است.
چانگان CS55 پلاس یک خودروی شاسی بلند به نظر میرسد اما باید آن را در دسته خودروهای کراساوور قرار داد. این خودرو با طول 4515 میلیمتر و عرض 1865 میلیمتر در دسته خودروهای کراساوور کامپکت (جمع و جور) قرار گرفته است. با وجود این که چانگان CS55 پلاس در سگمنت خودروهای کامپکت قرار میگیرد، فضای داخلی بسیار سخاوتمندانه و جاداری دارد اما به پای لاماری ایما نمیرسد!
فاصله محوری چانگان CS55 پلاس در حدود 2.65 متر میباشد در صورتی که فاصله محوری لاماری ایما در حدود 2.71 متر است. صندوق عقب چانگان CS55 پلاس در حالت عادی چندان جادار نیست و فقط 475 لیتر گنجایش دارد اما در صورتی که صندلیها خوابانده شوند، این فضا تا 1415 لیتر افزایش مییابد.
بررسی مشخصات فنی چانگان CS55
چانگان CS55 Plus به یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده است که در دو نسخه تزریق چند نقطهای (MPi) و پاشش مستقیم سوخت (GDi) ارائه میشود و یکی با کد JL473ZQ2 و دومی با کد JL473ZQ7 شناخته میشود.
مدل وارداتی به ایران از نوع JL473ZQ7 بوده که با تکنولوژی BlueCore و فناوری پاشش مستقیم سوخت (GDI) شرکت چانگان عرضه میشود. این پیشرانه با استاندارد آلایندگی یورو6 قدرت 188 اسب بخار در دور موتور 5500 دور در دقیقه و گشتاور 300 نیوتنمتر در 1500 دور در دقیقه تولید میکند که توان خروجی توسط یک جعبه دنده هفت سرعته دوکلاچه تر(wDCT) به چرخهای جلو منتقل میشود.
سیستم تعلیق در محور جلو از نوع مکفرسون و در محور عقب از نوع مولتیلینک است. حجم باک این خودرو 55 لیتر و مصرف سوخت ترکیبی آن به ازای هر صد کیلومتر 5.9 لیتر است. حداکثر سرعت خودرو معادل 190 کیلومتر بر ساعت است و شتاب صفر تا صد آن 8.2 ثانیه است. گیربکس دوکلاچه این خودرو از نوع تر (Wet) است که به همین دلیل، مشکلات گیربکسهای خشک را ندارد. همچنین موتورهای توربوشارژر به دلیل حساسیت بالا به سوخت، در ایران که کیفیت سوخت پایین است، استهلاک بیشتری دارند. وزن این خودرو 1445 کیلوگرم است.
جدول مشخصات فنی چانگان CS55
حجم موتور | 1499 سی سی |
نوع موتور | توربوشارژ |
محور محرک | دیفرانسیل جلو |
گیربکس | دو کلاچه 7 سرعته تر اتوماتیک |
تعداد و نوع سیلندر | 4 سیلندر خطی |
تعداد سوپاپ | 16 |
قدرت | 188 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه |
گشتاور | 300 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه |
حداکثر سرعت | 190 کیلومتر در ساعت |
شتاب صفر تا صد | 8.2 ثانیه |
سیستم سوخت رسانی | تزریق مستقیم |
سیستم تعلیق جلو | مک فرسون |
سیستم تعلیق عقب | چند اتصاله |
نوع فرمان | برقی |
بررسی طراحی ظاهری چانگان CS55 plus
در طراحی بیرونی چانگان CS55 پلاس، بهره گیری از الگوهای اروپایی بسیار کمرنگ شده است و با این وجود بخش کابین این خودرو به خودروهای اسپرت اروپایی شباهتهایی دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت. اگر فضای داخلی این خودرو را کمی مورد بررسی قرار دهید، متوجه شباهتهای جزئی چانگان CS55 پلاس و خودروهای پژو نسل جدید خواهید شد. فرمان تخت و کوتاه به همراه صفحه کیلومترشمار را میتوان از برجستهترین این شباهتها دانست.
کابین این خودروی کراساوور جمع و جور نسبت به دیگر خودروهای چینی متفاوت بوده و کاملا به روز و جدید طراحی شده است. کابین خودرو از ارگونومی خوب و قابل قبول برخوردار است و فرمان آن بسیار نزدیک به خودروهای پژو طراحی گردیده است. در یک جمع بندی کلی، میتوان گفت بخش داخلی خودرو به صورت جذاب و مدرن طراحی شده و تفاوت در الگوی طراحی یک عنصر چشمگیر است.
بررسی طراحی داخلی چانگان CS55 پلاس
طراحان چینی برای طراحی نمای خارجی چانگان CS55 پلاس از الگوهای آسیایی استفاده کردهاند، ولی کابین این خودرو با اصول و زبان طراحی خودروهای اسپرت اروپایی طراحی شده است. فضای داخلی این خودرو شباهتهای زیادی با کابین نسل جدید محصولات پژو دارد. فرمان کوتاه و تخت با طرح D-Cut و دکمههای کنترلی روی شاخهها به همراه پنل راننده بالای آن، از عناصر طراحی داشبورد خودروهای شرکت پژو است.
داشبورد چانگان CS55 پلاس به صورت لایهای و طبقاتی طراحی شده است و در هر طبقه از آن تعدادی دکمه کنترلی قرار گرفتهاند. در بالاترین قسمت داشبورد و در زیر شیشه جلو یک کنسول افقی قرار دارد که تا روی درهای جانبی امتداد یافته است و کلاستر دیجیتالی پنل راننده با اندازه 10.25 اینچ در پشت غربیلک فرمان جا گرفته است. صفحه نمایش لمسی 12.3 اینچی مرکزی در وسط داشبورد در ارتفاعی پایینتر از کیلومترشمار قرار دارد و در زیر آن دکمههای کنترلی در لبه طبقه زیرین داشبورد وجود دارند.
دریچههای سیستم تهویه با طرح باریک و افقی در فاصله بین طبقات داشبورد در نظر گرفته شدهاند. کنسول وسط عریض بین دو صندلی جلو در ارتفاع بالاتری از نشیمن صندلیها قرار دارد و اهرم اسپرت تعویض دنده، موس کنترل نمایشگر، ترمز پارک برقی و دو جالیوانی را در خود جای داده است. در محل اتصال داشبورد و کنسول دو پد شارژ وایرلس تلفن همراه تعبیه شدهاند.
با اینکه چانگان CS55 پلاس در سگمنت کراساوور جمع و جور قرار دارد، ولی با فاصله بین محوری 2656 میلیمتری و سقف بلند، فضای مناسبی برای سرنشینان و بار در صندوق عقب فراهم نموده است. ظرفیت محفظه بار این خودرو، در حالت عادی 475 لیتر است که با خواباندن صندلیهای ردیف عقب، این فضا به 1415 لیتر میرسد. در داشبورد خودرو از پلاستیک خشک استفاده شده است، اما استفاده از پلاستیک طرحدار، طراحی این بخش جذاب شده است.
در بخش میانی داشبورد کاربرد قطعه پلاستیکی با طرح مات و استفاده از طرح چوب در بخش کنسول وسط، چهره لوکسی را برای کابین فراهم کرده است. در پشت اهرم تعویض دنده، علاوه بر کلید ترمز پارک برقی، کنترل دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم کنترل خودرو در سراشیبی و اهرم انتخاب حالت رانندگی تعبیه شدهاند. صندلیهای خودرو با روکش چرم مصنوعی طراحی اسپرت و یکتکه دارند و دارای سیستم تنظیم برقی و گرمکن هستند. در این خودرو برای سرنشینان ردیف عقب امکاناتی نظیر پورت USB، زیرآرنجی، جا لیوانی، دریچه سیستم تهویه در نظر گرفته شده است.
بررسی امکانات رفاهی و آپشنهای چانگان CS55
چانگان CS55 پلاس در سه تیپ پایه (لایت)، تیپ نیمه فول(هایپ) و تیپ فول آپشن (لوکس) به بازارهای جهانی عرضه شده است که احتمال میرود سایپا به دلیل سقف یورویی واردات خودرو به سراغ نسخه کم آپشن رفته باشد.
امکانات تیپ پایه یا لایت عبارتند از: سه حالت رانندگی اکو نرمال و اسپرت، روکش صندلیهای چرمی، تنظیم برقی صندلیهای جلو، دیلایت، اتولایت، نوربالای هوشمند، سانروف برقی ، تهویه مطبوع اتوماتیک، نمایشگر لمسی 10.3 اینچی، پورت شارژ USB، دوربین عقب، دوربین نقاط کور، دوربین 360، سامانههای کنترل کشش و پایداری، سیستم کنترل سرعت در سراشیبی و سربالایی، سامانه ضد واژگونی، چهار کیسه هوای جلو ، ترمز پارک برقی اتوهلد و…
این خودرو در تیپهای فول برخی آپشنهای امنیتی مهم نظیر کروز کنترل هوشمند، سیستم هشدار نقاط کور، رادار حرکت بین خطوط، سیستم هشدار تصادف، ترمز خودکار اضطراری و… را نیز دارا میباشد.
بررسی ایمنی چانگان CS55
چانگان CS55 پلاس به 6 ایربگ شامل ایربگ برای سرنشینان، ایربگ جانبی و پردهای مجهز شده است. ورژن قبلی این خودرو در سال 2015 توانست از موسسه چینی C-NCAP پنج ستاره ایمنی را دریافت کند. به همین خاطر میتوان به ایمنی چانگان CS55 پلاس نیز اطمینان داشت.
در این خودرو سیستمهای مختلف شامل سیستم کنترلکشش (TCS)، سیستم کنترلپایداری (ESP)، سیستم کنترلحرکت در سراشیبی (HDC) و سربالایی (HAC)، سیستم کروز کنترل تطبیقپذیر، رادار نقطهکور، رادار بینخطوط، سیستم هشدار تصادف و ترمز اضطراری هوشمند است که البته سیستمهای راداری در نسخه لوآپشن وجود ندارد. با در نظر گرفتن کیسههای هوای متعدد و سیستم های ترمز و پایداری شامل ABS – EBD – LKA – FCW – AEB – TJA میتوان چانگان CS55 پلاس را یک خودروی ایمن دانست.
بررسی تجربه رانندگی با چانگان CS55
در مورد تجربه رانندگی با این خودرو هم باید بدانید که با یک کراساوور نسبتا چابک طرف هستید که میتواند ظرف مدت کمتر از 6.5 ثانیه به سرعت 80 کیلومتر برساعت از حالت توقف کامل برسد. بنابراین باید انتظار رانندگی نسبتا مهیج به ویژه در شتابگیری اولیه از این خودرو را داشته باشید. عملکرد گیربکس 7 سرعته دوکلاچه نرم و نسبتا دقیق است اما به هر حال در معکوس دادن کمی وقفه دارد که احتمالا به دلیل مراقبت از دوام فنی جعبه دنده، شرکت سازنده این عملکرد را برای گیربکس در نظر گرفته است.
به جز این مورد از لحاظ هماهنگی بین پیشرانه و گیربکس مسئله خاصی در رانندگی با چانگان CS55 پلاس احساس نمیشود. سیستم تعلیق عملکرد تقریبا نرمی و راحتی دلنشینی را ارائه میدهد و تا حد امکان ضربات جاده را به خود جذب میکند. از سوی دیگر در بحث هندلینگ و پایداری هم میتوان گفت که به عنوان یک کراساوور کامپکت، این خودرو میتواند تعادل و پایداری نسبتا مطلوبی ارائه دهد.
رقبای چانگان CS55 در بازار ایران
این خودرو با خودروهای کراساوور چینی مختلفی مانند لاماری ایما، فونیکس تیگو 7 پرو، کیامسیK7 و دیگنیتی پرایم در بازار ایران رقابت خواهد کرد.
بررسی مزایا و نقاط قوت چانگان CS55
- ظاهر جذاب و مدرن خودرو ظاهری و کابین
- شتاب خوب و عملکرد فنی مناسب
- سیستم تعلیق نسبتا نرم
بررسی معایب و نقاط ضعف چانگان CS55
- حجم کم صندوق عقب
- حساسیت پیشرانه های توربو
- دردسر پیدا کردن بنزین با کیفیت یا اکتان
- استهلاک بالاتر گیربکس های دوکلاچه
- عدم وجود سیستم های امنیتی رادارها در نسخه پایه
جمع بندی
با بررسی چانگان CS55 پلاس به عنوان محصول وارداتی سایپا متوجه میشویم که این ماشین چینی به خودی خود قابلیتهای زیادی برای محبوب شدن در بازار ایران دارد. ظاهر فوقالعاده زیبا و عملکرد فنی مناسب به همراه دیگر فاکتورهای کاربردی باعث میشود تا این شاسی بلند شهری خودرویی مناسب برای مشتری ایرانی باشد.
در این بین محصولاتی همچون فونیکس تیگو 7 پرو، هایما 8S ایران خودرو، لاماری ایما به همراه کیا سلتوس 2023 میتوانند رقبای سرسختی برای چانگان CS55 پلاس محسوب شوند. قیمت این محصول در بازارهای جهانی حدود 20 تا 25 هزار یورو است که احتمالا با همان قیمت پایه حدود 20 هزار یورو در بازار بورس ایران عرضه شود. با توجه به هزینههای جانبی فروش خودرو در ایران، احتمال میرود که قیمت نهایی چانگان CS55 پلاس در بازار بورس حداقل حدود 10 درصد بیشتر از محصولاتی مثل لاماری ایما و هایما 8S ایران خودرو باشد.
سوالات متداول
چانگان CS55 پلاس با کدام پیشرانه به بازار ایران عرضه خواهد شد؟
برای چانگان CS55 پلاس از پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر با سیستم تزریق مستقیم سوخت استفاده شده است که حداکثر 185 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
سیستم انتقال قدرت چانگان CS55 پلاس از چه نوعی است؟
جعبه دنده هفت سرعته دوکلاچه وظیفه انتقال قدرت به دیفرانسیل جلو چانگان CS55 پلاس را برعهده دارد.
بزرگترین مشخصه چانگان CS55 پلاس چیست؟
بهرهمندی از امکانات رفاهی و ایمنی متفاوت در کنار حس و حال اسپرت رانندگی، از مهمترین ویژگیهای چانگان CS55 پلاس هستند.
نظرات