کیا سلتوس در سبد محصولات کیا بالاتر از مدلهای سول، سونت و استونیک و پایینتر از اسپورتیج قرار میگیرد. سونت کراس اوور ساب کامپکت، نمایندهای از خانواده خودروهای کیا است که به طور ویژه برای بازار هند طراحی شده است.
در بازارهای در حال توسعه مانند هند، اهمیت خودروهای کراس اوور اقتصادی بیش از همیشه میشود و به همین دلیل، کیا یک مدل کاملاً متمایز را برای این بازار پررونق در نظر گرفته است. این خودرو در اوایل سال 2020 به صورت کانسپت معرفی شد و پس از چند ماه، معرفی رسمی آن انجام شد.
در طول زمان، این خودرو به بازارهای دیگری مانند نپال، اندونزی، آفریقای جنوبی، ویتنام، آمریکای جنوبی و خاورمیانه نیز وارد شده است.
در واقع، کیا سونت 2023 یک خودروی کراس اوور کوچک و اقتصادی است که در بازارهای در حال توسعه با تقاضای بالا طرفدار زیاد دارد. بنابراین، نباید انتظار یک خودروی قدرتمند را از کیا سونت 2023 داشت. این خودرو توسط کوشا خودرو وارد ایران میشود.
معرفی کلی کیا سونت 2023
کیا سونت 2023 بر پایه پلتفرم K2 هیوندای ساخته شده و از لحاظ ساختار، شباهت بسیاری با هیوندای ونیو دارد. طراحی سونت توسط کریم حبیب (طراح کانادایی-لبنانی که طراحی نمونههایی مانند نسل ششم ب ام و سری 7، ب ام و X6، کیا سورنتو و اپتیما را در رزومه خود دارد) انجام گرفته و در لیست محصولات 2023 کیا از لحاظ ابعاد کوچکترین نمونه کراس اوور پس از مدل استونیک به حساب میآید.
این خودرو طولی برابر با 3.995 میلیمتر، پهنایی برابر با 1.790 میلیمتر، ارتفاعی برابر با 1.610 میلیمتر و فاصله 2 محور عقب و جلویی برابر با 2.500 میلیمتر دارد. برای صادرات به بازارهای بدون محدودیت 4 متر از جمله آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه و همچنین ایران، تجهیزات بدنه این خودرو تغییرات کوچکی داشته. سونت به ترتیب با طول، عرض و ارتفاع 4.120 میلیمتر، 1.790 میلیمتر و 1.642 میلیمتر عرضه میگردد و میتوان آن را در رده کوچکترین شاسی بلندهای ایران قرار داد.
کیا در بازارهای مختلف، پیشرانههای مختلفی را برای کیا سونت 2023 عرضه کرده است.
مشخصات فنی کیا سونت 2023
در بازار حاشیه خلیج فارس، نسخهای از سونت که مجهز به پیشرانه ی 1.5 لیتر تنفس طبیعی با توان 114 اسب بخار و گشتاور 144 نیوتن متر است، عرضه میشود. این خودرو از جعبهی دنده 6 سرعته CVT اتوماتیک استفاده میکند که وظیفه انتقال قدرت را به دیفرانسیل جلو بر عهده دارد تا پکیج اقتصادی کیا سونت را تکمیل کند. شتاب صفر تا صد کیا سونت چیزی در حدود 11.8 ثانیه است و پیشرانه 1.5 لیتری آن توان رسیدن به حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعت را دارد.
سونت با قرارگیری در پلتفرم مشترک K2 گروه خودروسازی هیوندای/کیا که با محصولات دیگری همچون نسل جدید هیوندای I20 و کیا ریو مشترک است، قرار است بازار خودروهای اقتصادی وارداتی ایران را با ظاهر یک شاسیبلند تامین کند. از آن جایی که این کلاس تا حد زیادی مورد علاقه مشتریان ایرانی است، توقع میرود که سونت عملکرد خوبی در بازار داشته باشد. سیستم تعلیق در جلو از نوع جناغی دوبل مکفرسون و در عقب از نوع محور پیچشی است. سیستم فرمان نیز از نوع برقی (MDPS) است که عملکرد نرم و قابل قبولی دارد.
کیا سونت 2023 باکی 45 لیتری دارد و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر است. پیشرانه 1.5 لیتر تنفس طبیعی سونت توانسته تا استاندارد آلایندگی یورو 5 دریافت کند. هرچند برخی از پیشرانههای دیگر آن دارای استاندارد یورو 6 نیز هستند.
جدول مشخصات کیا سونت 2023
4 سیلندر 16 سوپاپه | موتور |
1497 سی سی | حجم موتور |
تنفس طبیعی | تنفس موتور |
دیفرانسیل جلو | انتقال نیرو |
114 اسب بخار در 6300 دور در دقیقه | حداکثر قدرت |
144 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه | حداکثر گشتاور |
CVT | جعبه دنده |
خطی | نوع سیلندر |
11.8 | شتاب 0 تا 100 |
170 کیلومتر در ساعت | حداکثر سرعت |
تزریق غیرمستقیم | سیستم سوخت رسانی |
مک فرسون | سیستم تعلیق جلو |
محور پیچشی | سیستم تعلیق عقب |
برقی | نوع فرمان |
1170 کیلوگرم | وزن |
آپشنها و امکانات رفاهی کیا سونت 2023
برخی از مهمترین آپشنها و امکانات رفاهی که شرکت کوشا خودرو، وارد کننده کیا سونت 2023، اعلام کرده در دسترس خریداران خواهد بود شامل کروز کنترل، ترمزهای ABS و EBD، سیستم کنترل پایداری، استارت دکمهای و ورود بدون کلید میباشد.
برخی دیگر آپشنها عبارتند از: سیستم کمکی حرکت در سربالایی، صندلی عقب با ایزوفیکس، ترمز جلو دیسکی، ترمز عقب کاسهای،ریموت استارتر، مانیتور 8 اینچی لمسی، دوربین عقب، سنسور نور، سنسور عقب، سنسور باد تایر، رینگ 16 اینچی، باربند سقفی، سانروف، چراغ دی لایت، چراغ اتولایت، چراغ جلوی هالوژنی، چراغ مه شکن جلو و عقب، بلوتوث و USB، شیشه بالابر برقی، سیستم تهویه مطبوع دستی، سیستم کنترل صوتی روی فرمان، قابلیت پشتیبانی اندروید اتو و کارپلی، تنظیم ارتفاع صندلی راننده و فرمون تلسکوپی قابل تنظیم
با توجه به قرار گرفتن کیا سونت 2023 در رده خودروهای اقتصادی این حجم از امکانات بسیار عالی است و آسایش و راحتی خوبی را در اختیار راننده و سرنشینان سونت قرار میدهد.
ایمنی کیا سونت 2023
کیا ادعا کرده که سونت از ساختار فولادی با استحکام بالا استفاده میکند که به کاهش تاثیر تصادفات شدید کمک میکند. برخی از ویژگیهای ایمنی آن شامل شش کیسه هوا، کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم ترمز ضد قفل، کنترل کمکی به حرکت در سربالایی، سیستم مدیریت پایداری خودرو، سیستم هشدار سرعت، کنترل کشش الکترونیکی، سنسورهای پارک، کمک ترمز و کمربند ایمنی راننده با پیش کشندهها می شود. در کل کیا سونت 2023 ایمنی قابل قبولی دارد و میتوان به امنیت آن تکیه کرد.
بررسی طراحی ظاهری کیا سونت 2023
فرم ظاهری کیا سونت، کاملاً از کانسپت سونت که در فوریه 2020 در نمایشگاه خودرو دهلی، رونمایی شده بود پیروی کرده است. هرچند در برخی موارد جزئی همچون دستگیره درها و آینههای جانبی تغییراتی به خود دیده است.
در نمای جلو با فرم معمول جلوپنجره محصولات کیا و چراغها و دیلایتهای LED روبرو هستیم. در نمای جانبی فرم جالب ستون C، رینگهای 16 اینچی و قطعات پلاستیکی نیمه پایین بدنه جلب نظر میکند. در نمای عقب هم چراغهای LED عقب فرمی شبیه به سایر محصولات کیا دارد. یک اسپویلر کوچک در بالای در صندوق عقب قابل مشاهده است. سپر نیز دارای طراحی برجسته با رنگ مشکی است و با رنگ بدنه هماهنگ شده است. در کنار هم، طراحی بسیار سادهای را مشاهده میکنیم و خطوط در حالت بسیار سادهای از گلگیر جلو تا عقب کشیده شدهاند.
کیا سونت 2023 در حال حاضر در رنگهای قرمز، آبی، دودی، مشکی براق، نقرهای، سفید، دو رنگ قرمز و دو رنگ سفید برای خریداران ایرانی در دسترس است. تنوع رنگ بندی سونت نسبتا خوب است. هرچند که میتوانست رنگهای شاداب و جذابتری داشته باشد.
بررسی طراحی داخلی کیا سونت 2023
در داخل کابین سونت، همانطور که در بیرون ساده و اقتصادی است، سادگی و اقتصادی بودن خود را حفظ کرده است. رنگ قطعات داخلی شامل مشکی و کرمی است و صندلیها با روکش چرم و پارچه مجهز شدهاند. پلاستیک خشک نیز در ناحیههایی از رودریها و بخشهایی از داشبورد استفاده شده است که برای یک خودروی اقتصادی،کاملا منطقی میباشد.
داشبورد، تقریبا تخت و صاف بوده و صفحه نمایش اصلی 8 اینچی در بخش بالایی خروجیهای سیستم تهویه قرار گرفته است. غربیلک فرمان با روکش چرم نیز از گونه تخت یا D شکل بوده که حس اسپرت بیشتری را به راننده و سرنشینان القا میکند.
مهمترین نکتهای که وجود دارد این است که با توجه به اینکه سونت یک ساب کامپکت است، در داخل فضای قابل قبولی را ارائه میدهد و سرنشینان عقب به دلیل طراحی دینامیک سونت دارای فضای پای مناسبی هستند. فضای صندوق عقب نیز در حدود 392 لیتر بوده که فضای کافی برای حمل چمدانهای یک خانواده استاندارد 3 نفره امروزی را فراهم میکند.
تجربه رانندگی با این ساب کامپکت کرهای
کیا سونت 1.5 لیتری، با تأکید بر تجربه رانندگی و آسایش، یک پیشنهاد استثنایی است که عملکرد موتوری آن را به تجربهای کاملاً دلپذیر و لذتبخش تبدیل میکند. فضای داخلی آن با صندلیهای راحت، ارتفاع سقف مناسب و انواع ویژگیهای رفاهی، احساس راحتی و رفاه را به شما میدهد. همچنین، با سیستم صوتی با کیفیت و اتصال به اپلیکیشنهای هوشمند، این خودرو تجربه رانندگی را به یک سطح جدید از لذت و آرامش میرساند. این خودرو نشان میدهد که گاهی اوقات تجربه رانندگی، بیشتر از موتور و اقتصادی بودن سوخت، در ارتباط احساسی و درک شخصی از خودرو متمایز است که باعث جذابیت فراوان آن میشود.
رقبای کیا سونت 2023
رقبای شاسی بلند جدید کیا در ایران با توجه به ابعاد، تواناییها و امکانات، میتواند شامل خودروهای زیر باشد:
ام وی ام X22 پرو، جک S3، سانگ یانگ تیوولی، پژو 2008، تیگو 8 پرو، ام وی ام X55 پرو، ام وی ام X33 Cross و لیفان X70
مزایا و نقاط قوت کیا سونت 2023
برخی از مزایای کیا سونت 2023 به شرح زیر میباشد:
- ظاهر دلنشین و با اصالت
- فضای نسبتا جادار
- پیشرانه کم استهلاک و بی دردسر
- رانندگی راحت درون شهر
- ایمنی نسبتا خوب
معایب و نقاط ضعف کیا سونت 2023
حال که مزایای کیا سونت 2023 را گفتیم، جا دارد تا به برخی از معایب آن نیز اشاره کنیم:
- قدرت فنی کم و نه چندان هیجان انگیز
- امکانات کمتر نسبت به برخی از رقبای چینی
- گرانتر بودن نسبت به برخی رقبا به دلیل وارداتی بودن خودرو
جمعبندی
در نهایت باید گفت که کیا سونت 2023 یک کراس اوور ساب کامپکت نسبتا جذاب است که با قیمتی رقابتی و از شرکتی با اصالت در اختیار خریداران ایرانی قرار میگیرد. اگر از آن دست افرادی هستید که زیاد تمایلی به خرید خودروهای چینی ندارند و انتظار خیلی زیادی هم از امکانات و مشخصات فنی خودرو ندارید، سونت میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. با اینکه کیا سونت 2023 در بازار جهانی جزو خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت حساب میشود، در ایران نمیتوان توقع داشت که به خودروی عوام تبدیل شود و همچون دیگر خودروهای وارداتی و منتاژ حاضر در بازار به کالایی لوکس بدل خواهد شد.
سوالات متداول
مشخصات فنی کیا سونت 2023 چیست؟
یک پیشرانه 1.5 لیتری اسمارت استیم زیر کاپوت این کراس اوور تعبیه شده که میتواند حداکثر 113 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه نیز از طریق یک گیربکس CVT به چرخهای جلو انتقال خواهد یافت.
امکانات رفاهی و ایمنی کیا سونت 2023 چیست؟
کی لس استارتر با امکان استارت پیشرانه از روی ریموت، چراغهای تمام ال ای دی جلو و عقب، دی لایت و اتو لایت، روکش چرمی صندلیها، سیستم مولتی مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی و پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اتو، تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه برای سرنشینان عقب، شارژر بیسیم تلفن همراه، سانروف، کروز کنترل، دوربین دید عقب، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی و 2 ایربگ از جمله امکانات این کراس اوور هستند.
سیستم انتقال قدرت کیا سونت از چه نوعی است؟
جعبه دنده در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع اتوماتیک CVT است که قدرت و گشتاور را به دیفرانسیل جلو ارسال میکند.
کیا سونت برای چه نوع استفادهای مناسب است؟
کیا سونت یک کراساوور جمع و جور شهری است که برای مسافرتهای درون شهری یا برون شهری خانوادههای کوچک مناسب خواهد بود.
نظرات