مقایسه سمند LX و EF7، موضوع این مقاله از سری مقالات مجله سوییچ است. خانواده سمند، یکی از محبوب‌ترین خودروها در ایران است که توسط شرکت ایران‌خودرو تولید می‌شود. سمند، خودش انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها سمند ال‌ ایکس است. این سمند محبوب‌ترین عضو خانواده سمند است که هم نوع معمولی و هم نوع EF7 دارد. ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه سمند LX و EF7، از جنبه‌های مختلف بپردازیم.

معرفی

بعد از گذشت چند سال از تولید سمند معمولی، سمند ال‌ ایکس در سال 83 وارد خیابان‌های ایران شد، اما درباره‌ی سال تولید EF7، اختلاف زیادی در منابع وجود دارد، اما در کل، بین سال‌های 87 تا 90 است. موتور ال‌ایکس معمولی از نوع xu7 و موتور ال‌ ایکس EF7، از نوع EF7 است. سمند ال‌ ایکس معمولی هم از نوع بنزینی و هم از نوع دوگانه سوز، و سمند EF7 هم از نوع بنزینی و هم از نوع پایه گازسوز تولید می‌شود.

مقایسه سمند LX و EF7

مقایسه سمند LX و EF7 از نظر طراحی

در مقایسه سمند LX و EF7 از لحاظ طراحی باید گفت این دو نوع سمند، چه از نظر داخلی و چه از نظر خارجی تفاوت خاصی با هم ندارند. جز اینکه قسمت جلوی پنجره‌ی EF7، از سال 95 تغییراتی کرد و زیباتر شد. موارد زیر شرح تزئینات داخلی این دو مدل است که تنها تزئینات ال‌ایکس معمولی بنزینی، متفاوت و بیشتر است.

LX معمولی دوگانه سوز و ، EF7(پایه گاز سوز و بنزینی): تریم مشکی، قطعات دکوراتیو طرح چوب، روکش پارچه‌ای صندلی تزئینات ال‌ایکس معمولی بنزینی: تریم بژ و خاکستری، قطعات دکوراتیو طرح چوب، قطعات دکوراتیو طرح متال افکت، روکش پارچه‌ای صندلی، داشبورد جدید (طرح سورنی)

اطلاعات همه‌ی جدول‌ها، طبق خود سایت ایران خودرو است.

مقایسه سمند LX و EF7

مقایسه سمند LX و EF7 از نظر فنی

مدل خودرو سمند ال‌ایکس معمولی (دوگانه سوز) سمند ال‌ایکس معمولی (بنزینی) سمند ال‌ایکس EF7

(پایه گازسوز)

سمند ال‌ایکس EF7

(بنزینی)

پیشرانه XU7JP/L3 XU7 EF7 EF7
حجم موتور 1761 سی‌سی 1761 سی‌سی 1645سی‌سی 1645سی‌سی
حداکثر قدرت (hp) 100 اسب بخار در دور 6000 در دقیقه برای بنزین و 83 اسب بخار در دور 6000 در دقیقه برای گاز 100 اسب بخار در دور 6000 در دقیقه 113 اسب بخار در دور 6000 در دقیقه برای بنزین و 100 اسب بخار در دور 6000 در دقیقه برای گاز 113 اسب بخار در دور 6000 در دقیقه
حداکثر گشتاور nm)) 152 نیوتون متر در 3000 دور در دقیقه برای بنزین و 134 نیوتون متر در 3000  دور در دقیقه برای گاز 153 نیوتون متر در 3000 دور در دقیقه 155 نیوتون متر در 4500-3500 دور در دقیقه برای بنزین و 136 نیوتون متر در 4500-3500 دور در دقیقه برای گاز 155 نیوتون متر در 4500-3500 دور در دقیقه
گیربکس دستی 5 سرعته دستی 5 سرعته دستی 5 سرعته دستی 5 سرعته
مصرف سوخت (ترکیبی) 9.9 لیتر بنزین و  8.7 لیتر گاز در هر 100 کیلومتر 8.34 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر 7.54 لیتر بنزین و  7.8 لیتر گاز در هر 100 کیلومتر 7.49 لیتر در هر 100 کیلومتر
شتاب 0 تا 100 14 ثانیه بر روی بنزین 13.1 ثانیه 12 ثانیه بر روی بنزین 12 ثانیه بر روی بنزین
حداکثر سرعت 184 کیلومتر بر ساعت برای بنزین و 177 برای گاز 185 کیلومتر بر ساعت 190 کیلومتر بر ساعت برای بنزین و 180 برای گاز 190 کیلومتر بر ساعت

در مقایسه سمند LX و EF7 می‌توان گفت که سمند ای اف سون، 16 سوپاپه، و سمند ال‌ایکس معمولی، 8 سوپاپه است. از بین 3 مدل خودروی بالا، آن‌هایی که دوگانه سوز هستند، وزن خالصشان با مخزن سوخت پر، 1344 کیلوگرم، ال‌ایکس معمولی بنزینی با مخزن پر، 1220 کیلوگرم و EF7 با مخزن پر، 1240 کیلوگرم وزن دارد. باک بنزین برای همه انواع بالا، 66 لیتری و باک گاز، برای EF7، 75 لیتری و برای معمولی، 100 لیتری است.

آخرین تاریخ به روزرسانی فنی و موتوری انواع خودروهای بالا، 17/9/1400 می‌باشد. پس ممکن است خودروهایی با مدل قدیمی‌تر، دقیقا این ویژگی‌ها را نداشته باشند و نیاز به بررسی باشد.

مقایسه سمند LX و EF7 از نظر آپشن و امکانات رفاهی

مدل خودرو سمند ال‌ایکس معمولی (دوگانه سوز) سمند ال‌ایکس معمولی (بنزینی) سمند ال‌ایکس EF7 (پایه گاز سوز) سمند ال‌ایکس EF7 (بنزینی)
چراغ چراغ عقب و جلو مجهز به مه شكن، چراغ نقشه خوان چراغ عقب و جلو مجهز به مه شكن، چراغ نقشه خوان چراغ عقب و جلو مجهز به مه شكن، چراغ نقشه خوان چراغ عقب و جلو مجهز به مه شكن، چراغ نقشه خوان
سیستم‌های مولتی مدیا ندارد ندارد ندارد ندارد
صفحه نمایش ندارد ندارد ندارد ندارد
رینگ‌ها 15 اینچ فولادی 15 اینچ فولادی 15 اینچ فولادی 15 اینچ فولادی
آینه آينه‌هاي جانبي برقی آينه‌هاي جانبي برقی آينه‌هاي جانبي برقی آينه‌هاي جانبي برقی
تهویه مطبوع دستی، کانال تهویه برای سرنشینان عقب دستی، کانال تهویه برای سرنشینان عقب دستی، کانال تهویه برای سرنشینان عقب دستی، کانال تهویه برای سرنشینان عقب
صندلی تنظیم پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم تنظیم پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم، تنظیم دستی صندلی‌های جلو (6 حرکت برای راننده و 4 حرکت برای سرنشین) تنظیم پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم تنظیم پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو برقی، پشت سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم
شیشه شيشه بالابر برقی درهای جلو و عقب شيشه بالابر برقی درهای جلو و عقب شيشه بالابر برقی درهای جلو و عقب شيشه بالابر برقی درهای جلو و عقب
سیستم‌های هشدار دهنده ایموبلایزر، سنسور دنده عقب، سیستم هشدار دهنده سخنگو، سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز (آژیر) ایموبلایزر، سنسور دنده عقب ایموبلایزر، سنسور دنده عقب ایموبلایزر، سنسور دنده عقب، سیستم هشدار دهنده سخنگو
سایر امکانات فرمان هیدرولیک تلسکوپی،  باز کن در صندوق عقب از داخل اتاق و از روی سوئیچ، دسترسی به صندوق از داخل اتاق فرمان هیدرولیک تلسکوپی،  باز کن در صندوق عقب از داخل اتاق و از روی سوئیچ، دسترسی به صندوق از داخل اتاق فرمان هیدرولیک تلسکوپی،  باز کن در صندوق عقب از داخل اتاق و از روی سوئیچ، دسترسی به صندوق از داخل اتاق فرمان هیدرولیک تلسکوپی،  باز کن در صندوق عقب از داخل اتاق و از روی سوئیچ، دسترسی به صندوق از داخل اتاق

در مورد این‌ که ال‌ایکس معمولی بنزینی، سنسور دنده عقب دارد یا نه، شک و شبهه وجود دارد؛ چون حتی خود ایران خودرو هم به درستی این موضوع را روشن نکرد. آخرین تاریخ به روزرسانی تجهیزاتی انواع خودروهای بالا، 17/9/1400 می‌باشد.

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

مقایسه سمند LX و EF7

مقایسه سمند LX و EF7 از نظر ایمنی

در مقایسه سمند LX و EF7 از لحاظ ایمنی باید گفت این دو مدل، از لحاظ ایمنی بدنه فرقی با هم ندارند. در بسیاری از منابع برای این سمند ال‌ایکس، سه ستاره ایمنی ثبت شد، در حالی که بعضی منابع، دو ستاره را هم برای آن نوشته‌اند.

دارندگان سمند EF7، از ایمنی آن رضایت زیادی دارند، چه از لحاظ بدنه و چه ترمز. آن‌ها نمونه‌هایی از تصادفات شدید خود را با سمند گزارش کردند و گفتند ایمنی آن به صورتی است که حتی اگر ماشین آسیب زیادی ببیند و به اصطلاح جمع شود، سرنشینان سالم خواهند ماند. البته، هرچند که بخش زیادی از ایمنی سمند را مدیون ستون‌های آن هستیم، همین ستون‌ها در پیچ‌ها، نقطه کور ایجاد می‌کند و رانندگان باید در این مواقع، دقت بیشتری داشته باشند.

مقایسه سمند LX و EF7

تجهیزات ایمنی و حفاظتی در  مقایسه سمند LX و EF7  

مدل خودرو سمند ال‌ایکس معمولی (دوگانه سوز و بنزینی) و سمند ال‌ایکس EF7 (بنزینی و پایه گاز سوز)
تجهیزات ایمنی و حفاظتی قفل مرکزی با ریموت، کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم قطع خودکار سوخت
کیسه هوا برای سرنشینان جلو
سیستم ترمز سیستم ترمز ضد قفل ABS) و (EBD

ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده، ترمز عقب کاسه‌ای

                       

توجه کنید که امکانات ایمنی بالا، همه‌ی امکاناتی است که خانواده سمند ال‌ایکس دارد؛ اما در واقع:

کمربندهای ایمنی سرنشینان جلو، فقط برای EF7(پایه گاز سوز)، سه نقطه‌ای است. و فقط این مدل، مجهز به سیستم قطع خودکار سوخت است. سیستم ترمز EBD به توزیع نیروی ترمز به چرخ‌ها کمک می‌کند. سیستم قطع خودکار سوخت، سیستمی است که در هنگام تصادف شدید و برعکس شدن خودرو، سوخت رسانی را قطع و خودرو را خاموش می‌کند تا از آتش سوزی جلوگیری شود. آخرین تاریخ به روزرسانی ایمنی انواع خودروهای بالا، 17/9/1400 می‌باشد.

 

تجربه رانندگی در مقایسه سمند LX و EF7

مطلب این قسمت در رابطه با مقایسه تجربه رانندگی این دو مدل، با توجه به تجربه دارندگان این خودروها تهیه شده است. EF7، نسبت به ال‌ایکس معمولی، تجربه رانندگی بهتری را در اختیار می‌گذارد، کم‌ مصرف‌تر است و شتاب فوق‌العاده‌ای دارد و کم صدا است. در واقع، کم مصرف بودن، لذت رانندگی، بی‌صدا بودن و شتاب بالا، مواردی هستند که دارندگان EF7، از آن رضایت 100 درصدی دارند و این خودرو را از نظر این موارد، خیلی بهتر از ال‌ایکس معمولی می‌دانند.

EF7 در حدی بی‌صدا است که انگار خاموش است. شتاب آن در حدی فوق‌العاده است که حتی در سربالایی‌ها، اگر روی گاز هم باشد، با 5 سرنشین کم نمیاورد. در کل در سربالایی‌ها عملکرد خیلی خوبی دارد. نوع پایه گازسوز آن، طرفداران بیشتری نسبت به نوع بنزینی دارد. اینکه EF7 خرج نیارد، بستگی به طرز نگهداری آن دارد، چون ماشین حساسی است و آب و روغن آن باید حتما به موقع تامین و تعویض شود و باکیفیت هم باشد، در این صورت است که به قول دارندگان، حسابی کار می‌کند.

روغن EF7 باید زودتر از هر 1000 کیلومتر عوض شود درحالی که این مسافت برای ال‌ایکس معمولی‌، هر 4000 کیلومتر است. یکی از دلایلی که بعضی‌ها سمت EF7 نمی‌روند، این است که قطعه‌ای که گازهای نامساعد را از روغن جدا کند، ندارد و این موضوع بعد از مدتی، هزینه بردار می‌شود، اما می‌شود آن را جداگانه خرید و نصب کرد. در صورتی که قصد خرید EF7 دارید، مدل 90 تا 94 را نخرید و از 95 به بعد را بخرید، چون طی این سال‌ها به خاطر تحریم و مشکل اورینگ، این مدل، کیفیت مطلوبی ندارد.

مقایسه سمند LX و EF7 از نظر شرایط بازار

با مقایسه سمند LX و EF7 از لحاظ شرایط بازار می‌‎توان دریافت که قطعات هر دو مدل به راحتی در دسترس هستند و خدمات پس از فروش خوبی دارند. ولی بهتر است قبل از خرید EF7، درباره‌ی قطعات آن در محل زندگی خود، تحقیق کنید. گارانتی همه‌ی این مدل‌ها، 2 سال یا 40.000 کیلومتر (هر کدام که زودتر رسید) است. هر دو خوش فروش هستند، اما EF7 کمی بیشتر. از آن‌جا که قطعات EF7 گران‌تر است، افت قیمت، بیشتر شامل EF7 می‌شود.

مقایسه سمند LX و EF7

جمع بندی

اگر بخواهیم به طور کلی به مقایسه سمند LX و EF7 بپردازیم، باید بگوییم این دو مدل از نظر طراحی و تجهیزات و شرایط بازار، فرق به خصوصی ندارند، اما از نظر ایمنی، EF7(پایه گاز سوز) از همه‌ی مدل‌ها ایمن‌تر است و به خاطر متفاوت بودن نوع موتور، تجربه رانندگی بسیار متفاوتی دارند که این تجربه در EF7 خیلی بهتر است.

پس چرا باید کسی بخواهد ال‌ایکس معمولی بخرد؟ دلیل آن هزینه و اقتصاد است. هر چند که EF7 کم مصرف‌تر است و نوع پایه گاز سوز هم دارد، اما همانطور که در بالا اشاره شد، EF7 حساس است و نیاز به توجه دارد، اگر به آن رسیدگی نشود، به مشکل می‌خورد و چون قطعات آن گران‌تر است، مشکل اقتصادی ایجاد می‌کند.

تجربه کاربران می‌گوید اگر آن قدر سرمایه دارید که ماشین صفر تا 5 سال بخرید، پس EF7 بخرید و مراقب آب و روغن آن باشید و از رانندگی عالی با آن لذت ببرید؛ اما اگر قصد خرید ماشین کارکرده دارید، پس ال‌ایکس معمولی بنزینی بخرید، چون قطعاتش دیرتر خراب می‌شود و ارزان‌تر است.

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

این را هم در نظر بگیرید که طبق تجربه دارندگان، موتور xu7 که در ال‌ایکس معمولی وجود دارد، کیفیت قبل را ندارد و هنگامی که خودرو در فشار زیاد قرار می‌گیرد، واشر آن می‌سوزد. اما، موتور EF7 خیلی قدرتمند است و جنس واشر سرسیلندر آن، آهنی است.

بیشتر بخوانید:

راهنمای جامع آشنایی با جعبه فیوز سمند

بررسی ۵ معایب سمند

بررسی ۵ مزیت سمند

مزایای سمند EF7

مقایسه پژو 405glx و پژو پارس elx و سمند ef7

مقایسه پژو پارس و سمند