اولین نسخه از ولوو XC90  در سال ۲۰۰۲ از طرف کمپانی ولوو معرفی شد که تا سال ۲۰۱۴ بر روی خط تولید قرار داشت. ولوو XC90  به علت کسب امتیاز بالا در تست‌های تصادف و ایمنی مربوط به کشور آمریکا و اروپا لقب ایمن‌ترین خودرو را به خود اختصاص داد. دومین نسل از ولوو XC90 در سال ۲۰۱۴ معرفی و یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه شد. این خودرو به واسطه طراحی جذاب توانست فروش بالایی را در سراسر جهان به ثبت برساند.

شرکت افرا موتور، کمپانی وارد کننده این خودرو به ایران است که تا قبل از سیاست‌های ممنوعیت واردات خودرو چند نمونه از آن را وارد بازار خودرو ایران کرده است. ممنوعیت واردات این محصول از کمپانی ولوو سبب شده تا قیمت آن دچار تغییرات بسیار زیادی شود و قیمت بالایی به خود بگیرد. می توانید در صفحه زیر قیمت خرید و فروش ولوو XC90 صفر، کارکرده و کارشناسی شده را مشاهده کنید. در ادامه با مجله سوئیچ همراه باشید تا به نقد و بررسی کامل ولوو XC90 بپردازیم.

 

مشخصات فنی غول بی شاخ و دم سوئدی

ولوو XC90  مجهز به پیشرانه توربوشارژ و سوپرشارژ است که با حجم 1969 سی‌سی می‌باشد. پیشرانه این شاسی بلند کمپانی ولوو قادر است 316 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی تولید شده از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتوماتیک دو کلاچه به هر چهار چرخ خودرو منتقل می‌شود.

مشخصات فنی غول بی شاخ و دم سوئدی ولوو XC90

 

در اولین دیدار با این خودرو و تجربه رانندگی کوتاه مدت، برخورداری از شتاب بسیار خوب آن سبب می‌شود تا همه چیز بی‌نقص به نظر برسد؛ اما در واقعیت مشخصات فنی این خودرو دارای پیچیدگی‌های فنی بسیار بالایی بوده و حساسیت زیادی را داراست. این حساسیت مربوط به کیفیت روغن موتور و سوخت مورد استفاده در ولوو XC90  است که امروزه به دلیل کمیاب بودن سوخت‌های با کیفیت در ایران، مالک خود را به چالش می‌کشد. موتور ولوو XC90 از تسمه تایم استفاده می‌کند و این مشکل سبب شده علاوه بر پیچیدگی‌های مربوط به پیدا کردن قطعات مورد نیاز، هزینه تعمیر و نگهداری بالایی را نیز به مالک خود تحمیل کند.

با این حال اگر هزینه‌های نگهداری و حساسیت پیشرانه این خودرو را فاکتور بگیریم، به جرات می‌توان گفت با یک غول بی شاخ و دم طرف هستیم. ولوو به لطف سیستم‌های توربو و سوپرشارژ خود با وجود وزن 2 تنی و ابعاد بزرگی که دارد می‌تواند در عرض 7 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد.

جدول مشخصات فنی

  • مشخصات فنی و عملکرد
نوع موتور بنزینی
حجم موتور 1969 cc
سیلندر/سوپاپ 4 سیلندر 16 سوپاپ
تنفس موتور

 

سوپرشارژ و توربوشارژ
قدرت موتور 316 اسب بخار
گشتاور 400 نیوتن‌متر
نوع گیربکس 8 سرعته اتوماتیک
محور محرک دو دیفرانسیل
حداکثر سرعت ثبت شده 230 کیلومتر بر ساعت
شتاب صفر تا صد 6.9 ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی 7.7 لیتر
استاندارد آلایندگی یورو 6
  • ابعاد و ظرفیت
طول 4950 mm
عرض 2009 mm
ارتفاع 1775 mm
فاصله دو محور 2985 mm
نوع بدنه شاسی بلند سایز بزرگ
وزن 2025 کیلوگرم
تعداد سرنشینان 7 نفر
حجم باک 71 

 

لیتر

 

دریایی از امکانات رفاهی در ولوو xc90

وقتی به ویژگی‌ها و امکانات ولوو نگاه می‌کنیم، بهتر است امکاناتی را بیان کنیم که در این خودرو وجود ندارد، به جای آنکه لیست طولانی از ویژگی‌ها و آپشن‌های آن را بیاوریم. امروزه بسیاری از خودروها با ویژگی‌ها و امکانات پایه‌ای مجهز شده‌اند که قبلاً فقط در خودروهای لوکس می‌توانستیم ببینیم. ولی ولوو، با وجود داشتن همه این امکانات، ویژگی‌های منحصر به فرد دیگری هم دارد که فقط در تعداد محدودی از خودروها قابل مشاهده است.

امکانات رفاهی در ولوو xc90

ویژگی‌های بی‌نظیر ولوو xc90 باعث می‌شود که این خودرو از سایر رقبا دست برتری داشته باشد. تجهیزات پیشرفته‌ای مانند سنسورها و رادارهای پیشرفته، تکنولوژی‌های ترمز بی‌نظیر و امکانات رفاهی فراوان در کابین خودرو، عملکرد برتر آن را به نمایش می‌گذارد. اما یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های آن، سیستم تشخیص خواب آلودگی راننده است. این سیستم هنگامی که تشخیص دهد راننده دچار خواب‌آلودگی شده، علاوه بر اینکه از آلارم‌هایی برای راننده استفاده می‌کند تا او را نسبت به این موضوع آگاه کند، در صورت لزوم، محدودیت‌هایی برای خودرو اعمال می‌کند تا ایمنی راننده حفظ شود. این ویژگی نشان‌دهنده تعهد ولوو به امنیت راننده و سرنشینان خودرو است.

یکی دیگر از قابلیت‌های برجسته این مدل خودرو، سیستم تشخیص گاردریل و تنظیم اتوماتیک زاویه فرمان بر اساس حرکت خودرو نسبت به گاردریل است که به جلوگیری از برخوردهای احتمالی کمک می‌کند. همچنین تکنولوژی تشخیص عابران پیاده در ولوو xc90 یکی دیگر از امکانات منحصر به فرد آن است. این سیستم با استفاده از سنسور‌ها و رادارهای پیشرفته، عابران پیاده‌ی در حال عبور از مقابل یا کنار خودرو را شناسایی کرده و در صورت لزوم به راننده هشدار می‌دهد. حتی ترمز خودکار را فعال می‌کند تا از بروز تصادف با عابر جلوگیری کند.

 

ولوو xc90 خودرویی که حتی فرشته مرگ هم زورش به آن نمی‌رسد!

شاید برای شما سوال شود که چرا xc90 لقب ایمن‌ترین خودروی دنیا را به خود گرفته است. جالب است بدانید که از ابتدای سال 2002 که این خودرو به دنیا معرفی شده تا به امروز که شما در حال خواندن این مقاله هستید، هیچ گزارشی مبنی بر کشته شدن حتی یک نفر از رانندگان یا سرنشینان در این خودرو به ثبت نرسیده است. ولوو xc90 به خاطر وجود رادارها و سیستم‌های پیشرفته فراوان، امنیت بالایی در تصادفات از خود نشان می‌دهد.

ولوو xc90 خودرویی که حتی فرشته مرگ هم زورش به آن نمی‌رسد!

اما هنوز تمام نشده! اصلی‌ترین عامل ایمنی بالای این خودرو، سیستم AEB است. این سیستم تمامی موانع و اجسام اطراف خودرو را شناسایی می‌کند و متناسب با سرعت خودرو نسبت به این موانع در مواقع ضروری ترمز می‌گیرد و یا سرعت خودرو را کاهش می‌دهد. با وجود این سیستم، راننده و سرنشینان حتی کوچک‌ترین جراحتی در تصادفات به خود نمی‌بینند.

سیستم AEB در ولوو XC90

رقبای عظیم الجثه ولوو xc90

این خودرو دارای رقبای متعددی در بازار ایران می‌باشد؛ از جمله آنها می‌توان به پورشه کاین، بی ام و X5 و لکسوس LX570 اشاره کرد.

همه این خودروها جزو خودروهای لوکس در بازار ایران شناخته می‌شوند که رقابت را برای ولوو xc90 سخت می‌کند. البته باید گفت که این سه خودرو پیشرانه‌های بسیار بزرگتر و قوی‌تری نسبت به ولوو دارند. هر سه رقیب ولوو در نسل‌های خود موتور 8 سیلندر را جای داده‌اند که بعد از محدودیت پیشرانه‌های بالای 4 سیلندر، ورود این خودروها به ایران ممنوع شد. در مقابل این‌ها ولوو به خاطر دارا بودن سوپرشارژ و توربو شارژ، از رقبای خود عقب نمانده. همچنین ایمنی‌ای که قبل‌تر به آن اشاره کردیم، دست برتری ولوو نسبت به رقبایش را نشان می‌دهد.

رقبای ولوو xc90

 

طراحی بدنه بزرگ و دردسر ولوو xc90

این خودرو در مقابل این که از طراحی زیبا و منحصر به فردی برخوردار است، دارای ابعاد بسیار بزرگی بوده و عبور از مسیرهای تنگ را برای راننده خود بسیار دشوار می‌کند. البته بخش بزرگی از این دشواری به علت مجهز بودن به رادارها و سیستم‌های مختلف قابل  چشم پوشی می‌باشد.

  • نمای جلویی

در طراحی xc90، ولوو دقت بالایی به خرج داده تا این خودرو را با جلوه‌ای رسمی و باوقار به مشتریان ارائه دهد. در بخش جلویی این خودرو، جلوپنجره با ابعاد بزرگی قرار دارد که در وسط آن، لوگوی ولوو به شکل مشخصی قرار گرفته است. چراغ‌های جلو با دی لایت نئونی به صورت افقی در وسط قرار دارند و چراغ‌های اصلی با کیفیت بالا به عنوان یک جزء اصیل این طراحی، در بالا و پایین این بخش قرار دارد.

 

نمای جلویی ولوو XC90

  • نمای کناری

در نمای کناری، ابعاد بزرگ بدنه به وضوح مشهود است. این خودرو با بدنه‌ای بزرگ و مستطیلی به خصوصیت‌های خود پایبند است. همچنین، رینگ‌های بزرگ این خودرو، چهره‌ی باوقار و لوکس آن را به نمایش می‌گذارند.

 

نمای کناری ولوو XC90

 

  • نمای عقب

در نمای عقب ولوو، چراغ‌های عقب با طراحی متفاوت و جذابی به چشم می‌خورد. چراغ‌ها به شکل عمودی و دراز از ناحیه‌ی سقف به سمت پایینی صندوق خودرو امتداد دارند، که این طراحی علاوه بر افزایش دید، جلوه‌ای مدرن و بی‌نظیر به خودرو می‌دهد. همچنین، خروجی‌های اگزوز دوگانه با پوشش کروم در هر دو کناره پایینی سپر، ظاهر اسپرت و جوان‌پسندی به بخش عقب ولوو بخشیده است.

 

نمای عقب ولوو XC90

 

  •  نمای داخل

در مرکز داشبورد ولوو، مانیتوری عمودی و بزرگ جای گرفته که امکانات گوناگونی را به راننده و مسافران ارائه می‌دهد. از طریق این مانیتور، می‌توان اطلاعات مربوط به سفر، تنظیمات سیستم تهویه مطبوع و حتی کنترل برخی از ویژگی‌ها و آپشن‌های خودرو را مدیریت کرد. اگرچه برخی از افراد ممکن است این مانیتور را یکم پیچیده یا سخت به کار بگیرند، اما با گذشت زمان و آشنایی بیشتر با منوها و تنظیمات، عملکرد مطلوب و سریع این مانیتور بیشتر به چشم می‌خورد.

نمای داخل ولوو XC90

 

داشبورد ولوو XC90 از مواد لوکس و با کیفیتی همچون تریم چوبی و چرم دوزی به کار گرفته شده است که نه تنها ظاهری زیبا و شیک به خودرو می‌بخشد، بلکه باعث می‌شود فضای داخلی خودرو حس لوکس به مخاطب بدهد. از طرف دیگر، جنس و کیفیت مواد مصرفی در قطعات داخلی بسیار خوب است. این کیفیت باعث می‌شود که حتی پس از مدت‌ها استفاده، نه تنها هیچ‌گونه پوسیدگی یا تغییر در ظاهر قطعات مشاهده نشود، بلکه حتی سر و صدای غیرمنتظره‌ای هم از این قطعات شنیده نشود.

البته فضای داخل کابین برای سرنشینان ردیف سوم کمی محدود بوده و لازم است فقط افرادی که کم جثه یا حتی کودک هستند در این قسمت بنشینند. همچنین، با قرار گرفتن تمام سرنشینان در داخل خودرو و عدم امکان خواباندن صندلی‌های ردیف عقب، فضای بسیار کوچکی از نظر صندوق بار در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 

مزایا و معایب ولوو xc90

نقاط قوت نقاط ضعف
  • ایمنی بسیار بالا
  • کیفیت ساخت بسیار بالا
  • شتاب مناسب
  • امکانات رفاهی فراوان
  • ردیف سوم صندلی
  • موتور حساس به کیفیت بنزین
  • خدمات پس از فروش ضعیف
  • قطعات گران قیمت
  • پیچیدگی بسیار زیاد فنی
  • فضای صندوق کوچک

سخن پایانی

ولوو XC90 از نظر طراحی می‌تواند امتیاز بالایی را کسب کند و در بین سایر محصولات موجود در بازار خودرو به عنوان یک محصول منحصر به فرد باشد. متریال به کار برده شده در داخل کابین از جمله مزایای ولوو XC90 است؛ که علاوه بر کیفیت مطلوب، حس خوبی را نیز در راننده و سرنشینان این خودرو ایجاد می‌کند.

بهره‌مندی از پیشرانه قوی به عنوان یک خودرو سنگین نتایج بسیار قابل قبولی را برای راننده این خود را به ارمغان می‌آورد و راننده ولوو می‌تواند رانندگی هیجان انگیزی را به ثبت برساند. البته به خاطر سیستم سوپر شارژ XC90، لازم است روغن موتور خوب و سوخت با کیفیتی را در اختیار آن قرار دهیم. به دلیل کمیاب بودن سوخت با کیفیت در داخل ایران، ممکن است موارد دردسرسازی را از نظر تعمیر موتور به مالک خود تحمیل کند.

 

سوالات متداول درباره ولوو xc90 

  • مشخصات پیشرانه ولوو XC90 چیست؟

xc90 از یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر سوپرشارژ بهره می‌برد که قابلیت تولید 316 اسب بخار در دور موتور 5700 را دارد. گشتاور این موتور 400 نیوتن‌متر است.

  • بازار دست دوم ولوو XC90 در چه وضعیتی است؟

xc90 بعد از ممنوعیت واردات خودرو به خاطر تعداد محدودی که در ایران داشت قیمت بالایی به خود گرفت. همچنین قطعات مصرفی گران قیمت و حساسیت و پیچیدگی موتور، بازار دست دوم این خودرو را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است در این مورد با چالش‌هایی مواجه شوید. با این وجود این خودرو طرفداران خاص خودش را دارد و می‌توان روی بازار دست دوم آن حساب دیگری باز کرد.