مقدمه

در این مقاله قصد داریم، مطالبی در ارتباط با قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو بیان کنیم. بعد از اینکه خریدار تصمیم گرفت که چه برندی از خودروها را خریداری کند، شاید اولین موضوع، رنگ خودروی مورد نظر وی باشد. رنگ نشان‌دهنده سلیقه راننده و مشخص‌کننده شناسنامه خودرو است. به عبارت دیگر بعد از کلمه نام ‌خودرو، همیشه رنگ آن بر زبان جاری می‌شود و نشان می‌دهد که تا چه اندازه این موضوع اهمیت دارد. همیشه قبل از خرید خودرو سؤالاتی در ذهن مشتری پدید می‌آید که خودرو چه رنگی باشد؟ روشن باشد یا تیره؟ متالیک یا ساده؟ و یا حتی براق یا مات؟ البته خریداران سخت پسند ابتدا روی برند خودرو و بلکه بیشتر به رنگ آن توجه می‌کنند.

موردی که خودروسازان خارجی با ارائه طیف‌های مختلف، بر اساس سلیقه مشتریان، آن‌ها را راضی نگه می‌دارند. اما این مورد در کشور ما و در خودروسازان وطنی یک مشکل و یا بهتر بگوییم یک ایراد است. اصولاً خودروسازان تن به تنوع رنگ در خودروها نمی‌دهند و با توجه به اینکه مشتری‌ها دست به نقد، منتظر و صف کشیده‌اند، آنچه را که برای ایشان سهل‌تر است در نظر گرفته و به خریدار تحویل می‌دهند. معمولاً سفید و سیاه جزو رنگ‌های دلخواه کارخانه‌های خودروساز وطنی است. در این موارد دانستن قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو لازم است.

در این بین بعضی از مشتریان تصمیم به تغییر رنگ خودرو می‌گیرند و با مشورت با صاف‌کاران و نقاشان متبحر، رنگ مورد نظر خود را انتخاب می‌نمایند. در واقع این مسئله شدنی است. یعنی شما می‌توانید با طی کردن مراحلی، رنگ خودروی خود را با هزینه‌ای نه چندان کم، بلکه زیاد، تغییر دهید. البته این موضوع در ماشین‌های گران قیمت باعث گران‌تر شدن قیمت خودرو و در ماشین‌های ارزان، دلیلی برای اُفت قیمت خواهد شد.

 

برای ثبت درخواست فروش خودروی خود فرم زیر را تکمیل کنید.

[switch_forms_sell]

ما در این مقاله سعی داریم تا برای کسانی که قصد دارند به هر دلیلی رنگ خودروی خود را عوض نمایند، مراحل مربوط به قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو را توضیح دهیم. به یاد داشته باشید که رنگ مورد نظرتان نباید از رنگ‌های ممنوعه باشد. رنگ خودروهای امدادی، نیروهای مسلح و رنگ‌هایی که قابلیت استتار دارند، در لیست رنگ‌های ممنوعه قرار دارند.

تغییر رنگ خودرو

مرحله اول تغییر رنگ خودرو

به موجب ماده ۲۱ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی:

«مالک وسیله نقلیه، چنان چه قصد تغییر رنگ یا تعویض هر یک از قطعات اصلی وسیله نقلیه شامل موتور، شاسی و اتاق را داشته باشد، باید پیش‌تر مجوز لازم را از واحد شماره‌گذاری راهنمایی و رانندگی دریافت نماید»

طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو، مرحله اول تغییر رنگ، مراجعه مالک به مراکز تعویض پلاک است. در تهران ۷ مرکز تعویض پلاک وجود دارد که دو مرکز آن مخصوص موتورسیکلت است. در شهرستان‌ها هم این مراکز وجود دارند و فرق چندانی با هم ندارند و هر کدام به شما نزدیک‌تر باشد، گزینه مناسب‌تری است. همچنین، برای تقاضای تغییر رنگ خودرو، نماینده مالک نیز با داشتن مدارک لازم می‌تواند این کار را انجام دهد.

در مراکز تعویض پلاک، برگه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهند. این برگه درخواست تغییر رنگ خودرو است. شما مشخصات مالک و مشخصات خودرو را به طور کامل نوشته و برگه را کامل پُر می‌کنید. بر طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو برای این کار به مدارک زیر نیاز دارید:

  • سند مالکیت و برگ سبز خودرو
  • بیمه شخص ثالث
  • گواهی عدم خلافی
  • رسید تسویه عوارض شهرداری
  • کارت خودرو
  • مدارک احراز محل سکونت مالک خودرو که شامل سند یا اجاره‌نامه معتبر، منزل یا محل کار به همراه یکی از قبوض شهری
  • اصل کارت ملی و شناسنامه مالک خودرو
  • در صورت مراجعه نماینده مالک، ارائه اصل وکالت‌نامه قانونی و مدارک شناسنامه نماینده الزامی است

مرحله دوم تغییر رنگ خودرو

در مرحله دوم، بر طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو، کارشناسان مراکز تعویض پلاک مدارک شما را بررسی می‌نمایند. سپس برای بازدید خودرو، آن را به محل مورد نظر برده و اطلاعات درج شده در فرم‌ها، با مشخصات خودرو مطابقت داده می‌شود و در نهایت اصالت خودروی شما تأیید خواهد شد. اگر قبل از این کار، اتاق یا موتور تعویض شده باشد، درخواست تعویض رنگ تأیید نخواهد شد. پس از بررسی موارد گفته شده به قسمت بعدی ارجاع داده خواهید شد.

تغییر رنگ خودرو

برای تجربه فروش خودرو بدون اتلاف وقت صفحه فروش خودرو سوییچ را از دست ندهید.

مرحله سوم تغییر رنگ خودرو

 طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو پس از این که خودروی شما بازدید و اصالت آن تأیید گردید، نوبت به بررسی تقاضای تغییر رنگ می‌رسد. دریافت استعلام از اداره آگاهی و همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی از ملزومات این مرحله است. در صورت اینکه در سوابق مالک خودرو، مشکلاتی چون سرقتی بودن و خاطی نبودن وجود نداشته باشد، فرم تقاضا تأیید می‌شود.

تغییر رنگ خودرو

مرحله چهارم تغییر رنگ خودرو

در این مرحله طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو نوبت به مراجعه مالک به مراکز معتبر صاف‌کاری و نقاشی می‌رسد. در این مراکز معمولاً نقاشان مدارک و مجوزهای لازم را که مالک از مراکز تعویض پلاک دریافت نموده و پس از بررسی و تأیید، کار تغییر رنگ خودرو را آغاز می‌کنند. در این جا است که نوبت به انتخاب رنگ از سوی مشتری فرا می‌رسد. همان‌گونه که در قبل گفته شد، رنگ‌های ممنوعه شامل این مرحله نمی‌شود. بعد از این که تمامی کارهای مربوط به صاف‌کاری و نقاشی خودرو به اتمام رسید و مورد تأیید مشتری قرار گرفت، نوبت به مرحله بعد می‌رسد.

تغییر رنگ خودرو

مرحله پنجم تغییر رنگ خودرو

حال که ظاهر خودروی شما و رنگ و روی آن کاملاً عوض شده است، طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو، بار دیگر پلیس باید آن را تأیید و بررسی نماید. برای انجام این کار شما دوباره خودرو را به همان مرکز تعویض پلاکی که برای کارهای اولیه مراجعه کرده بودید، معرفی می‌کنید تا کارشناس خودروی شما را بررسی نموده و مجدداً اصالت خودرو و بقیه مراحل آن طی شده و بر اساس آنچه در فرم‌ها درج گردیده، تأیید شود.

رنگ جدید خودرو باید همان رنگی باشد که در فرم کتبی اولیه تقاضانامه نوشته شده باشد. در غیر این صورت باید مجدداً برای اصلاح رنگ به کارگاه نقاشی خودرو بازگردید. تأیید اصالت به امضای کارشناسان فنی راهور رسیده و همچنین پلیس آگاهی نیز آن را تأیید می‌کند.

مرحله ششم تغییر رنگ خودرو

همان‌طور که می‌دانید، مشخصات ظاهری و باطنی هر خودرو در کارتی به نام کارت خودرو ذکر شده است؛ بنابراین بر طبق قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو، با اعمال تغییرات ظاهری روی خودرو، کارت خودرو نیز تعویض می‌شود. پس از اینکه کارشناسان مراکز تعویض پلاک، خودروی شما و تغییرات آن را تأیید کردند، مشخصات جدید خودرو در قسمت شماره‌گذاری اصلاح می‌شود. در این زمان مالک خودرو برای تعویض کارت خودرو اقدام می‌کند. تا زمانی که در مدارک هویتی وسیله نقلیه تغییرات در ظاهر خودرو درج نشده باشد، تمامی مراحلی که قبلاً برای تغییر رنگ، از سوی شما طی شده ارزشی ندارد.

یعنی اگر مدرک قبلی شما توسط یک پلیس راهور در سطح شهر بررسی شود، با توجه به عدم تطابق، خودرو به پارکینگ منتقل خواهد شد. پس این نکته را باید در نظر بگیرید که تا قبل از دریافت کارت جدید خودرو که توسط شرکت پست به درب منزل و یا آدرسی که شما به مراکز تعویض پلاک داده‌اید نیامده است، با این خودرو نباید وارد خیابان شوید. اما اگر کارت را دریافت کرده‌اید، می‌توانید با فراغ بال از وسیله نقلیه خود استفاده کنید.

تغییر رنگ خودرو

برای اطلاع از قیمت روز خودرو صفحه قیمت خودرو صفر سوییچ را از دست ندهید.

سخن آخر

به این نکته توجه کنید که اگر قصد اطلاع از قیمت تمام شده و قوانین و شرایط تغییر رنگ خودرو را دارید، هزینه زیادی را متحمل خواهید شد. البته در مراکز تعویض پلاک، هزینه زیاد نیست و حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان از شما دریافت می‌کنند. اما در کارگاه نقاشی، بر طبق تعرفه سال ۱۴۰۰ هزینه تعویض رنگ یک خودروی معمولی از ۵ تا ۷ میلیون تومان آغاز می‌شود.

بدیهی است که بعد از تغییر رنگ خودرو، شاید تمایل داشته باشید موارد دیگری را نیز تعویض نمایید. مثلاً روکش صندلی‌های خود را با رنگ خودرو تطابق دهید که این خود نیز هزینه‌های دیگری را به مبالغ فوق اضافه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

معایب دیگنیتی

تعویض پلاک میثم

جعبه فیوز پراید

جعبه فیوز پژو 405

معایب تیگو 7

بهترین شاسی بلند ایران